خبر

دیدبان حقوق بشر: اعلام خروج نیروهای امریکایی «هراس از تشدید ناامنی» را افزایش داده است

راه مدنیت: هم‌زمان با اعلام خروج سربازان امریکایی از افغانستان، پتریشیا گوسمن، معاون بخش آسیایی دیدبان حقوق بشر می‌گوید که دولت ایالات متحده با حمایت گسترده از حقوق بشر، از جمله حقوق زنان و رسانه‌ها، نگرانی‌های روبه افزایش ناشی از تشدید ناامنی‌ها که در پی اعلام خروج نیروهای امریکایی به‌وجود آمده را برطرف سازد.

خانم گوسمن همچنان از امریکا خواست که به حمایت و تقویت برنامه‌های حقوق بشری در افغانستان ادامه بدهد.

او تاکید کرد با توجه به تهدیدهای موجود و وقوع درگیری‌های گسترده که دست‌آوردهای حقوق بشر را تضعیف و بحران انسانی را در افغانستان تشدید می‌کند، ایالات متحده باید آموزش و خدمات صحی، به ویژه برای دختران و زنان و نیز استقلال رسانه‌ها تقویت کنند.

وی افزود که دولت امریکا برای تامین بودجه و حمایت حیاتی دیپلماتیک به‌منظور حفظ و گسترش این دست‌آوردها متعهد شده و برای پایان دادن به خشونت‌ها علیه غیرنظامیان از اهرم فشار استفاده نماید.

به گفتۀ معاون بخش آسیایی دیدبان حقوق بشر، امریکا باید از این فرصت استفاده کرده و سرمایه‌گذاری خود را روی برنامه‌های حقوق بشری بیشتر کند.

همچنین دیدبان حقوق بشر تصریح کرد که حمایت امریکا از اصلاحات قانونی در افغانستان، برای افزایش دسترسی زنان به عدالت و نیز آموزش صدها وکیل، سارنوال و قاضی بسیار حیاتی است.

جو بایدن، رییس‌جمهوری امریکا هفتهٔ گذشته اعلام کرد که تا ۱۱سپتمبر سال جاری میلادی، تمام سربازان خود را از افغانستان خارج خواهد کرد. این تصمیم در حالی اعلام شد که تلاش‌ها برای صلح با گروه طالبان جریان دارد، اما این تلاش تا حالا پیشرفت قابل‌ ملاحظه‌‌یی نداشته است.

از سویی هم، دیدبان حقوق بشر می‌گوید که گروه طالبان هیچ تعهد جدی مبنی بر این‌که در حکومت انتقالی و یا پس از توافق صلح به حفاظت از حقوق بشر پابند می‌مانند، نشان نداده‌‌اند. همچنان این گروه در مناطق تحت کنترول‌شان حق دسترس زنان و دختران به آموزش را محدود کرده‌اند.

پتریشیا گوسمن با بیان این‌که پس از خروج امریکا، اگر منازعه ادامه پیدا کند، لازم است که ایالات متحده از تمام نفوذ دیپلوماتیک خود کار گرفته تا تمامی گروه‌های درگیر در افغانستان را به احترام گذاشتن به قوانین بین‌المللی حقوق بشری وادار کند.

براساس آمار رسمی، هم‌اکنون دوهزار و ۵۰۰سرباز امریکایی در افغانستان حضور دارند. علاوه بر این، بیش از ۹هزار سرباز کشورهای عضو ناتو نیز در کشور مستقر هستند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا