خبر

منار جام ثبت میراث‌های فرهنگی جهان اسلام شد

راه مدنیت: وزارت امور خارجۀ کشور اعلام کرد که کمیتۀ میراث‌های فرهنگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام «آیسیسکو» در جریان سومین اجلاس فوق‌العادۀ خویش منار جام غور ثبت آثار میراث‌های فرهنگی جهان اسلام شد.
این وزارت امروز سه‌شنبه (۹جدی) با نشر خبرنامه‌یی گفته که در جلسه این سازمان، با اتفاق آرا با دوسیۀ پیشنهادی دولت افغانستان مبنی بر ثبت «منار جام» در لست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام موافقت کرد.
طبق خبرنامۀ وزارت خارجۀ کشور، در جریان سومین اجلاس فوق‌العادۀ این کمیته، پس از ارزیابی و مرور دوسیه‌های پیشنهادی کشورهای عضو سازمان آیسیسکو، ۲۲ اثر فرهنگی از شش کشور اسلامی (امارات متحدۀ عربی، افغانستان، یمن، فلسطین، مراکش و عمان) مورد قبول قرار گرفته است.
منار جام در سال ۲۰۰۲شامل لست میراث‌های فرهنگی جهانی سازمان یونسکو شده بود که اکنون در لست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام نیز قرار گرفت.

به تلگرام راه مدنیت بپیوندید
به گفتۀ این وزارت، این نخستین اثر فرهنگی کشور می‌باشد که شامل لست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام گردیده است. این دست‌آورد مهم در راستای تقویت وجه ملی، حفظ و مرمت آثار فرهنگی کشور در سطح بین‌المللی، و تقویت پالیسی دولت در عرصه‌های دیپلوماسی فرهنگی از اهمیت فراوان برخوردار است.
جلسه سازمان فرهنگی جهان اسلام در تاریخ ۱۰دسمبر سال روان میلادی به‌صورت مجازی برگزار گردیده بود.
منار جام غور در مناطق کوهستانی ولایت غور در ۶۲ کیلومتری ولسوالی شهرک این ولایت در روستای موسوم به «جام» موقعیت دارد.
این منار در تلاقی رودخانۀ جام و رودخانۀ هریرود قرار دارد. این منار در قرن دوازدهم میلادی ساخته شده و ۶۵متر ارتفاع دارد و در سال ۲۰۰۲ ثبت یونسکو شد. این بنا بعد از قطب منار در دهلی نو، هندوستان بلندترین مناره خشتی جهان است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا