خبر

مطالعات ساخت بزرگ‌ترین میدان هوایی کشور به‌ارزش دو میلیارد دالر تکمیل شد

راه مدنیت: محمدقاسم وفایی‌زاده، رییس اداره هوانوردی ملکی کشور می‌گوید که مرحله مطالعات امکان سنجی بزرگ‌ترین میدان هوایی کشور در ولایت لوگر نهایی و هزینه ساخت آن دو میلیارد دالر برآورد شده است.

آقای وفایی‌زاده امروز چهارشنبه (۲۲دلو) گفت که این میدان هوایی در ولسوالی «محمد آغه» ولایت لوگر ساخته خواهد شد و هزینه ساخت آن از بودجه دولت تامین می‌شود.

بربنیاد معلومات اداره هوانوردی ملکی کشور مطالعات فنی این میدان هوایی را شرکت ایتالیایی تیکنیتال اینک ( Technital .inc) انجام داده. مطالعات امکان سنجی بزرگ‌ترین میدان هوایی کشور شامل مطالعات محیط‌‌‌زیستی، اجتماعی و اقتصادی از ماه ثور سال۱۳۹۸ آغاز شده بود و کار ساخت‌ آن تا سال ۲۰۳۵میلادی تکمیل خواهد شد.

آقای وفایی‌زاده ساخت این میدان هوایی را در اتصال منطقه‌یی، رشد صادارات و رشد اقتصادی کشور ارزش‌مند خواند.

رییس اداره هوانوردی ملی کشور می‌افزاید که این میدان هوایی با تمام امکانات مورد نیاز یک میدان هوایی بین‌المللی ساخته خواهد شد. این امکانات شامل ترمینل بین‌المللی مسافران با ظرفیت حداقل ۱۰میلیون مسافر در سال و خدمات کارگو می‌باشد.

ساخت میدان هوایی ولایت لوگر برای اولین بار در زمان ریاست‌جمهوری محمد داوودخان برنامه‌ریزی شده بود که به دلایل مختلف تکمیل نشد.

به گفتۀ او، افغانستان در حال حاضر ۶۴میدان هوایی کوچک و بزرگ دارد که از این میان تنها چهار میدان آن بین‌المللی است.

وی در ادامه علاوه کرد که ۱۲میدان هوایی در حد میدان‌های هوایی منطقه و میدان هوایی محلی و شماری هم در حد خطوط نشست‌و برخاست هواپیماها می‌باشد.

آقای وفایی‌زاده تصریح کرد که تمام میدان‌های هوایی کشور به بازسازی و بهسازی نیاز دارند؛ اما او اولویت کشور، توسعه و تجهیز چهار میدان هوایی بین‌المللی کابل، هرات، مزار شریف و قندهار است.

در عین حال، عبدالقویم رحیمی، والی ولایت لوگر با تایید این خبر گفته که این میدان هوایی در منطقۀ «سرخاب» ولسوالی محمدآغه این ولایت ساخته خواهد شد.

طبق گفته‌های وی، این میدان هوایی از بزرگ‌ترین پروژه‌های ملی محسوب می‌شود که از نظر اقتصادی، فرهنگی و تجاری ولایت لوگر را در جایگاه مهمی قرار خواهد داد.

همچنین براساس آمارهای اداره هوانوردی، درحال حاضر میدان‌های هوایی کشور سالانه ظرفیت جابه‌جایی حدود چهارونیم میلیون مسافر را دارد.

آمارها نشان دهنده آن است که ظرفیت میدان‌های کشور نسبت به ۱۰سال گذشته ده برابر رشد کرده است.

براساس معلومات آقای وفایی‌زاده، بخش هوانوردی کشور هنوز به حد ظرفیت لازم آن توسعه نیافته است، اما می‌توان به‌عنوان یک مسیر ترانزیتی مناسب جنوب شرق آسیا را با اروپا و خاورمیانه وصل کند.

این در حالی‌ست که اکنون افغانستان با ۵۲کشور از طریق دهلیزهای هوایی وصل است و در سال گذشته ۵۰درصد کل صادارات کشور از نظر ارزش از این طریق انجام شده است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا