پاکستان کار دیوار مرزهایش را با افغانستان آغاز کرد
کار حصارکشی در نزدیکی مرز، از منطقههای باجور و مهمند که بخشی از یک برنامه مدیریت مرزی خوانده میشود، با هزینه میلیاردها دالر آغاز شده است. نصب سیم خاردار که شامل صدها قلعه کوچک و نصب رادار و سایر تجهیزهای فنی نظامی که برای بررسی جنبشهای مرزی بسیار موثر است، شامل این طرح میشود.
دفتر روابط عمومی سازمان استخبارات پاکستان روز شنبه با نشر یک اعلامیه گفته، در دیدار اخیری که جنرال قمر جاوید باجوا، رییس ستاد مشترک ارتش پاکستان از مناطق مرزی و مهمند داشته، دستور ساخت این دیوار را صادر کرده است.
ساختوساز بیش از چهارصد قلعه یا برج کوچک، نصب و راهاندازی سیستم رادار و افزایش گشتزنی در مناطق مرزی، بخشی از این پلان تازه خوانده میشود. رییس ستاد ارتش پاکستان گفته که مناطق باجور و مهمند در معرض تهدیدهای بالا قرار دارند از این لحاظ، آنان نصب سیم خاردار در این مناطق در اولویت این پلان قرار داده است.
مهمند و باجور در همسایگی ولایتهای ننگرهار و کنر افغانستان قرار دارند جایی که بارها، گروههای شورشی ممنوعه به شمول جمعیتالاحرار و تحریک طالبان پاکستانی از آن حمله کردهاند. نیروهای امنیتی پاکستان برای از بین بردن پایگاههای جماعتالاحرار، حملات هدفمند را در مناطق مرزی با افغانستان راهاندازی کردند که در نتیجه نزدیک به یک ماه مرزهای پاکستان به روی افغانستان بسته ماند.
بر اساس این بیانیه، جنرال باجوا برعلاوه دستور اعزام سربازان اضافی و نظارت فنی و دقیق، گفته که باید به طور منظم، نظارت هوایی از مناطق مرزی صورت بگیرد. مقامهای پاکستانی گفته که این طرح در مکان انتخابی انجام خواهد شد و با نصب رادار، گشتزنی و با نصب تجهیزهای پیشرفته تقویت خواهد شد.
مقامهای پاکستانی به روزنامه داون این کشور گفته که پاکستان در حال ساخت 423 قلعه و یا برج کوچک در امتداد 2430 کیلومتر مرز مشترکش با افغانستان است که هدف از آن، نظارت دقیق و موثر از مرزهای مشترک، در فاصله شش کیلومتری از یکدیگر میباشد. به نقل از مقامهای این کشور، بیش از شصت برج پیش از این ساخته شده بودند در حالی که کار برای ساخت برجهای دیگر همچنان ادامه دارد.
به نقل از مقامها، نواز شریف؛ نخستوزیر، برای مدیریت درست سیستم مرزی، دوازده میلیارد روپیه را در اختیار ارتش این کشور قرار داده و گفته که در صورت نیاز، منابع بیشتر را برای آنان فراهم خواهد کرد. آنان گفتهاند که رادارها و وسایل پیشرفته برای محافظت بیشتر در مرزها نصب شده و وسایل بیشتر دیگر به این مناطق ارسال شده که نصب شود.
به گفتۀ این مقامها، «نصب وسایل جدید و پیشرفته در حفظ و تشخیص حرکتها بسیار موثر بوده است و نیروهای امنیتی ما را قادر ساخته که به طور موثر به تهدیدها پاسخ بگوید.»
پیش از این پاکستان روند اعطای ویزا و سفر به این کشور را برای افغانها دشوار کرده است. این کشور برای بزرگان قومی یک سیستم جدید را به جای سیستم قدیمی راهداری معرفی کرده است. برعلاوه این برای مدیریت بهتر مرزی با افغانستان، پستههای با تشکیلات نیروهای مرزی بازرس کل جنوبی ایجاد شده است. در نتیجه تقسیمات نقاط مرزی میان IGFC شمالی شامل خیبر، مهمند، باجور، اروکزی و کرم و IGFC جنوبی که به نظر میرسد شامل وزیرستان شمالی و جنوبی میشود، تقسیمات صورت گرفته است. رییس ستاد ارتش گفته که برای دفاع از کشور و تامین امنیت مناطق صلح دوست قبایلی، ارتش تمام منابع مورد نیاز را در اختیار آنان قرار خواهد داد.
مکانیزم امنیتی دوجانبه
رییس ستاد مشترک ارتش این کشور گفته که تلاشها برای تکمیل یک مکانیزم دوجانبه امنیتی با مقامهای افغانستان آغاز شده است. مدیریت بهتر، مرز امنتر و آرامتر، از علایق هر دو کشور با هم برادر میباشد که فداکاری فوقالعاده را در جنگ علیه تروریزم به خرج داده است.
به گفته وی، مناطق قبیلهیی فدرال (FATA) در جهت منافع ملی برای مناطق قبایلی پنداشته میشود. به باور وی، کارهای توسعوی نیز به طور گسترده در این محل آغاز شده که این کار نیز منجر به آوردن صلح و ثبات در مناطق قبایلی خواهد شد.
به نوشته این روزنامه، آقای باجوا، جزییات مفصلی در مورد ترتیبات امنیت مرزی، تهدید تروریستی در نقاط مرزی و حملات اخیر در سراسر این کشور به تمام ایستهای پولیس این کشور داده است. رییس ستاد مشترک ارتش این کشور در دیدارهایی که با نیروهای امنیتی این کشور در شوران و کالایا داشته از آنان ستایش کرده و از آمادگی عملیاتی آنان و عملکرد موثر آنان در برابر حملههای اخیر استقبال کرده است.
منبع: روزنامه داون پاکستان
ترجمه: هادی سحر