خبر

وزارت شهرسازی: در 16 سال گذشته هیچ توجهی به «برچی» نشده است

وزارت شهرسازی می‌گوید که طی 16 سال گذشته هیچ گونه توجهی به ناحیه‌های سیزدهم و ششم کابل نشده و باشندگان این منطقه با مشکلات فراوانی مواجه‌اند.

سید سعادت منصور نادری، وزیر شهرسازی روز یکشنبه در نشستی خبری گفت که شهروندان برچی به دلیل تمرکز بیش از حد با مشکلات زیادی مواجه هستند و باید برای بهبود این منطقه کارهای اساسی صورت گیرد.

آقای نادری افزود که این مشکلات باعث شد جلساتی با رییس جمهوری و شهرداری کابل دایر شود و برنامه‌های برای به‌سازی برچی گرفته شود.

وزیر شهرسازی خاطرنشان کرد که پلان‌ها توسط شهرداری کابل سنجیده شده و به زودی این طرح‌ها عملی خواهد شد.

گفتنی است که طرح به‌سازی ساحه برچی حدود سه ماه پیش رسانه‌یی شد و دولت اعلام کرد برنامه‌هایی برای به‌سازی مناطق 13 و 6 کابل روی دست گرفته است.

طرح ساخت متروبس، تنظیم تنظیف شهری، ساخت سه سرک فرعی در مسیر برچی، کانکریت کوچه‌ها، انکشاف اراضی و استملاک ساحات پلان‌شده از مهم‌ترین برنامه‌های شهرداری و وزارت شهرسازی بود.

حوزه‌های سیزدهم و ششم با جمعیت حدود یک میلیون تن، تنها با یک سرک 2 متره به سایر نقاط شهر متصل می‌شود که این امر باعث بروز راه‌بندان‌های شدید در ساعت‌های مزدحم روز می‌گردد.

شهروندان این ناحیه از شهر نیز هر روزه از راه‌بندان در این مسیر در شبکه‌های اجتماعی اعتراض می‌کنند.

معماری باید ریشه در فرهنگ ما داشته باشد

احمد نادر نادری، رییس کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی در نشستی که با وزیر شهرسازی داشت گفت که معماری باید ریشه در فرهنگ ما داشته باشد.

آقای نادری با انتقاد از شکل ساختمان‌ها و معماری در کشور گفت که اکثر اداره‌ها و ساختمان‌های ساخته‌شده از کشورهای همسایه به عاریت گرفته شده و معماری و فرهنگ کشور در نظر گرفته نشده است.

او خاطرنشان کرد که اکثر ساختمان‌های دولتی و شخصی که در کشور ساخته شده است با ارزش‌های فرهنگی ما ذوقی ندارد.

رییس کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی علاوه کرد که باید معماری روی دست گرفته شود که مد نظر «بهزاد» و «برشنا» بوده است.

لازم به ذکر است که چندین دهه جنگ داخلی باعث شده است که تمامی زیربناهای کشور تخریب شود و از سوی دیگر میلیون‌ها شهروند کشور به کشورهای همسایه مهاجر شوند.

مهاجرت‌های سرسام‌آور و خوگیری مهاجران با فرهنگ کشورهای همسایه و برگشت دوباره مهاجران از سوی دیگر باعث شد که اکثر مهاجران فرهنگ و معماری خود را از یاد ببرند و با معماری کشور میزبان اقدام به ساخت‌وساز کنند.

نبود یک برنامه درست در قسمت شهرسازی از دیگر عواملی است که طی یک‌ونیم دهه گذشته باعث شده اکثر ساختمان‌ها به سبک فرهنگ کشورهای همسایه ساخته شود.

اکنون وزارت شهرسازی و مسکن نیز وعده داده که معماری افغانی را مد نظر می‌گیرد و در ساختن اداره‌ها آن را رعایت می‌کند.

نخستین ریفورم در تصدی خانه‌سازی

وزارت شهرسازی و مسکن برای نخستین بار تفاهم‌نامه‌یی را با کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی به‌منظور روند اصلاحات اداری و ریفورم در تصدی ساختمانی خانه‌سازی به امضا رساند.

بر اساس این تفاهم‌نامه، کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی برای بهتر شدن وضعیت این تصدی افراد و کادرهای ورزیده با معاش‌های سوپر اسکیل و سی‌بی‌آر معرفی می‌کند.

احمد نادر نادری؛ رییس کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی هنگام امضای این تفاهم‌نامه گفت که کمیسیون تلاش می‌کند همکار خوبی برای وزارت باشد.

آقای نادری تصریح کرد، باید اصلاحات با تغییر همراه باشد و در زندگی مردم این تغییرات رونما شود.

گفتنی است که این اولین تفاهم‌نامه کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی است که برای بهبود وضعیت اداره‌های دولتی با اداره‌یی دیگر به امضا می‌رسد.

علی‌رضا احمدی/ راه مدینت

 

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا