بلینکن: افغانستان را رها نمیکنیم
راه مدنیت: انتونی بلینکن، وزیر امور خارجۀ امریکا همزمان با خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان، از حضور فعال دیپلوماتیک کشورش و حفظ دستآوردهای این کشور اطمینان داد.
آقای بلینکن در دیدار با دومینیک راب، همتای بریتانیایی خود در یک نشست خبری مشترک در لندن تاکید کرد: «ما به صراحت اعلام کردهایم که حتی اگر نیروهای ما از افغانستان خارج شوند، ما این کشور را رها نخواهیم کرد و فعال خواهیم بود. ما قصد داریم از طریق گفتگوها میان دولت افغانستان، گروه طالبان و دیگر طرفهای مهم جهت رسیدن به یک راه حل سیاسی از لحاظ دیپلوماتیک خیلی فعال باقی بمانیم.»
او علاوه کرد که نیروهای امریکایی افغانستان را ترک میکنند، اما کشورش از لحاظ دیپلوماتیک در این کشور حضور فعال خواهد داشت.
امریکا روند خروج نیروهایش را رسما از اول ماه جاری میلادی آغاز کرده و قرار است که این روند تا ۱۱سپتامبر سال جاری میلادی تکمیل گردد. ناتو نیز اعلام کرده بود که همزمان با نیروهای امریکایی از افغانستان خارج خواهد شد.
همچنین وی بخشی از صحبتهایش تاکید کرد که اگر در جریان این پروسه بر نیروهای نظامی امریکا حمله شود، با قاطعیت پاسخ خواهد داد.
وزیر خارجۀ امریکا میگوید: «ما روی خروج، حساب شده، مصون و منظم نیروهای خود متمرکز هستیم. ما بهصراحت اعلام کردهایم طوری که نیروهای خود را از افغانستان خارج میکنیم، از آنها حفاظت هم خواهیم کرد و در صورت حمله به آنها، ما برای پاسخ اقدامات قاطع انجام خواهیم داد.»
این در حالیست که گروه طالبان تاخیر در خروج نیروهای خارجی از افغانستان را تخطی خواندهاند و گفته که پس از اول ماه می امکان حمله بر نیروهای خارجی وجود دارد.
در عین حال، دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا گفت که خروج مصون نیروهای نظامی کشورش از افغانستان را در اولویت قرار داده است.
آقای راب میافزاید: «اولویت برای ما از همین اکنون تا سپتامبر، مصونیت نیروهای ماست. علاوه بر این، ما باید اطمینان حاصل کنیم که توان ایستادگی در برابر تروریزم را داریم و دستآوردهای که بهمشکل بدست آمده در افغانستان را از دست ندهیم.»
در عین حال، هیلاری کلینتون، وزیرخارجه سابق امریکا میگوید برنامه جو بایدن برای خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر امسال، میتواند پیامدهای جدی داشته باشد و اوضاع را به سمتی که طالبان از آن نفع ببرد سوق دهد.
خانم کلینتون که در زمان حمله امریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱، همچون جو بایدن از حامیان جدی این عملیات نظامی بود، به شبکه خبری سیانان امریکا گفته خروج کامل سربازان امریکایی از افغانستان میتواند به طالبان که پس از حمله سال ۲۰۰۱امریکا، از قدرت خلع شدند فرصت دهد که دوباره برای حاکم شدن بر این کشور تلاش کنند.
اما مقامهای حکومتی کشور بارها تاکید کردهاند که نیروهای امنیتی و دفاعی قابلیت دفاع از کشورشان را دارند و با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، مشکلی پیش نخواهد آمد.