خبر

سرور دانش: پیام عیدی رهبر طالبان ناامیدکننده است

راه مدنیت: سرور دانش، معاون‌ دوم ریاست‌جمهوری می‌گوید که گروه طالبان اگرچه در روزهای عید آتش‌بس اعلان کردند، اما پیام عیدی رهبر این گروه، همچنان حاوی موضوعات ناامیدکننده‌ می‌باشد.

آقای دانش در پیامی به مناسبت عید فطر گفته که در پیام عیدی رهبر این گروه اصرار بر تداوم جنگ، تمامیت خواهی، نادیده گرفتن حقوق انسانی شهروندان و تاکید بر پیش‌شرط‌های غیر عملی و غیر منطقی در مذاکرات صلح موج می‌زند.

او  تاکید کرده که «جالب است که وی (رهبر گروه طالبان) از دولت افغانستان خواسته  که بر جنگ اصرار نورزد و تاکید بر عملی شدن توافق‌نامۀ دوحه و آزادی تمام زندانیان این گروه و خارج شدن اسامی رهبران این گروه از لیست سیاه نهادهای بین‌المللی دارد. رهبر گروه طالبان هنوز نمی‌داند که توافق‌نامۀ دوحه بین این گروه و ایالات متحده بوده است و دولت افغانستان نه در آن دخالتی داشته و نه طرف بوده و نه در برابر آن مکلفیت قانونی دارد. جالب‌تر اینکه رهبر گروه طالبان از دولت افغانستان خواسته  که دست از کشتار مردم بی‌گناه بردارد.»

وی بیان کرد که تا اکنون خون جوانان در پل علم لوگر و مکتب سیدالشهدای غرب کابل خشک نشده، این گونه اظهارات به معنای فرار از مسوولیت و اوج بی‌شرمی است.

آقای دانش افزوده: «آتش‌بس سه روزه عید بعد از این همه اندوه و مصیبت هرگز برای مردم ما قناعت‌بخش نیست. مردم افغانستان خواستار آتش‌بس دایمی و ختم جنگ و خشونت برای همیشه هستند.»

او گفته که ۴۳سال جنگ و خشونت‌های تحمیلی توسط بیگانگان و ایادی آن‌ها مجال یک زندگی عزت‌مندانه و با آرامش را از مردم افغانستان سلب کرده است. فقر و ناداری ناشی از جنگ و مصیبت‌های پی‌درپی مردم افغانستان را بیش از هر زمان دیگر تحت فشار قرار داده و آرامش روحی و روانی را از همگان ربوده است.

در بخشی از این پیام آمده: «اکنون روند صلح افغانستان به مرحله حساسی رسیده  و روزنه‌هایی از پیشرفت هنوز در این روند باقی مانده است. به همین خاطر توقع ما از همه کسانی که بر روی مردم افغانستان اسلحه کشیده‌اند و اکنون هیچ‌کسی جز مردم در برابر آنان قرار ندارد، این است که دست از کشتار و خشونت مردم بی‌گناه بردارند و به راه حل سیاسی و به یک زندگی مسالمت‌آمیز و برادروار در کنار مردم افغانستان تن دهند.»

همچنین معاون دوم ریاست‌جمهوری بیان کرد که جنایت بزرگ قتل عام دختران مکتب سیدالشهدا مصداق بارز جنایت ضدبشری و نسل‌کشی است.

به گفتۀ وی، مرتکبان این جنایت نه تنها از طرف حکومت افغانستان، بل از طرف مجامع بین‌المللی نیز باید مورد شدیدترین مجازات‌ها قرار بگیرند.

دانش می‌گوید که افغانستان بدون شک، افغانستان بیست سال پیش نیست و تغییرات بسیار زیادی در آن رونما گردیده  و دست‌آوردهای بسیار بزرگ نیز طی بیست سال گذشته حاصل شده است.

او تاکید کرد که این دست‌آوردها و تغییرات نتیجه ده‌ها سال مبارزه مردم افغانستان است و هرگز مردم بر سر آن ها کوتاه نخواهند آمد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا