خبر

رییس جدید برشنا: رفع پرچوی برق در اولویت این اداره است

در این شب و روزها اکثر خانه‌های باشندگان کابل در 24 کمتر از 6 ساعت برق دارند و مسوولان شرکت برشنا افزایش پرچوی برق در شهر کابل را کمبود برق و مصرف بیش از اندازه باشندگان کابل بیان می‌کنند.

امان‌الله غالب؛ رییس جدید شرکت برشنا در گفتگوی ویژه با روزنامه راه مدنیت گفت: کابل با کمبود برق در این شب و روزها مواجه است و در حال حاضر 260 میگاوات برق وارد کابل می‌شود که نیاز صد درصد تمام باشندگان کابل حدود 600 میگاوات برق است.

به گفتۀ رییس برشنا، در تابستان‌ها و زمستان‌ها مصرف برق باشندگان کابل بیش از اندازه افزایش پیدا می‌کند و همین مصرف بیش از حد سبب افزایش پرچوی برق می‌شود که پرچوی برق در این شب و روزها در سه بخش صورت می‌گیرد، بخش اول پرچوی ساحات دپلوماتیک است که 30 درصد پرچوی دارد. بخش دوم ساحات تجاری است که 40 درصد پرچوی دارد. و ساحات مسکونی هم 50 درصد پرچوی برق از سوی برشنا در نظر گرفته شده است.

اما باشندگان کابل از پرچوی برق در شهر کابل شکایت دارند و می‌گویند که شرکت برشنا در پرچوی برق عادلانه رفتار نمی‌کند. در حوزه سیزده شهر کابل مردم کمتر از 6 ساعت در یک شب و روز برق دارند و این درحالی است که ناحیه دهم بیشتر از 14 ساعت در یک شب و روز برق دارند.

احمد یکی از باشندگان ناحیه سیزدهم به روزنامه راه مدنیت گفت: شرکت برشنا در پرچوی برق عدالت را پیشه نمی‌کند و برق ناحیه سیزده را بیشتر از نواحی کابل قطع می‌کند.

جاوید یکی دیگر باشندگان ناحیه دهم کابل می‌گوید: پرچوی برق در ناحیه دهم وجود دارد، اما پرچوی در تابستان یک امر طبیعی است، چرا که مصرف مردم با آمدن فصل گرما افزایش پیدا می‌کند. جاوید افزود: «در ناحیه دهم در یک شب و روز حدود 7 ساعت برق قطع می‌شود.»

لیمه نیازی یک تن از باشندگان ناحیه سوم شهر کابل در رابطه به پرچوی برق می‌گوید که در ناحیه سوم همه روزه برق قطع و وصل می‌شود و نصف روز و گاهش بیشتر از این، مردم این محل برق ندارند و شرکت برشنا باید به پرچوی برق رسیدگی کنند. به گفته وی مردم ساحه کارته 4 از قطع و وصل زیاد برق به ستوه آمده‌اند.

اما رییس شرکت برشنا راه حل مشکلات برق کابل را در برنامه کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت چنین بیان می‌کند: در کوتاه‌مدت شرکت برشنا و وزارت انرژِی و آب تصمیم گرفته‌اند که برای حل مشکلات برق کابل از ضایعات لین برق که به کابل آمده، جلوگیری کنند و برنامه بعدی برشنا تبدیل تمام لامپ‌های ادارات دولتی و لامپ‌های سرک‌ها از لامپ معمولی به لامپ ال ای دی هست.

غالب می‌گوید: تغییر چراغ‌های ادارات دولتی و چراغ سرک‌ها از معمولی به ال ایدی تاثر مثبت بالای کاهش مصرف برق می‌گذارد. و برنامه دیگر شرکت برشنا و وزارت انرژی نصب سولرهای تولیدکننده برق آفتابی بالای بام‌های ادارات دولتی و خانه‌هاست که با ایجاد این سیستم شهروندان خود برق مورد نیاز خود را تولید می‌کنند.

برنامه طولانی‌مدت شرکت برشنا برای حل مشکلات برق در کشور عبارت از آمدن لین 500 کیلوولت برق از ترکمنستان به افغانستان، تولید 100 میگاوات برق بند نغلو است که هفته آینده 20 میگاوات این بند برق با یک شرکت خصوصی قرارداد می‌شود. برنامه دیگر برشنا قرار است که یک شرکت خصوصی به نام «شرکت ملی» در شهرک صنعتی کابل برای تولید برق آفتابی سرمایه‌گذاری کند که میزان تولید این شرکت 30 میگاوات گفته شده است.

آقای غالب از مردم نیز شکایت می‌کند‌ و می‌گوید: شهروندان کشور فرهنگ استفاده درست از برق را نمی‌دانند و مصرف بی‌رویه و بیش از اندازه باشندگان سبب افزایش پرچوی برق در تابستان‌ها و زمستان‌ها می‌شود.

رییس شرکت برشنا فساد را در اداره خود تایید می‌کند و می‌گوید: اگر فساد در این اداره وجود نمی‌داشت تغییر و تبدیل رییس قبلی و حضور من در این اداره معنا نمی‌داشت اما وی برنامه صد روز کاری خود را به ریاست جمهوری ارسال می‌کند که در این صد روز مشخص خواهد شد به چه تعداد افراد فاسد در این شرکت حضور دارند.

غالب بیان داشت که اولویت کاری من در چند بخش‌اند: برطرف‌سازی پرچوی‌های برق کابل، جلوگیری از ضایعات برق، تکمیل پروژه‌ها، دسترسی مردم به برق و مبارزه با فساد و رسیدگی به شکایات مردم.

سال گذشته شرکت برشنا اعلام کرده بود که حدود سه‌میلیارد افغانی ادارات دولتی، افراد بلندپایه حکومتی و زورمند به شرکت برشنا بدهکارند اما اکنون امان‌الله غالب؛ رییس جدید شرکت برشنا می‌گوید که بیشتر این بدهی به شرکت برشنا پرداخت شده و مقدار باقی‌مانده نیز به زودی جمع‌آوری می‌شود.

اطلاع‌رسانی یکی از جدی‌ترین مشکلات شرکت برشنا در سال‌های گذشته بوده است که مسوولان این شرکت به لایل مختلف حاضر به گفتگو با رسانه‌ها نمی‌شدند، اما حالا آقای غالب می‌گوید این مشکل را تا یک هفته دیگر برطرف می‌کند و اطلاع‌رسانی درست در اولویت کار وی است.

به اساس برنامه‌یی که مسوولان شرکت برشنا بیان می‌کنند، تمام باشندگان کابل تا پایان سال 2018 میلادی صاحب برق می‌شود و تا پایان سال 2020 میلادی 80 درصد مشکلات سراسر کشور حل خواهد شد و مردم در 34 ولایت دسترسی به برق خواهند داشت.

رییس جدید شرکت برشنا در حالی از تلاش برای رفع پرچوی‌های کابل سخن می‌زند که در سال‌های قبل نیز این وعده‌ها داده شده بود، اما این مشکل هم‌چنان پابرجاست.

غضنفر عادلی/ روزنامه راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا