خبر

وزارت صحت: آماده تشخیص و تداوی کرونای انگلیسی هستیم

راه مدنیت: دست‌گیر نظری، سخنگوی وزارت صحت عامۀ کشور می‌گوید که این وزارت جهت تشخیص و تداوی کرونای جهش‌یافته نوع انگلیسی آمادگی لازم را دارد و جایی نگرانی برای شهروندان نیست.

آقای نظری در صحبت با روزنامه راه مدنیت گفت که تا اکنون هفت واقعه مثبت ویروس کرونا از نوع جهش‌یافته در ولایت ننگرهار به ثبت رسیده است. او تاکید کرد: وزارت صحت ۱۰۰تن از افرادی‌که با این هفت تن در ارتباط بوده، شناسایی و از آنها نیز آزمایش گرفته است.

به‌ گفتۀ او، وضعیت مبتلایان رو به‌بهبود است و در قرنطین خانگی به‌سر می‌برند.

وی علاوه کرد ممکن است نوع جدید این ویروس از طریق کشورهای همسایه مانند پاکستان به افغانستان منتقل شده باشد.

در حالی سخنگوی وزارت صحت عامه از هفت واقعه مثبت کرونایی جهش‌یافته خبر می‌دهد که گزارش‌های وجود ۱۵نمونۀ مشکوک به این ویروس در هرات نیز ثبت شده است.

محمدرفیق شیرزی، سخنگوی ریاست صحت عامه هرات روز گذشته چهارشنبه (۱۱حمل) به روزنامه راه مدنیت گفت که ۱۵نمونۀ مشکوک به کرونای جهش‌یافته در این ولایت نیز ثبت شده و جهت آزمایش به کابل فرستاده شده است.

او علاوه کرد که تا اکنون نتایج این ۱۵نمونۀ مشخص نیست.

در عین حال، آقای نظری علاوه کرد که نوع جهش‌یافته از نگاه اعراض و علایم تفاوت چندانی با نوع اول ندارد، اما سرعت انتقالش بیشتر است و سریع‌تر افراد را مبتلا می‌کند.

وی تاکید کرد که ویروس جهش‌یافته درد کم‌تری دارد و وضعیت مریض را به‌سرعت وخیم نمی‌کند.

طبق معلومات وزارت صحت عامه، انواع مختلفی از ویروس کرونا در جهان به‌شمول نوع برازیلی، افریقای جنوبی، انگلیسی و همچنین نوع جهش‌یافته هندی که لابراتوارهای افغانستان قادر به تشخیص تمام انواع آن می‌باشد، وجود دارد.

این وزارت تاکید می‌کند که لابراتوارها و ماشین‌آلات تشخیص تغییر نکرده است، تنها کارمندان صحی در مرکز ولایات آموزش داده شده و قادر به آزمایش انواع این ویروس می‌باشند.

 

آخرین گزینه‌ قرنطین است

از سویی هم، سخنگوی وزارت صحت عامه در بخشی از صحبت‌هایش به افزایش تعداد مبتلایان ویروس جهش‌یافته و قرنطین دوبارۀ اشاره نموده و گفت که اکثر مطلق مردم مصاب به کویید۱۹ شده‌اند و موج سوم یا نوع جدید واقعات را بیشتر نخواهد کرد، اما اگر وضعیت به گونه‌‌یی شود که آمار بلند برود و سرعت انتشار زیاد و نیز ژن ویروس متفاوت باشد، در آن صورت گزینه‌‌یی جز قرنطین وجود نخواهد داشت.

همچنین آقای نظری می‌گوید که تا اکنون بیش از ۶۰هزار تن براساس اولویت‌بندی‌ها واکسین کرونا دریافت کرده‌اند. نیروهای امنیتی، کارمندان رسانه‌ها و همچنین کارمندان صحی در اولویت قرار دارند.

او همچنان بیان داشت که وزارت صحت عامه پلان دارد تا در جریان سال‌های۲۰۲۱و ۲۰۲۲، شصت درصد از نفوس افغانستان واکسین کرونا دریافت کنند.

بر بنیاد گفته‌های وی، قرار است ۱۶میلیون دوز واکسین کویید۱۹ از طریق اتحادیه جهانی واکسین در دسترس وزارت صحت قرار گیرد که از این جمله تا هنوز ۴۶۸هزار دوز وارد افغانستان شده و در جریان همین سال مجموع ۱۶میلیون دوز وارد کشور خواهد شد.

او در ادامه بیان داشت که هنوز احتمال زیاد مبتلا شدن به ویروس کرونا وجود دارد، از این جهت شهروندان باید نکات وقایوی را به هر شکل ممکن باید رعایت کنند.

آقای نظری تاکید کرد که پوشیدن ماسک ضروری است و در کنار آن شستن دست‌ها و دوری از تجمعات هنوز هم الزامی می‌باشد.

این در حالی‌ست که نخستین لابراتوار جینوتایپنگ (تعیین ساختار جنتیکی) در تاریخ (۸حمل) در کابل افتتاح گردید. قرار است که موارد مثبت نوع جهش‌یافتۀ ویروس کرونا با استفاده از لابراتوار جینوتایپنگ تشخیص شود.

براساس معلومات وزارت صحت با استفاده از این لابراتوار منشأ جنتیکی ویروس کرونا در داخل افغانستان تشخیص و امکان بررسی سیر جهش جنتیک ویروس فراهم می‌شود.

ویروس کرونا یا کویید۱۹ که از ولایت ووهان چین انتشار یافت، در ماه حوت سال گذشته وارد افغانستان شد و اولین واقعه در ولایت هرات به ثبت رسید.

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا