قصر سفید: مردم افغانستان باید برای دفاع از کشورشان آماده شوند
جک سولیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید میگوید که حال زمان آن فرا رسیده است که نیروهای امریکایی به کشورشان برگردند و مردم افغانستان باید برای دفاع از کشورشان آماده شوند.
آقای سولیوان در صحبت با فکسنیوز گفت که پس از خروج نیروهای امریکایی، هیچ کسی نمیتواند آیندهٔ این کشور را تضمین کند، اما او تاکید کرد که کشورش بر تهدیداتی که از افغانستان منشا بگیرد، متمرکز باقی خواهد ماند.
او به پرسشی که اگر افغانستان با سرنوشت عراق دچار شود و تروریستان دوباره قدرت بگیرند، نیرو خواهد فرستاد یا خیر، افزود که جو بایدن، رییسجمهوری امریکا هیچ قصدی برای فرستادن دوبارۀ نیروها به این کشور ندارد.
آقای سولیوان گفت که ایالات متحده ظرفیت تغییر موقعیت قابلیتهای خویش و سرکوب دوامدار تهدید تروریستها را در افغانستان دارد.
او از فراهمآوری منابع به حکومت و مردم افغانستان و قابلیتها، آموزش و تجهیزات نیروهای افغان یاد نموده و گفت که آنچه ایالات متحده میتوانست انجام دهد، انجام داده است.
همچنین مشاور امنیت ملی امریکا علاوه کرد که پس از خروج نیروها، کشورش با مردم افغانستان بههمکاری و فراهم کردن کمکهای بشردوستانه ادامه خواهد داد.
این در حالیست که پیش از این، استخبارات امریکا گفته بود که طرح خروج نیروها از افغانستان میتواند به گروههای تروریستی شبکۀ القاعده و داعش فرصت احیای قابلیتهای دوباره را مساعد سازد که آنان برای حمله به ایالات متحده به آن نیاز دارند.
این صحبتها در حالی مطرح میشود که رییسجمهور غنی روز گذشته در نشستی با اشاره به خروج نیروهای خارجی از افغانستان و روند صلح کشور تاکید کرد که در تاریخ معاصر، اولینبار است که برای افغانستان به همه فرصت مناسب فراهم شده است، ما از دو سال به این طرف آمادگی کامل داریم و بخاطر رفتن آنان، برنامۀ همهجانبه را ترتیب نمودهایم.
او میافزاید: دیدگاه ما حاکمیت، جمهوریت، مردمسالاری، افغانستان آباد، آزاد و مستقل است، اگر طالبان در این چارچوب صلح میکنند، آغوش ما بهروی آنان باز است و بدون آن، انتخاب جنگ و دوام آن، بهانۀ طالبان است.
در پاسخ به آقای جک سولیوان ما می گوییم:
ما از زمان لشکر کشی روس های وحشی به کشور مان آماده دفاع بودیم و جانانه هم از میهن خود دفاع کردیم تا آن که طلسم شکست ناپذیری روس ها و کمونست ها کلید به دست مجاهدان رزمنده ما کلید خورد و روس ها شرمنده از کشور ما فرار کرد.
و در دهه هفتاد هم اگر امریکایی جانشین روس ها نه می شدند ما توان دفاع را داشتیم. متأسفانه امریکایی ها در عقب سناریوی جنگ های دهه هفتاد قرار گرفتند و تا تولید و ظهور نیرو های پیاده نظام شان (تروریست ها) که زمینه لشکر کشی امریکایی ها را آماده ساختند و امریکایی ها هم دوباره تروریست ها را بعث بعدالموت کردند و به جان مردم انداختند. و حالا سرما منت می گذارند که می روند و گور شان را گم می کنند. ما باید از کشور مان دفاع کنیم.
ما می گوییم :
مسئولیت تمام حوادث و رویداد های غم انگیز سه دهه جنگ بر دوش امریکایی های وحشی است. که پابند هیچ اصول و اخلاق و قانون نیستند. منشاء تمام جنگ و خشونت دهه ی هفتاد و هشتاد و نود به امریکایی ها بر می گردد. و این مسئولیت بر دوش شان تا ابد باقی است.
امریکا اشتباهاتی زیادی را در افغانستان مرتکب شد و آبروی برای این ابرقدرت بی ایمان و بی وجدان باقی نماند. تمام ارزش های انسانی را به خدمت گرفت و ابزار گونه استفاده کرد. باید که دیگر بر نگردند. از سوی دیگر همه می دانند که طرح های امریکایی بیشتر دام و دانه است، آن می خواهند که رویکرد جنگ را تغییر دهند. حالا قرار است که بعد ازین سیاست های شیطانی شان افغانستان را مدیریت می کند نه نیرو های نظامی شان.
منظور امریکا از سرکوب تروریستان معلوم است زیرا که تولید خود شان است.
و در مورد این که آقای سولیوان می گوید که امریکایی های هر آن چه را باید انجام می داد، انجام داده است، یک غلطی بزرگ است ، زیرا امریکا آن چه را که به نفع خودش بود بلی انجام داده و آن چه را که باید به نفع کشور ما می بود. انجام نداده است. اگر داده است، کم داده است.
این را نیز باید یاد آور شوم که امریکا آن چه را که به نفع او شرکای پروژه های استخباراتی شان بود، انجام داد ولی آن چه را که به نفع کشور ما بود، انجام نداد اگر داد، ناقص انجام داد که توام با غرض و مرض بود.
و در رابطه به کمک های امریکایی ها عرض شود که به اصطلاح ” ما را به خیر شان امید نیست، شر نرسانند. ” امریکایی به اصطلاح قدیمی ها شریک دزد و رفیق قافله اند.
تمام گروهای تروریستی ساخته و پرداخته امریکا و همکاران اروپایی اش است . و مدیریت شان نیز دست خود شان است. اصلاً جای نگرانی برای شان نیست.
و غنی احمدزی هم دروغ می گوید، او و سلف ناخلفش حامد خان کرزی هر کدام شان تا توانستند برای جنگ و خونریزی هیزم کشی کردند. ادعای صلح خواهی ایشان غلط است. تداوم نظام قبیله که یکی از شعار های شان بود، خود عامل بروز جنگ و خشونت است.
او هم چنان واژه های مقدس را برای دسترسی به اهداف پلید در خدمت گرفته است و به جمهوریت و مردم سالاری اصلا و ابداً باور ندارد. و تا می تواند این ارزش ها را از پشت خنجر می زند.
و فرجام سخن این که با ذهنیت منحط قبیلوی هرگز این کشور آزاد شدنی و آباد شدنی نیست. تا این گونه تفکر در کشور حاکم باشد، جنگ هم دوام خواهد داشت. چرا که تفکر قبیلوی که هیچ گاهی عدالت اجتماعی را که نیاز اساسی جامعه ما است، برآورده نه می کند.