خبر

سیگار: از سال ۲۰۰۱ تاکنون ۱٫۲میلیارد دالر برای انتخابات افغانستان هزینه شده است

راه مدنیت: بازرس ویژۀ امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) اعلام کرد که از سال ۲۰۰۱ تا اکنون جامعه جهانی حداقل ۱٫۲میلیارد دالر را برای حمایت از روند انتخابات افغانستان هزینه کرده است.
سیگار با نشر گزارشی گفته که از سال ۲۰۰۱، جامعه جهانی ۱٫۲ میلیارد دالر و حداقل ۶۲۰میلیون دالر توسط دولت ایالات متحده برای حمایت از روند انتخابات افغانستان، از جمله در هفت انتخابات جداگانه، هزینه کرده است.
براساس این گزارش انتخابات در افغانستان طی ۲۰سال گذشته با دشواری‌های زیادی از جمله جنگ جاری، عدم تایید شمار رای‌دهندگان، بی‌سوادی،‌ فساد گسترده و جغرافیای صعب‌العبور مواجه بوده است.
سیگار در این گزارش تاکید کرد که امریکا برای جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به یک پناهگاه امن تروریستی، سال‌ها تلاش کرده تا انتخابات معتبری را که منجر به انتخاب قانونی افراد می‌شود، برگزار کند.
همچنین در گزارش آمده که به رغم تلاش‌ زیاد جامعه جهانی، به‌نظر نمی‌رسد که تاکنون مسوولان انتخاباتی افغانستان آماده اداره و حل اختلافات انتخاباتی شده باشد.
همچنین با اشاره به گزارش USAID در افغانستان که در سال ۲۰۱۸ نشر شد، گفت که «هنوز انتخابات توسط مردم به‌عنوان یک روش موثر برای تاثیرگذاری بر سیاست‌های عمومی درک نمی‌شود.»
سیگار افزود، یافته کلیدی این گزارش این است که ایجاد نهادهای انتخاباتی، نهاد جامعه مدنی ، احزاب سیاسی و سنت‌های دموکراتیک لازم برای انتخابات معتبر مستلزم تعامل مداوم است.
این در حالی‌ست که روز سه‌شنبه (۱۴دلو) سیگار با نشر گزارشی اعلام کرد که کمیسیون انتخابات افغانستان همواره از ضعف رهبری، کارمندان بدون صلاحیت، حداقل پاسخ‌گویی در برابر تقلب و کوتاهی‌ها و ساختار نامناسب برای تصمیم‌گیری رنج برده و همچنان رنج می‌برد.
در بخشی از این گزارش سیگار به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۹میلادی اشاره شده و آمده است که در آن زمان تنها ۶۳درصد مراکز رای‌دهی باز بوده‌اند.
اما کمیسیون مستقل انتخابات با رد ادعای سیگار روز شنبه (۱۸دلو) گفته بود که کمیسیون در مرکز و ولایات اصلاحات سازمانی به‌وجود آورده و توانسته که کادرهای تحصیل یافته و با تجربه را جذب نموده و در دارالانشای کمیسیون انتخابات یک ظرفیت عالی کاری ایجاد کند و تمام فرایند انتخابات ۱۳۹۸، نیز توسط کارمندان دارالانشای کمیسیون مدیریت و اجرایی گردیده است.
همچنین در بخشی از این گفته‌های کمیسیون انتخابات در مورد استفاده از وسیله بایومتریک اشاره شده که استفاده از تکنالوژی بایومتریک و اتخاذ تدابیر ضد تقلب در انتخابات ۱۳۹۸، استفاده از فهرست رای‌دهندگان به‌شکل کاغذی و الکترونیکی، به کارگیری فورم نتایج الکترنیکی، سیستم جمع‌بندی نتایج و… از موارد مهمند که تقلب انتخاباتی را به حداقل کاهش داده است.
براساس گزارش این کمیسیون در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۹ یک‌میلیون و ۸۲۳هزار و ۹۴۸ اشتراک کرده بودند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا