لایحۀ موافقتنامه خط آهن افغانستان و ایران از سوی تهران تصویب شد
راه مدنیت: سید البرز حسینی، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ایران گفته که این مجلس لایحۀ موافقتنامه خط آهن افغانستان و ایران در خصوص ارتباط بینالمللی را تصویب کرده است.
آقای حسینی تاکید کرد که روز گذشته یکشنبه (۲۱جدی) مجلس شورای اسلامی پس از بحث و بررسی موافقتنامه خط آهن افغانستان-ایران، لایحهیی را در این مورد تصویب کرد که تایید موافقتنامه بین دو کشور در خصوص ارتباط بینالمللی خط آهن میتواند ظرفیت ایران و افغانستان را برای تبادلۀ کالا و مسافران افزایش دهد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ایران بیان کرد که این توافقنامه شرایطی را ایجاد خواهد کرد که دو کشور از ظرفیت باری و مسافری یکدیگر در حوزۀ حمل و نقل بینالمللی نیز استفاده کنند.
طبق گفتههای وی، این توافقنامه در توسعه فعالیتهای اقتصادی کشورها تاثیر مثبتی به همراه خواهد داشت.
آقای حسینی میگوید که اهداف این لایحه سامانبخشی و ایجاد بستر مناسب برای استفاده بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی در بحث اجرای پروژههای زیربنایی است.
به تلگرام راه مدنیت بپیوندید: https://t.me/madanyatdaily
در همین حال، جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات گفته است که این خط آهن به زودی قادر خواهد بود مسافران و کالاها را انتقال دهد که توسعۀ دوامدار برای هر دو کشور میآورد.
این در حالیست که خط آهن هرات-خواف در تاریخ (۲۰قوس) سال جاری خورشیدی با حضور رییسجمهوری افغانستان و ایران از طریق ویدیوکنفرانس افتتاح شد.
تفاهمنامه ساخت خط آهن خواف-هرات در سال ۱۳۸۵خورشیدی میان افغانستان و ایران امضا شد که طول کلی خط این آهن با ۲۲۵کیلومتر در چهار قطعه است. دو بخش اول این پروژه از خواف ایران تا مرز «شمعتیغ» به طول ۷۶کیلومتر میباشد.
قطعه سوم آن نیز از منطقه «شمعتیغ» آغاز و به طول ۶۲کیلومتر تا منطقۀ «روزنک» در ولسوالی غوریان هرات امتداد یافته است. قطعه چهارم خط آهن خواف-هرات از ولسوالیهای غوریان شروع تا به شهرک صنعتی و میدان هوایی هرات با فاصله ۸۷کیلومتر طول دارد.