خبر

مجلس سنا خواستار تامین امنیت خبرنگاران و فعالان مدنی شد

مجلس سنا در واکنش به افزایش حملات هدفمند و تهدیدات جدی علیه خبرنگاران و فعالان جامعۀ مدنی خواستار تامین امنیت آنان شدند.
مجلس سنا امروز، یک‌شنبه (۱۴جدی) با ابراز نگرانی از افزایش خشونت‌ها با نشر اعلامیه‌یی گفته که این مجلس از حکومت و نهادهای حامی رسانه‌ها می‌خواهد که جهت تامین امنیت کارمندان رسانه‌های همگانی و فعالان جامعۀ مدنی، اقدام‌های لازم را روی دست بگیرند.
در این اعلامیه آمده که مجلس سنا به عنوان حامی آزادی بیان، حضور و فعالیت رسانه‌ها را به حیث رکن چهارم در جامعه دانسته از حکومت به صراحت می‌خواهد که عاملان و طراحان ترورهای هدفمند اخیر را شناسایی، گرفتار و به طور علنی مجازات نماید.
همچنین مجلس سنا تاکید داشت که در هفته‌های اخیر، چندین تن از خبرنگاران دولتی و غیر دولتی و فعالان جامعۀ مدنی در رویدادهای جداگانه تروریستی در نقاط مختلف کشور، کشته شده و کسی هم مسوولیت این ترورها را به عهده نگرفته است.

به تلگرام راه مدنیت بپیوندید
طبق اعلامیه نشر شده، همچنان مجلس سنا از حکومت می‌خواهد که زوایای مبهم و تاریک این ترورها را که نگرانی‌‌های کارمندان رسانه‌یی، نهادهای حامی رسانه‌ها و فعالان جامعه مدنی را بیشتر ساخته است نیز بررسی و نتایج آنرا با مردم شریک سازد.
در چند ماه اخیر شماری از خبرنگاران و فعالان مدنی به شمول بسم‌الله عادل ایماق، مدیرمسوول رادیو صدای غور، فرشته کوهستانی، فعال حقوق زنان در کاپیسا همراه با برادرش، رحمت‌الله نیک‌زاد، رییس اتحادیۀ خبرنگاران ولایت غزنی، یوسف رشید، رییس اجرایی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان (فیفا)، فردین امنیتی، گویندۀ تلویزیون خصوصی آریانانیوز، ملالی میوند، گویندۀ تلویزیون خصوصی انعکاس در ننگرهار، محمدرفیع صدیقی، رییس پیشین تلویزیون خصوصی خورشید، الیاس داعی، خبرنگار محلی رادیو آزادی در ولایت هلمند و یما سیاوش، مجری سابق تلویزیون خصوصی طلوع نیوز در رویدادهای مختلف جان باختند.
این در حالی‌ست که مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که در یک سال گذشته میلادی، ۱۱۲پروندۀ خشونت علیه خبرنگاران، کارمندان رسانه‌یی و رسانه‌ها ثبت شده که شامل قتل، جراحت، خشونت فیزیکی، توهین و تحقیر، تهدید، فشار و ارعاب و یا حمله و اعمال خراب‌کارانه می‌شود.
همچنین در این گزارش آمده که در سال ۲۰۲۰ میلادی، هشت کارمند رسانه‌یی، به شمول سه مجری، دو گزارش‌گر، یک تصویربردار، یک کارمند تخنیکی و یک کارمند خدماتی کشته شده‌اند. همچنان چند روز پیش، سازمان خبرنگاران بدون مرز نیز افغانستان را در فهرست پنج کشور مرگ‌بار برای خبرنگاران قرار داد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا