خبر

شورای امنیت ملی: بحث روی چگونگی نظام پیش از وقت است

راه مدنیت: رحمت‌الله اندر، سخنگوی شورای امنیت ملی کشور در واکنش به گفته‌های هیات گروه طالبان در تهران گفت که بحث روی چگونگی نظام پیش از وقت است. در شرایط کنون افغان‌ها منتظر هستند که آتش جنگ خاموش شود.
آقای اندر امروز سه‌شنبه (۱۴دلو) در صحبت با روزنامه راه مدنیت گفت: «طالبان پیش از تبصره در بارهٔ میکانیزم نظام، مسوول ریختن خون مردمند. اکنون بحث در باره چگونگی نظام تا حدی پیش از وقت است. همچنان در شرایط کنونی افغان‌ها منتظرند که آتش جنگ خاموش شود.»
او در ادامه تاکید کرد که جمهوریت در اصل این مفهوم را دارد که هر تشکیل و ساختارهای سیاسی در آن جا داده شده می‌تواند. اگر طالبان به عوض جنگ و باند تروریستی به یک جریان فعالیت سیاسی و تفاهم مبدل شود، طبیعی است که در چتر جمهوریت شامل شده می‌تواند.
این‌ در حالی‌ست که شماری از اعضای دفتر سیاسی گروه طالبان دوحهٔ قطر دیروز دوشنبه (۱۳دلو) در نشست خبری در تهران گفته بود که آن‌ها خواهان یک نظام همه‌شمول در افغانستانند که از تمامی افغان‌ها نمایندگی کرده بتواند.
سهیل شاهین، عضو هیات طالبان در این نشست خبری گفته که طالبان حکومت را به‌رسمیت نمی‌شناسد و آن را یک جهت قضیۀ افغانستان می‌داند.
همچنین وی در این نشست خبری افزود که بر اساس توافق‌نامۀ میان امریکا و طالبان که در ۲۹ماه فبروری سال گذشته میلادی امضا شد، حکومت فعلی افغانستان در آینده باید لغو شود.
توافق‌نامه صلح دوحه در ۲۹فبروری سال گذشته میلادی میان امریکا و گروه طالبان امضا شد. در این توافق‌نامۀ طالبان تعهد کرده بود که تمام نیروهایش را تا اول ماه می سال جاری از افغانستان خارج کند.
همچنین گروه طالبان در این توافق‌نامه متعهد شده که رابطه‌اش را با گروه‌های تروریستی از جمله شبکۀ القاعده قطع و از خاک افغانستان علیه منافع امریکا استفاده نکنند. اما وزارت خزانه‌داری امریکا با نشر گزارشی گفته که گروه طالبان و القاعده «متحدان نزدیک» باقی مانده‌اند و القاعده «زیر پوشش حفاظتی طالبان قوی‌تر شده» و به فعالیت‌هایش ادامه می‌دهد.
این وزارت در گزارشی به بازرس پنتاگون در خصوص مبارزه با تامین غیرقانونی مالی تروریزم، اعلام کرده بود القاعده در افغانستان با کمک طالبان قدرت گرفته است.
با این حال، یک هیات طالبان به رهبری ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان هفتهٔ پیش به ایران رفت و روز یک‌شنبه هفته جاری با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران ملاقات کرد. در این دیدار آقای ظریف از تشکیل یک حکومت همه‌شمول با حضور تمامی اقوام و گروه‌های سیاسی افغانستان، حمایت کرد.

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا