سفیر امریکا: چرخۀ بیپایان خشونت و خاموش کردن خبرنگار باید متوقف شود
راس ویلسون، سرپرست/ شارژدافیر سفارت امریکا در کابل، در واکنش به ترور رحمتالله نیکزاد، خبرنگار تلویزیون الجزیره و اسوشیتدپرس گفت که این چرخۀ بیپایان خشونت و تلاش برای خاموش کردن خبرنگاران شجاع افغانستان باید متوقف شود.
آقای ویلسون امروز سهشنبه (۲جدی) در توییترش نوشت: «من از شنیدن قتل هدفمند یکی از اعضای مطبوعات افغانستان ناراحت و با خانواده و همکاران رحمت الله نیکزاد ابراز همدردی میکنم. این چرخۀ بیپایان خشونت و تلاش برای خاموش کردن خبرنگاران شجاع افغانستان باید متوقف شود.»
احمدخان سیرت، سخنگوی فرماندهی پولیس غزنی، گفت، این رویداد شام روز گذشته دوشنبه (۱جدی) در ساحۀ «خواجهحکیم» از مربوطات حوزۀ اول امنیتی شهر غزنی رخ داد.
پیام تروریستان مرگ، وحشت و ویرانی است
در عین حال، ارگ ریاستجمهوری با نشر اعلامیهیی گفت، تروریستان جنایتکار که بجز پیام مرگ، وحشت، ویرانی و جنایت، دیگر هیچ هدفی را دنبال نمیکنند. به سلسلۀ جنایاتشان، رحمتالله نیکزاد، رییس اتحادیه خبرنگاران غزنی و خبرنگار شبکه الجزیره را در یک حمله تروریستی در شهر غزنی به شهادت رساندند.
در این اعلامیه آمده که حمله بر مردم ملکی، تاسیسات عامالمنفعه و دستاندرکاران رسانهیی کشور، حمله بر آزادی بیان و جنایت علیه بشریت است.
ارگ تاکید کرد، حکومت افغانستان همواره حمایت از خبرنگاران و سایر دستاندرکاران رسانهیی را از وظایف عمده خویش میداند، به نهادهای امنیتی هدایت داده تا چگونگی وقوع این رویداد را بررسی و عاملان آن را به پنجه قانون بسپارند.
ترسِ دشمن از اطلاعرسانی جنایت و برنامههای شومشان است
از سویی هم، عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی کشور، این رویداد را المناک خواند و گفت که ترور خبرنگاران و چهرههای رسانهیی، نشاندهندۀ ترس دشمن از آزادی بیان و اطلاعرسانی از جنایتها و برنامههای شوم آنهاست.
آقای عبدالله ضمن ابراز نگرانی از ادامه ترور خبرنگاران افزود که خبرنگاران قشر بیدفاع و آسیبپذیر و اما مسوولیتشناس و متعهد جامعه هستند.
رییس شورای عالی مصالحۀ ملی، ترور پیهم چهرههای رسانهیی و خبرنگاران را جنایت ضد بشری و غیرقابل قبول خواند.
او تاکید داشت، چنین حملاتی ارادۀ ما را در دفاع از آزادی بیان و صیانت از رسانههای آزاد و دموکراتیک تغییر نخواهد داد. رسانههای آزاد و آزادی بیان دستآورد ملی مردم افغانستان است.
وی اطمینان داد که این دستآورد بزرگ از دست نخواهد رفت.
سهلانگاری در تعقیب قضایای قتل خبرنگاران پذیرفتنی نیست
در عین حال، کمیته مصوونیت خبرنگاران نیز با ابزار نگرانی اظهار داشت: همانگونه که قتل خبرنگاران از سوی هیچ گروه و آدرسی قابل توجیه و قبول نیست، سهلانگاری در پیوند به بررسی و تعقیب قضایای از سوی نهادهای مسوول نیز پذیرفتنی نیست.
این کمیته از حکومت خواست، در پیوند به قتل خبرنگاران به جامعه رسانهیی کشور پاسخ واضح و روشن ارایه نماید و حکومت مکلف است که تا عاملان را شناسایی و به پنجۀ قانون بسپارد.
در همین حال، طارق آرین، سخنگوی وزارت داخلۀ کشور، گفت که تلاشهای جدی برای یافتن قاتلان رحمتالله نیکزاد را آغاز کردهاند.
آقای آرین تاکید کرد: «این یک جنایت علیه خبرنگاران و آزادی بیان و یک عمل نابخشودنی است. نیروهای امنیتی، پولیس و کشفی ما این رویداد را همهجانبه بررسی میکنند.»
تاکنون گروهی یا شخصی مسوولیت این رویداد را بهعهده نگرفته، اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان در یک اعلامیه، از کشته شدن رحمتالله نیکزاد ابراز تاسف کرده و آن را یک ضایعه دانسته است.
کشته شدن ششخبرنگار در دو ماه
در دو ماه گذشته ششتن از اعضای رسانههای کشور در چندین رویداد جداگانه جان باختهاند.
الیاس داعی، خبرنگار رادیو آزادی در هلمند، یما سیاوش، کارمند قبلی تلویزیون طلوع نیوز در کابل، ملاله میوند، گوینده تلویزیون انعکاس در ننگرهار، فردین امینی، گوینده تلویزیون آریانا در کابل، محمد رفیق صدیقی، رییس اجرایی پیشین تلویزیون خورشید در کابل و در حال حاضر هم رحمتالله نیکزاد، خبرنگار تلویزیون الجزیره، اسوشیتدپرس و رییس اتحادیۀ خبرنگاران غزنی، جان باختهاند.
وزارت داخلۀ کشور، از میان این ششتن، جان باختن محمد رفیق صدیقی و فردین امینی را رویدادهای جنایی دانسته است.
به توییتر راه مدنیت بپیوندید