بهرهمند شدن ۳۴هزار خانواده از بستههای کمکی دسترخوان ملی
راه مدنیت: صدیق صدیقی، سخنگوی ریاستجمهوری، اعلام کرد که در مرحلۀ اول برنامۀ دسترخوان ملی ۱۲هزار و ۸۹۶روستا را در ۱۲۳ولسوالی ۳۴ولایت افغانستان در بر میگیرد و برای بیش از ۳۴هزار خانواده بستههای کمکی توزیع کرده است.
آقای صدیقی امروز شنبه (۶جدی) در توییترش نوشت: قرار است در جریان آن، ۹۰درصد جمعیت مردم افغانستان کمکهای بشری دریافت کنند.
هزینۀ مجموعی مرحله اول، حدود ۸۶میلیون دالر است که از سوی بانک جهانی پرداخت میشود.
حکومت قصد دارد با این کمکها با خطرات اقتصادی که بهدلیل موج دوم کرونا مردم را تهدید میکند، مبارزه کند.
این در حالی است که هفته گذشته مجیبالرحمان کریمی، سرپرست وزارت احیا و انکشاف دهات، اعلام کرده بود که برنامه دسترخوان ملی در ۳۴ولایت کشور در حال تطبیق و بیش از ۲۰هزار خانوار از این برنامه مستفید شدند. این ۲۰هزار و ۱۴۴فامیل، شامل ۱۴۱هزار و هشتتن میشوند.
آقای کریمی با اشاره به مرحلۀ دوم دسترخوان ملی گفته بود که در این مرحلۀ ۳۳۵ولسوالی که شامل ۲۰هزار قریه و ۲٫۵میلیون فامیل مستحق میشود را تحت پوشش قرار خواهد داد.
سرپرست وزارت احیا و انکشاف دهات هزینۀ مرحلۀ دوم دسترخوان ملی را حدود ۱۴۰میلیون دالر عنوان کرد. این پروسه سهماه آینده در تمام قریههای کشور تطبیق میشود.
حکومت افغانستان بهتاریخ ۲۸سرطان سال جاری برنامه دسترخوان ملی را با هزینه ۲۸۰میلیون دالر افتتاح نمود، اما مجلس نمایندگان کشور برنامه دسترخوان ملی را رد و آن را مخالف قانون خوانده است.
همچنین بانک جهانی اعلام کرد: بههدف کاهش فقر ناشی از کرونا در افغانستان، برنامه دسترخوان ملی را تمویل میکنند.
این در حالیست که ادارۀ ملی احصاییه و معلومات کشور در تاریخ (۱۸قوس) سال جاری اعلام کرده بود، نتایج ابتدایی «سرویهای عاید و مصرف خانوار و نیروی کار» نشان میدهد که ۴۷.۳درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی میکنند همچنین در تناسب بهسالهای قبل، فقر ششدرصد کاهش یافته است.
به توییتر راه مدنیت بپیوندید