یونیسف: نیمی از جمعیت کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند
راه مدنیت: کریس نیامندی، مدیر بخش افغانستان سازمان بینالمللی حمایت از کودکان (یونیسف)، گفته که حدود نیمی از جمعیت افغانستان به کمکهای فوری بشردوستانه نیاز دارند.
کریس نیامندی امروز سهشنبه (۳۰جدی) با نشر گزارشی گفت که در حال حاضر حدود ۱۸٫۴میلیون نفر در کشور به شمول ۹٫۷میلیون کودک، به کمکهای فوری بشردوستانه نیاز دارند. یونیسف خواستار کمک سه میلیارد دالری برای رسیدگی به این وضعیت در سال ۲۰۲۱میلادی شده است.
سازمان بینالمللی حمایت از کودکان افزوده که شهروندان افغانستان از جنگ، خشونت، فقر و بحران ناشی از ویروس کرونا رنج میبرند.
مدیر بخش افغانستان سازمان بینالمللی حمایت از کودکان تاکید داشت: «این یک وضعیت بد است و نیاز به توجه فوری جامعۀ جهانی دارد. اگر جنگ متوقف نشود، مشکلات مردم افزایش خواهد یافت. این وضعیت به ویژه برای کودکان بسیار سخت است.»
وی از کاهش بیسابقه کمکهای بینالمللی برای افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در نشست بینالمللیی که در ماه نوامبر سال گذشتۀ میلادی برگزار شد، با توجه به بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا در این کشور، کمکهای انجامشده به قدر کافی نبوده است.
یونیسف در۱۹۰ کشور و منطقه از جهان برای رشد، بقا و کامیابی کودکان حضور دارد. بیش از ۷۰سال است که یونیسف برای بهبود زندگی کودکان و خانوادههایشان تلاش میکند.
این در حالیست که پیش از این، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا)، گزارش داده بود که در سال ۲۰۲۱میلادی حدود ۱۸٫۴ میلیون نفر در کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. بر اساس گزارش این سازمان، شمار نیازمندان در افغانستان، در سال ۲۰۲۱ میلادی در مقایسه با چهار سال پیش، شش برابر افزایش یافته است.
همچنین دیدبان حقوق بشر در بخش آسیا نیز اعلام کرده که قتلهای هدفمند از جانب طالبان و همهگیری ویروس کرونا، شاید مردم را با فقر شدید روبهرو کند. همچنان این سازمان تاکید داشت که افغانستان در سال گذشتۀ میلادی، برای افراد ملکی خطرناکترین کشور بود.
حکومت، چندی پیش برنامهیی را تحت نام «دسترخوان ملی»، به منظور کمک به بیش از چهار میلیون خانواده، با هزینۀ بیش از ۲۴۴میلیون دالر راهاندازی کرد. در جریان این برنامه، به خانوادههایی که در اثر شیوع ویروس کرونا دچار آسیب اقتصادی شدهاند، مواد غذایی کمک میشود.