تلاش برای تبدیل افغانستان به یک کشور صادراتی
راه مدنیت: نثاراحمد غوریانی، وزیر صنعت و تجارت کشور میگوید که اصل عمده وزارت صنعت و تجارت در بخش تجارت، تبدیل نمودن افغانستان از یک کشور وارداتی به کشور صادراتی میباشد.
آقای غوریانی امروز یکشنبه (۵دلو) در برنامه حسابدهی دولت به ملت گفت که در این راستا فعالیتهایی را در زمینه تعیین ۱۲هدف صادراتی، پلان صادراتی به کشورهای مشخص به تفکیک جنس، برگزاری نشستهای گفتگوی عامه و خصوصی با کشورهای اوزبیکستان و قزاقستان، امضا و نهاییسازی توافقنامههای ترانزیتی و سرمایهگذاری و انکشاف طرح حمایتهای تعرفهیی برای تولیدات داخلی در سال۹۹ انجام داده است.
به گفتۀ وی، این وزارت در سال مالی ۱۳۹۹ از میان ۸۴تعهدی که به سازمان تجارت جهانی داده، موفق به عملی کردن ۴۰تعهد آن شده و روی ۴۴تعهد دیگر آن کار جریان دارد.
وزراعت صنعت و تجارت درسال ۹۹خورشیدی، ۹۴فیصد بودجه عادی و ۸۵فیصد بودجه انکشافی خود را مصرف کرده است.
آقای غوریانی افزود که فراهم آوری تسهیلات و رشد صادرات سه پلان بازاریابی برای مقاصد عمده صادراتی به کشورهای، تاجیکستان، پاکستان و ایران و پلان بازاریابی برای صادرات انگور و انار در درسال ۱۳۹۹ از دیگر دستآوردهای این وزارت میباشد.
وزیر صنعت و تجارت در این برنامه تصریح کرد که در بخش انکشاف پارکهای صنعتی، دو پروژه را تاره آغاز کرده وهمچنان مطالعات امکانسنجی ۱۰ولایت، جهت احداث پارکهای صنعتی در سال مالی ۱۳۹۹پلان گردیده که کار تا مرحله تدارکاتی آن پیشرفته است.
وی در مورد برنامه سال ۱۴۰۰ میافزاید که اشتراک افغانستان درنشستهای سازمانهای اقتصادی به سطح منطقه، امضای توافقنامه سرمایهگذاری با اوکراین، امضای توافقنامه سرمایهگذاری با قطر، امضای توافقنامه سرمایهگذاری با سریلانکا و امضای دو توافقنامه سه جانبه ترانزیتی به طور جداگانه میان افغانستان، اوزبیکستان و قزاقستان و همچنان افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان، برگزاری چهارمین نشست گروه کاری تجارت وسرمایهگذاری با کشور هندوستان از برنامههای مهم این وزارت در سال آینده خواهد بود.
او در بخشی از صحبتهایش تاکید کرد که طرح و تدوین مقرره مالکیت ذینفع، ثبت بیومتریک اطلاعات جوازهای جدید، تجدید جوازها توسط اداره ثبت مرکزی، ایجاد سیستم الکترونیکی مالی، طرح سیستم نظارتی در بخش تدارکات، طرح سیستم الکترونیکی توزیع زمین در پارکهای صنعتی، طرح سیستم مدیریت جنسی، طرح سیستم الکترونیکی جهت رفع چالشهای مالی اتشههای تجارتی، اجرا و پیگیری تعهدات کشور به سازمان تجارت جهانی (WTO) و اطلاعدهی تغیرات و تعدیلات در قانون مقرره و تعهدات کشور به این سازمان از دیگر دستآوردهای این وزارت در سال مالی ۹۹ است.