چهارده خبرنگار، از کارگاه آموزش خبرنگاری سند فراغت گرفتند
تصدیقنامههای نخستین دور کارگاه آموزش خبرنگاری طی محفل رسمی توزیع گردید. در این محفل که از سوی کانون فرهنگی- اجتماعی بامداد راهاندازی شده بود، شماری از مسوولان رسانهها، فرهنگیان و فعالان اجتماعی اشتراک ورزیده بودند.
سخنرانان در این محفل، روی فرصتهای کاری، مشکلات و چالشهای موجود برای خبرنگاران و کار خبرنگاری صحبت کردند.
حسن عزیزی به نمایندگی از کانون فرهنگی-اجتماعی بامداد، راجع به کارکرد این مرکز فرهنگی صحبت نموده، آموزش و تربیت نسل جدید را جزو وظایف این نهاد برشمرد.
حبیبه علیزاده به نمایندگی از فارغان نخستین دور کارگاه خبرنگاری، در مورد نقش و مسوولیت رسانهها در شرایط کنونی توضیح داده گفت: وظیفه اصلی رسانهها اطلاعرسانی و آموزش و پرورش شهروندان و نظارت بر کارکرد حکومت است. رسانه مسوولیت دارد تا از رازهای پنهان جامعه پردهبرداری نماید و مشکلات آن را به گوش مسوولان برساند.
محمود جعفری که بهعنوان ترینر این دور از کارگاه خبرنگاری صحبت میکرد، گفت: یک رسانه نقشهای گوناگونی دارد که به صورت فشرده میتوان به نقش آموزشی، نقش رهبری و مدیریت، نقش تبلیغی و تفریحی و نقش ارتباطی اشاره کرد.
به باور جعفری رسانه میتواند عامل اساسی دگرگونی و تحول اجتماعی به حساب آید.
جعفری در ادامه افزود: رسانهها باوجود دستآوردهای کلانی که در افغانستان داشته، اما با مشکلات زیادی هم مواجه بوده است.
وی وابستگیهای سیاسی و اقتصادی، فقدان یک استراتژی کلان ملی، تکیه بیشتر بر اطلاعرسانی و نپرداختن به موضوعات اساسی چون وحدت ملی، نبود امنیت و … را از جمله چالشهای رسانهها در افغانستان عنوان کرد.
علی مزیدی؛ مدیر مسوول رادیو آسیای میانه، با تأکید بر اهمیت و نقش رسانهها افزود: با وجود اینکه بیشتر از یکصدوپنجاه سال از عمر رسانهها در افغانستان میگذرد، اما تغییرات اساسی و بنیادی در کیفیت رسانهها به وجود نیامده است.
اسماعیل شهامت خبرنگار رادیو و تلویزیون بیبیسی فارسی در افغانستان نیز یکی از سخنرانان محفل بود. وی ضمن اشاره به چالشهای رسانه، بر فرصتهای موجود در رسانهها صحبت کرده گفت: اکنون فرصتهای شغلی زیادی برای کسانی که واقعا توانایی و استعداد کار رسانهیی و خبرنگاری را دارند، وجود دارد. باید از این فرصتها استفاده کرد.
آقای شهامت تاکید کرد که؛ نهادهای آموزش خبرنگاری باید بیشتر روی کیفیت و توانایی خبرنگارانی که در این مراکز مصروف فراگرفتن حرفه خبرنگاریاند، توجه نمایند.
گفتنی است این کارگاه آموزشی به مدت سه ماه ( اسد، سنبله و میزان) در دفتر کانون فرهنگی-اجتماعی بامداد برگزار شده بود.
مرضیه هاشمی- باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان