خبر

شاه‌محمود قریشی: فرصت به وجودآمده نباید از دست برود

راه مدنیت: شاه‌محمود قریشی، وزیر خارجۀ پاکستان در مصاحبه با شبکۀ خبری الجزیره، گفته است دولت بایدن باید درک کند، فرصتی که در افغانستان به‌وجود آمده، نباید از دست برود، زیرا که پس از مدت‌ها این فرصت به‌وجود آمده و ما در مسیر درست قرار گرفته‌ایم.
آقای قریشی در این مصاحبه از جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا خواسته است که روند صلح و خروج نیروهای نظامی از کشور را به گونۀ جدی پیگیری کند.
وی با اشاره به نقش پاکستان در تسهیل گفتگوهای صلح افغانستان گفت که امریکا باید به توافق‌نامۀ خود که با طالبان امضا کرده، پابند باشد.
آقای قریشی در ادامه در مورد خشونت‌های اخیر در کشور گفت که کسانی هستند که از این جنگ سود اقتصادی می‌برند و ادعا می‌کنند که عناصر بیرونی در این خشونت‌ها دست دارند.
وزیر خارجه پاکستان تاکید داشت: «تخریب کنندگان یا بازی‌گران داخلی افغانستان مقصر خشونت‌ها هستند و دیدگاه آنان با دیدگاه ما که یک افغانستان صلح‌آمیز و با ثبات است، مشترک نیست.»
این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که لوید آستین، گزینۀ پیشنهادی جو بایدن برای وزارت دفاع امریکا، پاکستان را« یک شریک اساسی» برای صلح افغانستان توصیف کرده است. در کنار آن آنتونی بلینکن، نامزد پیشنهادی جو بایدن برای وزارت خارجۀ این کشور گفته که توافق‌نامۀ صلح امریکا-طالبان را بررسی می‌کند.
بلینکن این اظهارات را روز سه‌شنبه هفته گذشته در برابر اعضای کمیته روابط خارجی سنای امریکا مطرح کرده و افزوده: «باید به دقت بررسی کنیم که واقعا در مورد چه چیزهایی مذاکره شده. من هنوز از این جزییات آگاه نیستم.»
آنتونی بلینکن همچنان گفته است که امریکا می‌خواهد به این جنگ «به اصطلاح ابدی» پایان بدهد و نیروهایش را به خانه برگرداند.
توافق‌نامۀ صلح میان امریکا و گروه طالبان در ماه حوت سال گذشتۀ خورشیدی توسط زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژه امریکا برای صلح افغانستان و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی طالبان در قطر امضا شد. براساس این توافق‌نامه، امریکا تعهد سپرده است که تمام نیروهایش را تا ماه می سال جاری میلادی از کشور خارج و طالبان نیز تعهد سپرده‌اند که به هیچ گروهی اجازۀ استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر را نمی‌دهند.
این در حالی‌ست که پاکستان به حمایت از گروه‌های تروریستی به‌ویژه طالبان و القاعده متهم است. به تازگی نشریۀ گریک سیتی تایمز، گزارش داده که سازمان‌های هراس‌افگن، مانند جماعت الدعوه و جیش محمد، بدون مصونیت از مجازات در این کشور فعالیت دارند و از همین رو این کشور ممکن است در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار بگیرد. این گروه که یک سازمان نظارت‌گر بر فعالیت کشورها در برابر فعالیت‌های هراس‌افگنی است در سال ۲۰۱۸پاکستان را به علت بی‌پروایی در برابر گروه‌های تروریستی در فهرست خاکستری خود قرار داد.

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا