خبر

«در صورت تدوام خشونت‌ها، خروج رهبران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل یک اشتباه است»

راه مدنیت: آرنات پاولز، معاون هیات اتحادیه اروپا در افغانستان در دیدار با معاون دوم ریاست‌جمهوری گفت که در صورت تداوم خشونت‌ها، قتل‌های هدفمند و مسوولیت نگرفتن گروه طالبان، خروج رهبران این گروه از فهرست سیاه سازمان ملل یک اشتباه است.
آقای پاولز امروز، دوشنبه (۱۵جدی) در دیدار با سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری گفت، اگر طالبان مسوولیت این حملات هدف‌مند را به عهده داشته باشند، باید رهبران این گروه از لست سیاه سازمان ملل خارج نشوند و حتی باید افراد دیگری از آن‌ها به این لست افزوده شود.
به گفتۀ وی، افزایش خشونت‌ها و قتل‌های هدفمند خبرنگاران، فعالان مدنی و حقوق بشری برای همه غیرقابل قبول است و اگر تداوم یابد، روی روند مذاکرات صلح تاثیر می‌گذارد و حتی ممکن است این مذاکرات را به بن‌بست بکشاند.
سرپرست اتحادیۀ اروپا در افغانستان گفت که این اتحادیه از حکومت افغانستان در روند صلح و سایر عرصه‌ها، حمایت خود را ادامه می‌دهد و انتظار می‌رود که با روی کار آمدن حکومت جدید ایالات متحده امریکا، اتفاق نظر بین همکاران بین‌المللی افغانستان افزایش یابد.

به تلگرام راه مدنیت بپیوندید
همچنین آقای پاولز بیان داشت که با توجه به افزایش قتل‌های هدفمند، تعداد کسانی که به حمایت و حفاظت نیاز دارند رو به افزایش است و اتحادیه اروپا با نهادهای جامعه مدنی، روی مکانیزم حمایت از مدافعان حقوق بشر، فعالان جامعۀ مدنی و حتی خبرنگاران کار می‌کند.
از سویی هم آقای دانش در این دیدار تاکید کرد که تداوم خشونت‌ها و قتل‌های هدفمند هم‌زمان با جریان مذاکرات صلح با گروه طالبان، برای مردم افغانستان غیرقابل قبول است و ممکن است مذاکرات را به بن‌بست بکشاند.
وی گفت که انتظار می‌رود با آغاز دور دوم مذاکرات صلح، روی کاهش خشونت‌ها و اجرای آتش‌بس توافق صورت گیرد، در غیر آن مذاکرات به بن بست مواجه خواهد شد.
او افزود که افزایش خشونت‌ها و قتل‌های هدفمند در روزهای اخیر، اعتماد و باور مردم نسبت به روند صلح را کاهش داده و مردم به این باور‌اند که گروه طالبان هنوز از استراتژی نظامی خود دست نکشیده‌اند.
معاون دوم ریاست‌جمهوری تصریح کرد که بر اساس گزارش هیات مذاکره‌کنندۀ دولت ، دیدگاه گروه طالبان در مورد آزادی بیان، حقوق زنان، حقوق بشر، حقوق اقلیت‌ها و آزادی‌های مدنی مردم افغانستان هیچ تغییری نکرده است، به این دلیل ما در مذاکرات صلح مسیر دشواری را پیش‌رو داریم.
آقای دانش تاکید کرد که دولت در مورد مذاکرات صلح با گروه طالبان دیدگاه روشن دارد که مورد حمایت مردم است، اما انتظار می‌رود که جامعه جهانی و همکاران بین‌المللی افغانستان نیز دیدگاه‌های‌شان را بیشتر منسجم کنند و در مورد جزییات گفتگو با گروه طالبان، به یک توافق برسیم.
قرار است دور دوم گفتگوهای صلح در روزهای پیش‌ رو، پس از یک وقفۀ سه‌ هفتۀ در قطر آغاز شود.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا