ناتو میگوید اگر از افغانستان برویم، دستآوردهای ۲۰ساله نابود میشود
راه مدنیت: ینس استولتنبرگ، دبیر کل سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) میگوید که خروج نیروهای این پیمان از افغانستان زود است و خروج زودهنگام نیروهای ناتو تمام دستآوردهای دو دهه اخیر در افغانستان را از بین خواهد برد.
آقای استولتنبرگ در گفتگو با شبکۀ سیانان گفته که سران ناتو به این جمعبندی رسیده که در حال حاضر خیلی زود است در این باره تصمیمگیری نهایی بگیریم که آیا پس از اول ماه می (موعد توافقشدۀ امریکا و طالبان برای خروج نظامیان امریکایی از افغانستان) خارج شویم یا در این کشور باقی بمانیم.
وی تاکید کرد: «کاری که ما انجام خواهیم داد، این است که همچنان در جایگاه متحد به رایزنی فشرده و هماهنگکردن اقدامات و تصمیمگیری به اتفاق هم ادامه دهیم. تمرکز ما بر این است از روند صلح حمایت کنیم. این روند، دشوار و شکننده است، اما بهترین راه و بهترین بستر برای رسیدن به راه حل مسالمتآمیز و پایدار برای جنگ در افغانستان است.»
طبق سخنان او، در حال حاضر ۱۰هزار نیروی نظامی ناتو در افغانستان حضور دارند. اکثریت نیروهای این پیمان از کشورهای اروپایی هستند که شریک و متحد ناتواند.
دبیر کل ناتو در ادامه علاوه کرد که اگر نیروهای ناتو خیلی زود از افغانستان شوند، این خطر را بهجان خواهند خرید که همه دستآوردهای حاصلشده در سالهای گذشته را از دست بدهند. باید این نیروها مانع شوند افغانستان به پناهگاهی امن برای تروریستهای بینالمللی تبدیل نشود.
وی میافزاید که این ربسک وجود دارد، اگر نیروهای ناتو از افغانستان خارج شوند، پیشرفت اقتصادی و اجتماعی حاصلشده در افغانستان بهویژه برای زنان، از بین برود.
او افزوده که ناتو نمیخواهد افغانستان پس از خروج نیروهای این سازمان به پایگاه امن تروریستها مبدل شود.
آقای استولتنبرگ با توجه به وضعیت افغانستان پس از خروج نیروهای این سازمان اذعان داشت که آنچه در حال حاضر مهم است این است که همه طرفها با حسن نیت مذاکره کنند و عزم واقعی خود را به منظور تلاش برای رسیدن به راه حل مسالمتآمیز سیاسی نشان دهند.
دبیرکل ناتو تصریح کرد که طالبان باید با حسن نیت مذاکره کند. طالبان باید از شدت خشونتها بکاهد.
پیش از این هم دبیر کل ناتو گفتهبود که خروج نیروهای این سازمان از افغانستان متناسب با وضعیت جنگی کشور خواهد بود.
این در حالیست که بر اساس توافقنامۀ امریکا و گروه طالبان که در فبروری ۲۰۲۰ در دوحه به امضا رسید، طالبان متعهد شدند تا ارتباط خود با گروههای دیگر تروریستی را قطع کنند، در برابر امریکا هم تعهد کرد تا نیروهای خارجی در افغانستان در ماه می ۲۰۲۱ به صفر برسد.