حزب اسلامی: طالبان با حکمتیار تماس گرفتهاند/ رییسجمهور آینده کسی خواهد بود که هدایت از حکمتیار بگیرد
قریبالرحمن سعید؛ رییس کمیتۀ مطبوعاتی حزب اسلامی در گفتگوی ویژه با روزنامه راه مدنیت گفت: افغانستان در حال حاضر فاقد رهبری قوی است. حکمتیار به کابل آمده و میخواهد رهبری باشد که همه خود را در سایۀ وی پیدا کنند. او تاکید کرد: در انتخابات ریاست جمهوری آینده رهبر حزب اسلامی خود را کاندیدا نمیکند؛ اما رییسجمهور آینده باید کسی باشد که هدایت خود را از حکمتیار بگیرد.
سعید افزود: حزب اسلامی خواهان اصلاحات جدی در نهادهای انتخاباتی و برگزاری انتخابات سالم و شفاف است.
به گفتۀ وی: در انتخابات پیش رو باید 50درصد به احزاب نقش داده شود تا پارلمان افغانستان به سمت حزبی شدن برود.
تماس طالبان با حزب اسلامی
سعید در این گفتگو افزود: در چند روز گذشته گروه طالبان چندین بار با دفتر حزب اسلامی و رهبر این حزب تماس گرفته و خواهان دفاع حقوقشان از سوی گلبالدین حکمتیار شدهاند.
سعید گفت: طالبان به حکومت و شورای عالی صلح اعتماد ندارند و همین بیاعتمادی آنان سبب شده به پروسۀ صلح ملحق نشوند، اما گروه طالبان به حزب اسلامی و رهبر این حزب اعتماد دارند.
او خاطرنشان ساخت که جنگ در افغانستان راه حل نیست و هیچ کس و گروهی از طریق جنگ به دولت و قدرت رسیده نمیتواند.
به تصریح این عضو حزب اسلامی، وضعیت نظام فعلی قابل تحمل نیست و فساد در ادارههای دولتی بیداد میکند. رهبر حزب اسلامی خواهان اصلاحات جدی در سطح حکومت است، اما نه خواهان سقوط نظام.
او افزود: حزب اسلامی روی یک جبهه متحد و بزرگ کار میکند که در این جبهه تمام سیاسیون و مجاهدین کشور اشتراک خواهند داشت.
افزایش نیروهای خارجی راه حل نیست
به گفتۀ این عضو حزب اسلامی، افزایش نیروی خارجی برای بهبود امنیت افغانستان راه حل نیست و هچ تاثیری بهسزایی بر امنیت کشور نمیگذارد؛ چراکه با حضور 151هزار نیروی خارجی تا هنوز در قسمت تامین امنیت کار موثری صورت نگرفته و حالا چندهزار نیز کاری کرده نمیتوانند.
سعید تاکید کرد: بهترین راه برای بهبود وضعیت امنیتی کشور این است که کشورهای خارجی امکانات و هزینههایی را که برای فرستادن نیرو به افغانستان خرج میکنند برای رشد و تقویت اردوی افغانستان مصرف کنند.
معرفی دههزار نظامی حزب اسلامی به نهادهای امنیتی
وی در این گفتگو افزود: حزب اسلامی هزارها نظامی در عضویت خود دارد که آنان در دورههای مختلف از نظام جدا گردیده، با حزب اسلامی یکجا شده و اکنون قرار است دههزار نظامی این حزب شامل نهادهای امنیتی کشور شوند. ثبت نام جریان دارد و در حال حاضر 3500 تن ثبت نام کردهاند.
او گفت: این افراد سابقۀ کار در وزارت دفاع ملی را دارند و اکنون که حزب اسلامی با دولت صلح کرده، آنان نیز خواهان خدمت دوباره به وطن خود هستند.
در همین حال، محمد اگل مجاهد؛ آگاه امور سیاسی در رابطه به اظهارات رییس کمیته مطبوعاتی حزب اسلامی گفت: افغانستان دارای یک قانون اساسی است. این قانون صریح میگوید که شهروندان افغانستان حق انتخاب شدن و حق انتخاب کردن را دارند و حکمتیار نیز با قبول این قانون به کشور بازگشته و خواست فراتر از قانون، جنبۀ عملی ندارد.
مجاهد افزود: هر شهروند کشور که از هر جناح باشد بعد از پروسۀ انتخابات که رای 50 جمع یک را به دست میآورد و رییسجمهور میشود، باید برای منافع ملی کار کند نه برای منافع تنظیمی خاص.
این آگاه امور در رابطه به کشاندن طالبان به میز مذاکره از سوی حکمتیار بیان داشت: اگر گلبالدین حکمتیار و حزب اسلامی بخواهد، میتواند گروه طالبان را به میز مذاکره حاضر کنند، چراکه طالبان به این حزب باور دارند.
مجاهد تاکید کرد: حضور افراد نظامی وابسته به حزب اسلامی در ترکیب نیروهای امنیتی تاثیر مثبت بالای امنیت کشور خواهد گذاشت.
این آگاه نظامی گفت: امریکا و ناتو در 16 سال گذشته 151هزار نیرو در افغانستان داشتند، اما کدام کار قابل ملاحظه برای تامین امنیت سراسری در افغانستان نشده و از لحاظ تجهیزات نظامی نیز حتا یک رادار نداریم که فضای کشور خود را کنترول کنیم.
مجاهد افزود: اگر کشورهای خارجی میخواهند در افغانستان امنیت آورده شود باید نیروهای نظامی خود افغانستان تقویت گردد.
غضنفر عادلی/ راه مدنیت