دانش: پروسه صلح نباید به بیثباتی کشور منجر شود
راه مدنیت: سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری در دیدار با آلیسون بلیک، سفیر کشور بریتانیا گفت که از نگاه مردم افغانستان حفظ ارزشهای مندرج قانون اساسی از اولویتهای پروسه صلح است و این پروسه نباید به بیثباتی کشور منجر شود.
آقای دانش امروز دوشنبه (۶دلو) در این دیدار گفته که علیرغم افزایش خشونت از جانب طالبان و با تمام مشکلاتی که وجود دارد، تلاش برای به ثمر نشستن مذاکرات صلح باید ادامه یابد، اما هرگونه پیشرفت در این پروسه زمانی ممکن است که دیدگاههای جوانب دخیل در صلح به صورت واضح و صریح و هماهنگ مطرح شود.
معاون ریاستجمهوری با اشاره به اینکه تا کنون مکانیزم روشنی برای پیشرفت مذاکرات صلح تعریف نشده گفت که از دید مردم افغانستان حفظ ارزشهای پیشبینی شده در قانون اساسی باید یکی از اولویتهای اصلی در پروسه صلح باشد.
وی میگوید که اگر پروسه صلح به جهتی سوق داده شود که سبب کنار گذاشتن جمهوریت و قانون اساسی گردد، در آن صورت افغانستان دچار بیثباتی شده و جنگ و منازعه به صورت دیگری ادامه خواهد یافت.
از سویی هم، آلیسون بلیک، سفر کشور بریتانیا در کابل نیز در این دیدار تاکید کرد که تامین صلح در افغانستان با دامن زدن به خشونت ممکن نیست.
او علاوه کرد که سازمان ناتو در هر صورت به حمایت از دولت و نیروهای دولتی افغانستان برای مبارزه با تروریزم ادامه میدهد.
همچنین سفیر بریتانیا تصریح کرد که پس از امضای موافقتنامه صلح بین دولت امریکا و گروه طالبان، انتظار میرفت که خشونتها در افغانستان کاهش یابد، اما گروه طالبان در عمل چیزی دیگری نشان دادند.
طبق گفتههای وی، دولت بریتانیا از پروسۀ صلحی که به مالکیت مردم افغانستان باشد و نیز توسط مردم این کشور مدیریت شود حمایت میکند.
خانم بلیک در ادامه صحبتهایش با اشاره به ترورهای خبرنگاران و فعالان جامعه مدنی گفت که پیام کشورش به گروه طالبان این است که یک فرصت استثنایی برای صلح بهدست آمده و نباید این فرصت را با افزایش خشونتها زیر سوال ببرند.
وی خشونت و انجام فعالیتهای تروریستی را صدمه بزرگ بر روند صلح خوانده افزوده که دولت بریتانیا به حمایت دولت افغانستان در مبارزه با تروریزم متعهد است.
او آزادی بیان و فعالیت رسانههای آزاد را یکی از ارکان اساسی دموکراسی در جهان خوانده و میافزاید که بریتانیا علاقهمند است، حکومت افغانستان را در کاهش خشونت علیه خبرنگاران کمک کند.
همچنین آقای دانش آزادی بیان و فعالیت رسانههای آزاد در بیست سال گذشته را یکی از دستاوردهای بزرگ مردم خواند که به گفته وی این دستاورد در طول تاریخ سیاسی افغانستان سابقه نداشته است.
وی آزادی بیان و فعالیت رسانههای آزاد را اساس ارزشهای چون دموکراسی، حقوق بشر، حقوق شهروندی و حقوق زنان دانسته گفت که حفظ و فلسفۀ دوام نظام کنونی مرتبط به آزادی بیان میباشد.
معاون دوم ریاستجمهوری در اخیر گفت که طالبان و دیگر گروههای تروریستی با توجه به اهمیتی که آزادی بیان دارد، خبرنگاران، رسانهها، فعالان مدنی و فعالان حقوق زنان را هدف قرار میدهند.