گزارش

تمدید حضور نظامی آلمان تا سال ۲۰۲۲؛ وزیر دفاع آلمان به بلخ رسید

راه مدنیت: آلمان ماموریت حضور نظامی خود را در افغانستان تا ۳۱جنوری سال ۲۰۲۲ میلادی تمدید کرد و این تمدید نیاز به تایید پارلمان فدرال این کشور دارد.
استیفن سایبرت؛ سخنگوی دولت آلمان گفته است: «تاریخ جدید، شرایط پیچیدۀ افغانستان را به‌درستی در نظر می‌گیرد و همچنان انعطاف‌پذیری لازم را برای انجام واکنش در صورت تغییر وضعیت ناپایدار امنیت و تهدید امکان‌پذیر می‌سازد.»
سخنگوی دولت آلمان همچنان تاکید کرد که بر اساس این تصمیم، حدود یک هزار و ۳۰۰نظامی آلمانی در افغانستان حضور خواهند داشت.
درحال حاضر حدود یک هزار و یک‌صد تن از نظامیان آلمانی در افغانستان حضور دارند.
با این همه، دولت آلمان در حالی، حضور نظامی خود را در افغانستان تمدید می‌کند که هفتۀ پیش جلسۀ وزیران دفاع ناتو برگزار و در این جلسه مقام‌های ناتو اعلام کردند که پیرامون خروج نیروهایش از افغانستان تصمیمی نگرفته‌اند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفته بود: با آنکه بیشتر نیروهای این سازمان در افغانستان، امریکایی نیستند و با وجود توافق‌نامۀ امریکا با گروه طالبان، در نهایت تمام اعضای این سازمان در مورد خروج نیروها از افغانستان تصمیم جمعی خواهند گرفت.
در همین حال، بر بنیاد گزارش‌ها «انه گریت کرامپ کارنباور» وزیر دفاع آلمان صبح روز جمعه (۸حوت) در یک سفر غیرمترقبه وارد افغانستان شد و با نظامیان خود در دو پایگاه نظامی در ولایت بلخ دیدار کرده است.
وزیر دفاع آلمان خطاب به سربازان خود افزوده که افغانستان به چشم‌اندازهای عاجل و یک توازن اجتماعی میان گروه‌های متخاصم نیاز دارد و در عین حال، سربازان آلمانی نمی‌توانند جایگزینی برای این روندها باشند، اما در امر مشارکت با متحدان به ویژه در شمال این کشور می‌توانند سهم ارزنده‌یی داشته باشند.
او گفت: «ما به ادامۀ حمایت از روند صلح افغانستان آماده هستیم. با توجه به وضعیت امنیتی، حفاظت از سربازان ما در اولویت بسیار بالا قرار دارد و بدین منظور ما با شرکای خود همۀ اقدامات لازم را انجام می‌دهیم. بیرون کشیدن منظم قطعات آلمانی از افغانستان به عنوان هدف نهایی باقی می‌ماند.»
گفتنی است، دولت افغانستان با اینکه از استمرار نیروهای خارجی استقبال می‌کند، اما تاکید کرده که این نیروها بیشتر در زمینۀ آموزش و مشوره‌دهی به نیروهای امنیتی مصروف خواهند بود.
درحال حاضر، ۹۰درصد عملیات‌های زمینی علیه گروه‌های مسلح به ویژه طالبان مستقلانه توسط نیروهای امنیتی افغان اجرا می‌شود و در صورتی‌که ضرورت باشد، دولت افغانستان از نیروهای خارجی کمک می‌طلبد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا