عبدالله به ادارۀ احصاییه ملی: از دامن زدن به مسایل قومی خودداری کنید
راه مدنیت: همزمان با واکنشهای شدید در مورد درج سایر اقوام در تذکرههای الکترونیکی، عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی خطاب به اداره احصاییه ملی و معلومات میگوید که دامن زدن به مسایل قومی، وحدت ملی را در کشور خدشهدار میسازد.
رییس شورای عالی مصالحه، پس از ظهر امروز یکشنبه (۲۴حوت) به تصمیم اخیر ادارۀ احصاییۀ ملی و معلومات واکنش نشان داد.
این اداره در تصمیم تازۀ خود، اعلام کرده که براساس درخواست مکرر بزرگان اقوام کشور و با در نظر داشت تفسیر بند سوم مادۀ ۴قانون اساسی، تصمیم گرفته شد تا نامهای اقوامی را که از طریق مراجع مختلف رسمی به این اداره مواصلت کرده، درج سیستم تذکره الکترونیکی نماید.
این تصمیم اداره با واکنشهای شدید شماری از بزرگان قومی در افغانستان مواجه شده است.
عبدالله عبدالله گفت؛ اعتراضها در خصوص تصمیم این اداره در تقسیم اقوام به زیرمجموعههای متعددی از سوی شهروندان کشور بلند شده است.
رییس شورای عالی مصالحه در واکنش خود تاکید کرده که تصمیم دربارۀ قضایای کلان و حساس ملی، نیازمند بحث و مشوره در سطح ملی و بزرگتر است.
به گفتۀ آقای عبدالله، در مرحلهیی که افغانستان نیازمند اتحاد، اجماع و توافق نظر روی قضایای کلان کشوری است، از دامن زدن به قضایای حاشیهیی که باعث خدشهدار شدن وحدت و اتحاد مردم میگردد، جلوگیری شود.
عبدالله عبدالله از اداره احصاییه ملی و معلومات خواسته که با درنظرداشت مصلحت کلان کشور و اتحاد مردم، باید این اشتباه را اصلاح کند و در عملکردهای خود از اقداماتیکه به وحدت ملی صدمه وارد کند، خودداری نماید.
واکنشها
سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، صلاحالدین ربانی، رییس حزب جمعیت اسلامی، احمدضیا مسعود، احمد مسعود پسر احمدشاه مسعود، مراد علی مراد و سایر بزرگان قومی دیگر نسبت به تصمیم اداره احصاییۀ ملی و معلومات واکنش نشان دادهاند.
سرور دانش، تصمیم اداره احصاییه ملی را فاقد جنبه مسلکی و علمی دانسته، تاکید نمود که درست نیست تا شاخهها و طوایف متعدد یک قوم و تبار به عنوان اقوام مستقل و متعدد معرفی شوند. «شناخت هویتهای قومی یک کار مسلکی، علمی، تایخی و فرهنگی لازم دارد و نباید به سادگی و شتابزده تصمیم گرفته شود.»
صلاحالدین ربانی، تصمیم این اداره را تحرکی برای دامن زدن به اختلافات قومی دانسته، افزود که این تصمیم برای تضعیف نظام، دامن زدن به اختلافات قومی و صدمه زدن به یک افغانستان متحد توسط یک حلقۀ خاص روی دست گرفته شده است.
به گفتۀ ربانی، بارها غاصبان قدرت به جای کار در راستای وحدت و همبستگی جامعه افغانستان، دنبال تجزیه اقوام و نفاق میان آنها بوده است که این کار آنها نشاندهنده ماموریتشان به هدف راهاندازی تفرقه و نفاق در جامعه است.