خانوادههای قربانیان خواستار بررسی حمله بر مکتب سیدالشهدا از سوی محکمۀ لاهه شدند
راه مدنیت: مراسم خاکسپاری قربانیان حملۀ تروریستی بر مکتب سیدالشهدا در حوزۀ سیزدهم امنیتی شهر کابل، روز یکشنبه (۱۹ثور) در غرب کابل برگزار شد.
در این مراسم از اعضای خانوادههای قربانیان، با صدور قطعنامهیی از محکمۀ بینالمللی لاهه خواستار بررسی همهجانبه این رویداد تروریستی شدند.
در ادامه قطعنامه آمده که نهادهای ملی و بینالمللی باید این رویداد را به گونۀ بیطرفانه مورد بررسی قرار دهند.
همچنین در قطعنامه از رهبران و مسوولان حکومتی خواسته شده که هیاتی بهشمول خانوادههای قربانیان، اعضای شورای ملی، اعضای شورای ولایتی، علما و نمایندگان احزاب و جریانهای سیاسی شکل گیرد تا چگونگی وقوع این رویداد را بررسی و یافتههایشان را طی دو هفته آینده با مردم شریک کنند.
آنها، حکومت را بهتوجهی در تامین امنیت مردم، به خصوص مردم غرب کابل متهم کرده و از حکومت و نهادهای امنیتی خواستهاند که در هماهنگی با بزرگان و نهادهای مردمی، طرح اساسییی را برای تامین امنیت ترتیب کنند.
خانوادههای قربانیان تاکید کرد که اگر حکومت بهخواستههایشان رسیدگی نکند، مردم برای دفاع از مالوجانشان، دست به اقداماتی خواهند زد.
این رویداد حوالی ساعت ۴:۳۰ پس از چاشت دیروز شنبه (۱۸ثور) رخ داده است.
طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله میگوید که این رویداد ناشی از حملۀ موتربمب بوده و پس از آن، دو ماین جاسازیشده نیز در این منطقه منفجر شده است.
او گفت که در این رویداد، بیش از۵۰نفر جان باخته و اضافهبر ۱۰۰نفر دیگر زخمی شدهاند.
فرد یا گروهی تا کنون مسوولیت این رویداد را بر عهده نگرفته است. گروه طالبان دستداشتن در این رویداد را رد کرده است. اما سخنگوی وزارت داخله تاکید کرد که این حمله توسط جنگجویان گروه طالبان انجام شده بود. به گفتۀ او، در حالی که مکانهای اکادمیک مصونیت جنگی و محاربوی دارد، اما این گروه از این مناطق بهعنوان اهرم فشار بر مردم و دولت افغانستان استفاده میکند.
همچنین این حمله با واکنشهای گستردۀ داخلی و بینالمللی به همراه بوده است. رییسجمهور غنی، عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی، سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، سازمان ملل متحد، ناتو، اتحادیۀ اروپا، وزارت خارجۀ امریکا، سفارت بریتانیا در کابل و شماری دیگر از نمایندگیها و شخصیتهای سیاسی کشور این حمله را محکوم کردهاند.