وزارت دفاع: ادامۀ جنگ راه حل نیست
راه مدنیت: فواد امان، معاون سخنگوی وزارت دفاع ملی کشور در واکنش به تهدید تازۀ گروۀ طالبان میگوید که ادامۀ جنگ و خشونت طالبان به جز از زیان رساندن به غیرنظامیان، زیربناها و ایجاد ناامنی در کشور هیچ سودی ندارد.
آقای امان روز شنبه (۷حمل) در صحبت با روزنامه راه مدنیت گفت که قربانیان اصلی خشونت جاری در کشور افراد ملکی هستند.
گروۀ طالبان روز گذشته در واکنش به سخنان جو بایدن، رییسجمهوری امریکا هشدار داد که اگر تمامی نیروهای بینالمللی مطابق موافقتنامه این گروه با ایالات متحده، در زمان تعیین شده از افغانستان بیرون نشوند، بهجنگ ادامه خواهد داد.
از زمان امضای موافقتنامۀ دوحه، گروۀ طالبان حملههای خود بر نیروهای بینالمللی را متوقف، اما حمله بر نیروهای امنیتی کشور را افزایش دادهاند.
براساس گفتههای معاون سخنگوی وزارت دفاع، طالبان نمیتوانند از راه جنگ به اهداف خود برسند. آنها باید به خواست مردم افغانستان تمکین کنند، خشونتها را کاهش دهند و از راه مسالمتآمیز بیایند خواست خود را مطرح کنند.
همچنین آقای امان تاکید کرد که ادامه و تشدید خشونتهای گروۀ طالبان، ادامه روند گفتگوهای صلح را پیچده و آسیب خواهد رساند.
نیروهای امنیتی آماده دفاع هستند
آقای امان همچنان در بخشی از صحبتهایش تاکید کرد که اگر گروه طالبان جنگ بهاری را شروع و خشونتها را ادامه دهند، نیروهای امنیتی و دفاعی مانند سالهای قبل آماده دفاع از مال و جان مردم هستند.
این مقام امنیتی میگوید که گروه طالبان همانند سال گذشته سرکوب و متحمل تلفات سنگین خواهند شد.
گروه طالبان و ایالات متحده موافقتنامۀ صلح را سال گذشته میلادی در دوحه، پایتخت قطر امضا کردند. بر بنیاد این موافقتنامه، تمامی نیروهای امریکایی تا اول ماه می سال جاری میلادی باید افغانستان را ترک کنند.
در عین حال، در بخشی از اعلامیهیی گروه طالبان گفته شده که جو بایدن، رییسجمهوری امریکا در مورد موافقتنامه سخنان مبهم گفته است.
آقای بایدن پنجشنبه در نخستین نشست خبریاش گفته بود که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان مطابق ضربالاجل، بنابر دلایل فنی بسیار دشوار خواهد بود، اما او افزود که ایالات متحده نمیخواهد نیروهایش برای مدت طولانی در این نگهدارد.
هدف اصلی طالبان تسلط بر خاک افغانستان
همچنین نیلوفر سخی، استاد دانشگاه جورج واشنگتن نیز در واکنش به هشدار طالبان در توییترش نوشته که عقبنشینی نیروهای خارجی و بهدست آوردن کامل خاک افغانستان از جمله اهداف اصلی گروۀ طالبان است.
او به این باور است که طالبان نه علاقهمند پیوستن به سیستم سیاسی موجود و نه هم علاقهمند تقسیم قدرت از طریق یک دولت ائتلافی است.
به گفتۀ او، شرایط لازم برای عملی شدن ضربالاجل خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در حال حاضر فراهم نیست. اگر امریکا میخواهد از روند صلح افغانستان یک توافقنامۀ سیاسی به دست آید و دستیابی به این توافق تا اول ماه می نیز ناممکن خواهد بود.
بر اساس گزارشها در حال حاضر ماموریت ناتو به رهبری ایالات متحده در افغانستان حدود ۹هزار و ۶۰۰سرباز دارد.