خبر

سازمان گزارشگران بدون مرز: بدون تامین امنیت خبرنگاران، آزادی بیان وجود ندارد

سازمان گزارشگران بدون مرز از وضعیت امنیتی خبرنگاران و خشونت علیه آنان اظهار نگرانی کرد و گفت: تا زمانی که امنیت خبرنگاران تامین نشود، آزادی بیان وجود ندارد.

محمد رضا معینی، رییس بخش افغانستان و ایران گزارشگران بدون مرز، روز دوشنبه در نشستی که به منظور وضعیت امنیتی خبرنگاران و اهل رسانه ایجاد شده بود گفت که آزادی بیان در افغانستان در خطر است.

اقای معینی وضعیت امنیتی خبرنگاران را نگران‌کننده توصیف کرد و افزود که باید به خودسری‌هایی که از سوی برخی از والیان صورت می‌گیرد، پایان داده شود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که چندی پیش یک نهاد پشتیبان رسانه‌ها گفته بود در سال جاری 377 مورد خشونت علیه خبرنگاران صورت گرفته که برابر با تعداد خشونت‌ها در 8 سال اخیر است.

در سال جاری، ۹۶ خبرنگار در ولایت قندز، ۷۵ تن در هلمند، ۱۰۸ تن در فراه و ۱۳ تن هم در ولایت ارزگان بر اثر فشارهای فزایندۀ تهدیدآمیز؛ به طور مؤقت مجبور به ترک وظایف و محل‌شان شده‌اند.

در همین حال، سرور دانش؛ معاون دوم رییس‌جمهوری در پیامی گفت که حکومت وحدت ملی متعهد به ارزش‌های آزادی بیان است و طی دو سال گذشته اقدام‌های زیادی برای مصونیت خبرنگاران انجام داده است.

آقای دانش در پیام خود گفته که خشونت، چالشی است فراروی دولت و رسانه‌ها؛ که باید با همکاری برای رفع آن اقدام شود.

اما خبرنگاران بر این باورند که در کشور قوانین زیادی برای رفاه اجتماعی توشیح شده، ولی این قوانین فقط روی کاغذ است و اجرایی نمی‌شود.

آنان از مقام‌های دولتی می‌خواهند که برای آزادی بیان ارزش قائل شوند و اجازه ندهند خشونت، آزادی بیان را با خطر مواجه کند.

صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت داخله در همین حال گفت که پولیس، برای تامین امنیت خبرنگاران گام‌های مهمی برداشته و قرار است پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران را در اولویت کاری خود قرار دهد.

شاه حسین مرتضوی؛ معاون سخنگوی ریاست جمهوری نیز به خبرنگاران اطمینان داد که دولت ارزش‌های آزادی بیان را حفظ می‌کند و متعهد به اجرایی کردن آن است.

آقای مرتضوی گفت که آزادی بیان خط سرخ حکومت است و در گفتگوهای صلح با این ارزش‌ها معامله نخواهد شد.

ضعف رسانه‌ها

سرور دانش در پیامی که توسط امان‌الله فصیحی؛ مشاور فرهنگی معاونت دوم خوانده شد گفته که برخی از رسانه‌ها ظرفیت کمی در پوشش اخبار و اطلاع‌رسانی دارند.

اقای دانش در پیامش به نفاق‌افکنی، اهانت به شخصیت‌های سیاسی، نشر گزارش‌های کذب و بزرگ‌نمایی عملیات دشمنان کشور اشاره کرد و گفت که این امر باعث ضرر رساندن به کشور می‌شود.

به باور او، نشر گزارش‌های حمله تروریستان به مناطق مسکونی و نظامی نوعی تبلیغ رایگان برای دشمنان و از سوی دیگر تضعیف نیروهای امنیتی کشور است. او از رسانه‌ها خواست در نشر گزارش‌های‌شان جوانب خبر را در نظر بگیرند.

گفتنی است که به دلیل نبود نظارت کافی دولت بر اعمال رسانه‌ها، برخی از آنان برای تضعیف دولت اقدام به گزارش‌هایی می‌کند که مورد تایید مقام‌های دولتی نیست.

طی سال‌های گذشته رسانه‌ها در کشور رشد چشم‌گیری داشته، اما در قسمت کنترول کیفیت از سوی دولت، کار محسوسی صورت نگرفته است.

احمدی/ راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا