خبر

«شرکت‌های آب‌رسانی خصوصی، کابل را به لبه بحران آب کشانیده است»

راه مدنیت: امرالله صالح، معاون اول ریاست‌جمهوری اعلام کرد که استفاده بی‌رویه از آب و اجازه دادن برای شرکت‌های آب‌رسانی خصوصی که هرچه دل‌شان می‌خواهند انجام دهند، کابل را به لبه بحران آب کشانیده است.
آقای صالح امروز شنبه (۲۷جدی) در صفحۀ فیسبوکش نوشته است که در بعضی از منطقه‌های کابل سطح آب از ده متر به دوصد متر و یا عمیق‌تر شده است. او دلیل این کار استفاده بی‌رویه شرکت‌های آب‌رسانی خصوصی عنوان کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: «چندی قبل از عقب کوتل خیرخانه خانواده‌ها به نقاط دیگر جابه‌جا می‌شدند و من فکر می‌کردم که تردد اوباش و بی‌بندوبارها باعث این کوچ‌ها شده، اما بعد از گزارش‌ها معلوم شد که سطح پایین آب دلیل کوچ کردن مردم این مناطق بوده است.»
به گفتۀ معاون اول ریاست‌جمهوری، دلیل کوچ کردن مردم این است که ده‌ها شرکت آب‌رسانی با خریداری یک مقدار زمین اجازه یافته‌اند که روزانه صدها هزار لیتر آب را از آن منطقه به شهر انتقال دهند. همچنان آن محله در حال تبدیل شدن به شوره‌زار می‌باشد.
آقای صالح وعده داد که به این معضل رسیدگی کند. او تاکید داشت که بدون ایجاد روش جدید و بکارگیری قوت دولت، به‌صورت کل ولایت و شهرداری توان مانع شدن از این خودسری‌ها را ندارند.
طبق گفته‌های او در عقب هر تجارت جرمی یک حلقه زورمند قرار دارد.

قاچاق مواد خوراکی و ادویه با بلتی‌ها
همچنین این مقام دولتی در بخشی از صحبت‌هایش گفته که یک بخش از مواد خوراکی و ادویه‌ها که در در دسترس مردم قرار دارد از شرکت‌های با اعتبار می‌آید. اما یک بخش دیگر که هنوز نتوانسته‌اند مقیاس و اندازه آن‌را تعیین کنند، خوراک و دواهای غیر معیاری است که عمدتا به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند.
براساس معلومات معاون اول ریاست‌جمهوری، این قاچاق با لاری‌های بزرگ، اما در بیشتر وقت‌ها توسط بلتی به کابل می‌رسد.
او می‌افزاید، تا اکنون چیزی به اسم کنترول جنس بلتی وجود نداشت. تلاش‌ها صورت گرفته تا یک سیستم ایجاد شود، اما ریاست گمرک کابل به بهانه تراشی‌های ناموجه از کنترول بلتی سرباز زده است.
از سویی هم، آقای صالح بیان داشت که براساس تخمین‌ها روزانه حدود پنجاه تا صد لاری جنس از طریق بلتی داخل کابل می‌شوند. وی علاوه کرد که بلتی‌ بزرگ‌ترین ضربه را در بخش ادویه کشور وارد کرده که مردم سالانه نزدیک حدود سه صد میلیون دالر را برای تداوی در دهلی به مصرف می‌رسانند.
طبق گفته‌های وی، دلیل این موضوع بی‌کیفیت دواهای که وارد می‌شود، می‌باشد.
بلتی به شرکت‌های انتقالاتی گفته می‌شود که جنس را از حالت عمده تبدیل به محموله‌های کوچک می‌کند و بعد وارد کشور می‌سازند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا