خبر

راس ویلسن: نمی‌دانیم طالبان چه می‌خواهند

راه مدنیت: رایس ویلسن، شارژدافیر سفارت ایالات متحده در کابل می‌گوید که مقام‌هایی امریکایی تا هنوز نمی‌دانند که گروه طالبان دقیقا چه می‌خواهند و چگونه می‌خواهند افغانستان را اداره کنند. اگر طالبان صلح نکنند و به جنگ ادامه دهند، جنگ جاری تشدید یافته و منجر به ویرانی بیشتر خواهد شد.

آقای ویلسن گفت که امریکا به طالبان واضح ساخته که به شدت مخالف هرگونه تلاش برای به‌دست آوردن قدرت از راه نظامی است.

شارژدافیر سفارت امریکا این موضوع را در مصاحبه با رادیو آزادی مطرح کرده است.

او گفته: «اگر آن‌ها تلاش کنند که از راه زور کنترول کشور را به‌دست آورند به احتمال زیاد که در آن صورت ادامه جنگ وجود دارد، مردم افغانستان این را نمی‌خواهند و با طالبان هم نیستند، این دلیل عمده‌یی است که طالبان را فراخواندیم تا با دولت افغانستان بنشینند و با مذاکره‌کننده‌هایش گفتگوهای موثری به پیش ببرند.»

با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، حملات گروه طالبان افزایش یافته و برخی ولسوالی‌ها را در نقاط مختلف کشور به دست آنان افتاده است.

با این حال، راس ویلسن در مورد پرسش این که اگر طالبان برای تصرف کابل و دیگر شهرهای افغانستان تلاش کنند، واکنش امریکا چی خواهد بود؟ گفت که حمایت امریکا از نیروهای امنیتی افغان که در حال حاضر امور امنیتی افغانستان را به عهده دارند، ادامه خواهد یافت.

وی تاکید کرد که اگر طالبان برای سرنگونی دولت افغانستان و به‌دست آوردن قدرت با جنگ ادامه دهند، امریکا مانند سال‌های اخیر پشتیبانی خود از نیروهای امنیتی و دفاعی و همچنین مردم افغانستان را ادامه خواهد داد.

طبق گفته‌های او، اداره بایدن در بودجه سال جدید مالی خواهان سه میلیارد دوصد میلیون دالر برای تمویل و حمایت نیروهای افغانستان شده و در کنار آن سه صد میلیون دالر دیگر را برای کمک با بخش‌های اقتصادی افغانستان خواستار شده است.

شارژدافیر سفارت امریکا در کابل علاوه کرد که ایالات متحده به حمایت از دولت و مردم افغانستان ادامه خواهد داد تا منافع و دست‌آوردهای ۲۰سال گذشته را حفظ کند.

آقای ویلسن افزوده: «هدف از تلاش‌های زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ خاص امریکا برای صلح افغانستان همین است که هیات مذاکره‌کنندۀ دولت افغانستان و طالبان تمام مسایل را به روی میز بگذارند، اما طالبان تا کنون از این کار امتناع کرده‌اند.»

بر اساس سخنان وی، آن‌ها (امریکا) هنوز نمی‌دانند که طالبان دقیقا چی می‌خواهند: «چشم‌انداز آن‌ها از افغانستان چیست، چگونه می‌خواهند این کشور اداره شود، آن‌ها دست‌آوردهای ۲۰سال گذشته را چگونه ارزیابی می‌کنند، موقف آن‌ها در مورد حقوق بشر، حقوق زنان و اقلیت‌ها چیست، موقف فعلی آن‌ها در مورد این مسایل چیست، نه آن موقف که آن‌ها ۲۵سال پیش داشتند. پرسش‌های زیادی وجود دارد که افغان‌ها پاسخ آن را می‌خواهند و ما پاسخ آن را می‌خواهیم.»

همچنین او در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به گفتگوهای جاری میان دولت و طالبان در دوحۀ قطر گفت که در حال حاضر مانع اصلی پیشرفت گفتگوها، طالبان‌اند که علاقۀ زیاد به این گفتگوها ندارند.

او تلاش‌های دولت را در این راستا ستود و گفت که دولت افغانستان از آزادی هزارها زندانی طالبان گرفته تا اقدام‌های مختلف برای آغاز مذاکرات بین افغان‌ها انجام داده که به گفتۀ او تعهد دولت افغانستان را در قبل راه حل صلح آمیز نشان می‌دهد.

با این حال، سران کشورهای عضو ناتو نیز در تازه‌ترین نشست‌شان، حمایت ناتو را از نیروهای امنیتی و دفاعی افغان اعلام کرد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا