خبر

امنیت ملی: اظهارات منسوب به سراج به‌دور از واقعیت و تحریف‌ شده است

راه مدنیت: ریاست عمومی امنیت ملی گفته که اظهارات نسبت داده‌ شده به احمدضیا سراج، رییس این اداره مبنی بر تهدید رسانه‌ها به‌دور از واقعیت، تحریف شده و جهت‌گیرانه است.

نهاد حمایت‌کنندۀ رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) گزارش کرده بود که رییس عمومی امنیت ملی در نشست سری مجلس نمایندگان گفته است که برخی از خبرنگاران و تحلیلگران به‌نفع طالبان عمل می‌کنند و امنیت ملی مجبور است با چنین افرادی برخورد کنند.

عارف رحمانی، عضو مجلس نمایندگان در توییترش نوشته که آقای سراج در این نشست سری گفته: «تبلیغات بعضی از تلویزیون‌ها به‌نفع طالبان شوکه‌کننده است، این آزادی بیان نیست، بل سوء‌استفاده از آزادی بیان است‌، تحمل نمی‌کنیم.»

ریاست عمومی امنیت ملی با نشر اعلامیه‌یی این اظهارات را منحرفانه و تحریف‌‌شده خواند.

در اعلامیه آمده که «افشا و القای تحریف‌شده‌ محتویات مجالس سری در فضای عمومی، غیر قابل پذیرش، خلاف مواد قانون اساسی و خلاف اصول وظایف داخلی مجلس نمایندگان است.»

ریاست عمومی امنیت ملی، جامعه‌ رسانه‌‌یی کشور را محافظان اصلی ارزش‌ها و دست‌آوردهای ۲۰سال گذشته قلمداد کرده و گفته که این ریاست به اثبات «رسانیده است که حافظ رابطه‌ دو سویه‌ نهادهای امنیتی و نهادهای رسانه‌‌‌یی می‌باشد.»

در اعلامیه تاکید شده: « ریاست‌ عمومی امنیت ملی به‌عنوان تنها نهاد، در خط مقدم حفاظت و صیانت از آزادی بیان، رسانه‌ها و خبرنگاران قرار دارد، کوشش‌های شبانه‌روزی و دوام‌دار خود را در راه افزایش آزادی‌های فردی، اجتماعی و آرامش روانی شهروندان و فعالان رسانه‌یی انجام می‌دهد.»

ریاست عمومی امنیت ملی بیان کرد که فعالیت رسانه‌ها و آزادی بیان را در چارچوب‌ مواد قانون رسانه‌های همگانی به‌عنوان بزرگ‌ترین دست‌آورد بیست سال اخیر می‌داند و در برابر هر گونه توطئه، دسیسه، تهدید و تلاش برای محدود سازی فعالیت‌های رسانه‌‌یی از سوی دشمنان داخلی و خارجی ایستادگی خواهد کرد.

ریاست عمومی امنیت ملی از شهرواندان کشور به‌خصوص جامعۀ رسانه‌یی خواست که با درک شرایط حساس کشور، با افواهات و شایعات منتشر شده‌یی که موقف رسمی این ریاست‌ نمی‌باشد و موجب خدشه‌دار شدن پیوند دوسویۀ امنیت و رسانه‌ می‌گردد، برخورد ملکی و بی‌طرفانه انجام دهند.

این ریاست در اخیر گفته: «به‌هیچ عنوان اجازه نخواهد داد که دشمنان مردم افغانستان با استفاده از فضای حاکم دموکراتیک از آزادی بیان استفاده سو کنند و تبلیغاتی که باعث مغشوش شدن افکار عامه، صدمه زدن به‌سلامت و امنیت روانی علیه شهروندان کشور گردد را آغاز کنند.»

هم‌زمان ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان در توییترش نوشته که تعدادی از رسانه‌ها ابزار پروپاگندای حکومت افغانستان شده و در صورت دوام این عمل رسانه‌ها عواقب بعدی آن به‌دوش خود رسانه‌ها خواهد بود.

همچنین نهاد حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان در اعلامیه‌‌یی اذعان کرده که از همزمانی این دو هشدار چنین برداشت کرده است که وضعیت رسانه‌ها و آزادی بیان در افغانستان هرروز محدودتر می‌شود.

نی تاکید کرد که طرف‌های درگیر بدون در نظر گرفتن قوانین ملی و بین‌المللی به هشدار رسانه‌ها پرداخته و این قوانین را نقض می‌کنند.

این نهاد می‌افزاید که «بیان چنین هشدارهایی می‌تواند باعث خلق ترس و رعب در میان جامعه رسانه‌‌یی افغانستان شود.»

در عین حال، ساعاتی پس از هشدار طالبان به رسانه‌ها، سفارت‌های امریکا و بریتانیا در کابل خشونت و تهدید علیه رسانه‌ها برای ساکت‌کردن روزنامه‌نگاران را محکوم کردند.

این دو سفارتخانه در یک بیانیه مشترک از رسانه‌های مستقل افغانستان اعلام حمایت کردند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا