ثبت یک نمونهٔ قارچ سیاه در افغانستان
راه مدنیت: عثمان طاهری، معاون سخنگوی وزارت صحت عامهٔ کشور میگوید که نخستین رویداد مثبت بیماری قارچ سیاه در شفاخانه افغان جاپان به ثبت رسیده است.
آقای طاهری روز جمعه (۱۱سرطان) به روزنامه راه مدنیت گفت که بیماری قارچ سیاه یک بیماری جدید نیست، اما بسیار نادر بوده که پس از ویروس کرونایی نوع دلتا در هند، اولین نمونهٔ قارچ سیاه در افغانستان ثبت شده است
به گفتهٔ وی، این بیماری خیلی خطرناک است که از طریق خاک انتقال پیدا میکند.
طبق معلومات او، بر اساس تحقیقات صورتگرفته واقعیات مرگومیر این بیماری ۵۴درصد برآورد شده است.
معاون سخنگوی وزارت صحت تاکید کرد که این بیماری همهگیر نیست، اما خطر ابتلا در افرادی دیده میشود که مقاوت بدنشان پایین است.
او علاوه کرد که این وزارت آمادگی تداوی بیماران قارچ سیاه را دارد و این بیماری در شماری از شفاخانهها نیز تداوی میشود.
این عفونت نادر به نام موکورمایکوزیس باعث مرگ بیش از ۵۰درصد مبتلایان میشود و برخی از بیماران فقط بعد از خارج کردن چشم یا استخوان آرواره نجات پیدا میکنند.
در این میان به ویژه مبتلایان به دیابت در معرض خطر هستند و داکتران گفتهاند که به نظر میرسد ۱۲ تا ۱۵روز بعد از بهبود یافتن از کویید۱۹ ظاهر میشود.
داکتران به بیبیسی گفتهاند که گاه مجبور شدهاند چشم یا آرواره بیمار را درآورند تا بتوانند مانع رسیدن عفونت به مغز و نجات بیمار شوند.
موکورمایکوزیس یک عفونت بسیار نادر است که علت آن کپک موکور است که معمولا در خاک، گیاهان، کود حیوانی و میوهها و سبزیجات فاسد وجود دارد.
این قارچ میتواند سینوس، مغز و ریه را عفونی کند و جان مبتلایان به دیابت یا کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، مثل مبتلایان به سرطان و اچآیوی/ایدز را به خطر بیندازد.
در موارد شدید و بدخیم کرونا که ریه به شدت درگیر میشود از استروئید استفاده میشود تا از واکنش شدید التهابی سیستم ایمنی جلوگیری شود که ممکن است جان بیمار را بگیرد.
اما این دواها کارایی سیستم ایمنی را کم میکنند و قند خون بیماران را افزایش میدهند. تصور میشود این کاهش کارایی سیستم ایمنی، باعث عفونت موکورمایکوزیس میشود.