خیرخانه؛ لانۀ امن تروریستان
بخش عمدۀ ماینگذاریها از ۱۲شب به بعد انجام میشود یعنی ماینگذاران در محلات ماینگذاری شده زندگی میکنند
بامداد دیروز شنبه، بخشهایی از خیرخانه گواه حضور گستردۀ نیروهای امنیتی بود. این نیروها پس از حضور، اجازۀ بیرون شدن مردم را از خانه نمیدادند و به باشندگان محل میگفتند که اجراکنندۀ عملیاتی برای دستگیری افراد مشکوکند. برخی از باشندگان محل در ساحۀ ۳۱۵، از مربوطات حوزۀ یازدهم پولیس میگویند که نیروهای امنیتی برخی افراد مشکوک را از این بخش خیرخانه دستگیر کردند.
این اتفاق واقعیتی را آفتابی کرد که خیرخانه در ماههای اخیر با آن دستهوپنجه نرم میکند؛ واقعیتی که حکایتگر حضور اعضای شبکههای تروریستی و هراسآور در این بخشِ کابل است. هرچند در نزدیک به یکسالِ اخیر سراسر کابل ناامنتر شده است و در کنار جرمهای جنایی، اَعمال تروریستی نیز هر روز خانواده و خانوادههایی را در گلیم سوگواری نشانده و حتا برگزاری نشستهای ششونیم صبح به رهبری معاون اول ریاستجمهوری نیز نتوانست موردی از این ناامنیها را بزداید.
به تلگرام راه مدنیت بپیوندید
در این میان، خیرخانه گواه بیشتر شدن تحرکات تروریستی بوده که از ماینشانیهای چسپکی شروع تا راکتپراکنیها را در بر میگیرد. ساحۀ خیرخانه تحت پوشش امنیتی حوزههای ۱۱، ۱۵ و ۱۷ قرار دارد و نیروهای امنیتی، اما در این مدت برای مهار این حوادث ناموفق بودهاند. پیش از این و به نسبت حضور اندک چهرههای درشت سیاسی و حکومتی در خیرخانه و همچنان حضور کم نهادها و ادارات دولتی در این بخش، خیرخانه ساحۀ نسبتاً امن و بهدور از اعمال تروریستی باقی مانده بود؛ خیرخانهنشینان بارها گواه حضور خانوادههایی بودهاند که از بخشهای دیگر کابل به اینجا کوچیده و دلیل آن را امنیت و آرامش بیان کردهاند. اما چند سال پیش پس از حملۀ تروریستان داعش به مسجد امام زمان در منطقۀ قلعۀ نجارها، تحرکات تروریستی در این بخش کابل افزایش یافت. امنیت ملی افغانستان هم مدتی پس از این حادثه، خبر بازداشت چند تنی را همگانی کرد که در خیرخانه زندگی میکردند و مسوولیت طرح و اجرای آن حمله را به عهده داشتند.
پس از این حادثه، دزدی و جرمهای جنایی نیز در خیرخانه افزایش یافت. بربنیاد خبرهایی که بخش رسانههای فرماندهی پولیس کابل منتشر میکند، ناحیۀ ۱۵ در صدر این جرمها قرار دارد، اما با تلاشهای نیروهای امنیتی و همچنان همکاری مردم، بخشی از کسانی که آرامش مردم را گرفته بودند، دستگیر شدند و یا از خیرخانه متواری گردیدند و آرامآرام و در مقایسه به بخشهای دیگر این شهر، جرمهای جنایی در خیرخانه محدود شد. با افزایش ماینگذاریها که همراه سلام صبح و خداحافظی شام این روزهای کابل شده، خیرخانه یکی از نامهایی است که بیشترین رخدادها را داشته است.
در یک برآورد ابتدایی از آمارهای دو ماه اخیر، شمار اینگونه حوادث در خیرخانه به بیش از ۲۰ بار میرسد که طی آن، منسوبان نهادهای امنیتی، کارمندان ادارات ملکی و نمایندگان مردم در مجلس آماج این حملات قرار گرفتهاند. هر کدام این حوادث بین یک تا دو تن کشته داشته و حداقل سه تن را زخمی کرده است.
مسوولان نهادهای امنیتی میگویند که مینهای مخوف مقناطیسی از سوی گروههای شورشی عمدتاً در وسایط نظامی و غیرنظامی دولتی در مراکز شهرها از جمله کابل نصب شده و در نقاط مختلف انفجار داده میشوند. این مسوولان میگویند که بخش عمدۀ این ماینگذاریها از ساعت ۱۲شب به بعد انجام میشود؛ به این معنا که ماینگذاران در محلات ماینگذاری شده زندگی میکنند و به راحتی اهدافی را مشخص کرده، آرامش مردم را گرفته و خانوادههای زیادی را به سوگ مینشانند.
به امید اینکه تلاش نیروهای امنیتی سبب دستگیری و به کیفر رساندن تروریستان در تمامی بخشهای کابل شده و آرامش شهر را دوباره برگردانند و دیگر هیچ جایی از کابل و افغانستان خانۀ امن تروریستان نباشد!
هارون مجیدی