خبر

تولید دوهزار و ۴۹۰تن عسل در سال گذشته

راه مدنیت: اکبر رستمی، سخنگوی وزارت زراعت، آب‌یاری مال‌داری کشور به مناسبت روز جهانی زنبور عسل گفت که در سال گذشته خورشیدی، دوهزار و ۴۹۰عسل در کشور تولید شده و ولایت پکتیا بیشترین تولید عسل در کشور را به خود اختصاص داده است.

آقای رستمی امروز پنج‌شنبه (۳۰ثور) به روزنامه راه مدنیت گفت که مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جهت آگاهی‌بخشی از اهمیت زنبور عسل، حمایت از زنبورداری و تاثیرات گرده‌افشانی زنبور عسل در توسعه پایدار زراعت و تامین غذا، ۳۰ثور را به‌نام روز جهانی زنبور عسل نام‌گذاری کرده است.

به گفته وی، پکتیا با تولید ۸۹۹تن عسل در صدر تولیدات کنندگان عسل قرار گرفته و به دنبال آن ولایت‌های ننگرهار با پنج‌صد تن و خوست با ۴۱۶تن، از مهم‌ترین تولیدکنندگان عسل در کشور هستند.

او می‌گوید که هرات، لغمان، بدخشان، کندز و بامیان نیز در فهرست عمده‌ترین ولایت‌های تولیدکننده عسل در کشور قرار دارند.

براساس معلومات سخنگوی وزارت زراعت، در حال‌حاضر شش‌هزار و ۷۵۷فارم بزرگ و کوچک زنبورداری در سراسر کشور وجود دارند که بیشترین آن در ولایات بادغیس، هرات، بدخشان، پکتیا، کندز، دایکندی، بامیان، لوگر، سرپل، فراه، میدان وردک، کاپیسا، تخار، بغلان و خوست قرار دارند.

او گفته است که بادغیس با ۷۲۲، هرات با ۵۹۳، پکتیا با ۵۵۰ و بدخشان با ۵۲۶ فارم زنبورداری در صدر جدول پرورش زنبور عسل قرار دارند.

بر بنیاد معلومات وزارت زراعت، زنبورداری به‌عنوان یک شغل پر درآمد، در حال رشد است و محصولات آن بازار خوب داخلی و خارجی دارد. یک کیلو عسل خالص در بازارهای داخلی از ۵۰۰تا دوهزار افغانی نظر به نوعیت آن به فروش می‌رسد.

این در حالی‌ست که میزان تولید عسل در سال ۱۳۹۸به دوهزار و یک‌صد تن رسیده بود و این رقم در یک سال گذشته، ۳۹۰تن افزایش داشته است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا