هیات مذاکرهکنندۀ دولت: طالبان در پشت میز مذاکره طرحی ندارند
راه مدنیت: هیات مذاکرهکنندۀ دولت میگوید که گروه طالبان در میز مذاکرات، از موضوع حکومت موقت یاد نکرده و اگر در بیرون از مذاکرات مطرح کردهاند، جنبۀ تبلیغاتی دارد. اگر این گروه حرف و طرحی دارد باید در میز مذاکره شریک سازند.
رسول طالب، یک عضو هیات مذاکرهکنندۀ دولت روز یکشنبه (۱۲دلو) در نشست خبری آنلاین در واکنش به گفتههای عباس استانکزی، معاون هیات مذاکرۀ طالبان در قطر گفت که در شرایط فعلی، بحث حکومت موقت مطرح نیست و مبنا برای این هیات، اظهارات رسمی اعضای طالبان در میز مذاکره میباشد.
آقای طالب تاکید کرد: «اگر طالبان حرفی دارند، باید در میز مذاکره بهصورت رسمی مطرح کند. آقای ستانکزی در میز مذاکره غیر حاضر است، اما در مسکو ادعاهایی را مطرح میکند که بیشتر برای انحراف افکار عامه است.»
وی میگوید که بحث ادارۀ موقت را هنوز هم هیچ کشوری نیز بهگونۀ رسمی مطرح نکردهاند.
این عضو هیات مذاکرهکنندۀ دولت افزود که روند مذاکرات تا اکنون به بنبست نرسیده، اما دچار رکود و وقفه شده که دلیل آن طالبان استند.
وی علاوه کرد که فرصت پیشآمده برای حل مشکل و تامین صلح نباید از بین برود.
این در حالیست معاون هیات مذاکرهکنندهٔ طالبان سه روز قبل در یک نشست خبری در مسکو گفته بود که محمداشرف غنی، رییسجمهوری کشور «یگانه مانع» در برابر صلح میباشد.
او علاوه کرده بود که اگر اشرف غنی از جنگ دست بردارد و استعفا کند، ما حاضر هستیم آتشبس کنیم.
این گفتههای عباس استانکزی با واکنشهای تندی مواجه گردید. رییسجمهور غنی در یک نشست مجازی که از سوی مجمع امنیتی «اسپن» برگزار شده بود با اشاره به پیامدهای جنگهای داخلی دهه هفتاد خورشیدی گفت که طرح حکومتهای موقت در افغانستان ناکام بوده و این حکومتها منجر به جنگ داخلی و خونریزی شدهاند.
همچنین حمدالله محب، مشاور امنیت ملی کشور گفته بود که تشکیل حکومت موقت به معنای فرصتدادن دایمی برای مداخله خارجی در کشور است و دیگر اجازه داده نخواهد شد که آجندای خارجی در افغانستان اجرایی شود.
از سویی هم، شریفه زرمتی، عضو دیگر هیات مذاکرهکنندۀ دولت در این نشست خبری علاوه کرد که اظهارات افراد طالبان از تریبون دیگر کشورها هیچ اهمیتی برای این هیات ندارد و رییسجمهوری بر اساس آرای مردم به کرسی ریاست جمهوری دست یافته است.
خانم زرمتی تاکید کرد: «اگر بر سر میز مذاکره چنین صحبتی شود، ما نمیتوانیم که مسایل ملی کشور را سرشان تصمیم بگیریم، ما بزرگان و مردم را داریم و با آنها صحبت خواهد شد و شورای عالی مصالحۀ و دولت در این قسمت تصمیمگیر خواهد بود.»
از از آغاز دور دوم مذاکرات هیاتهای دوطرف در دوحه پایتخت قطر بیش از سه هفته سپری میشود، اما مذاکرات نتیجهیی در پی نداشته است.