خبر

تولید بیش از دو میلیون لیتر شیر طی سال گذشته

راه مدنیت: اکبر رستمی، سخنگوی وزارت زراعت، آب‌یاری و مال‌داری کشور می‌گوید که در جریان سال ۱۳۹۹خورشیدی، در سراسر کشور دو‌میلیون و ۱۷۰هزار و ۹۷۳لیتر شیر تولید شده است.

آقای رستمی در صحبت با روزنامه راه مدنیت گفت که در سال ۱۳۹۸خورشیدی حدود ۱٫۹میلیون لیتر شیر تولید گردیده، اما طی سال گذشته خورشیدی مقدار تولید شیر به ۲٫۲میلیون لیتر افزایش یافته است.

او دلیل افزایش تولید شیر را ایجاد و اصلاح فارم‌های گاو شیری عنوان کرد. همچنان وی تاکید کرد که با وجود ظرفیت‌های موجود یکی از اولویت‌های وزارت زراعت رسیدن به خودکفایی در بخش تولید شیر و لبنیات می‌باشد.

سخنگوی وزارت زراعت می‌افزاید، آمار ریاست احصاییه و معلومات وزارت زراعت نشان می‌دهد که ولایات فاریاب، بغلان، تخار، میدان وردک، هرات، بلخ، قندهار، قندوز و سمنگان در صدر تولیدکنند‌گان شیر در کشور قرار دارند.

طبق معلومات آقای رستمی، فاریاب با تولید ۲۰۰‌تن، بغلان با تولید ۱۸۴و تخار با تولید ۱۸۲متریک‌تن شیر از جمله ولایات‌ هستند که بیشترین تولید را طی سال گذشته خورشیدی داشته‌اند.

به گفتۀ او، در حال حاضر یک‌هزار و ۸۱۹ فارم گاو شیری در سطح کشور فعالیت دارند که بیشترین تولیدات شیر از این فارم‌ها به‌دست می‌آید.

براساس آمار ریاست احصاییه و معلومات وزارت زراعت کشور، تنها در ولایت قندهار ۶۱۸فارم گاو شیری وجود دارد. پس از قندهار، هرات، کابل، ننگرهار، پکتیا، غزنی و لغمان بیشترین فارم‌های پرورش گاوشیری را در سطح کشور دارند.

وزارت زراعت می‌گوید که در سایر ولایت نیز گاو شیری به‌شکل فارمی و سنتی پرورش داده می‌شود.

همچنین این وزارت تاکید کرده که افغانستان سالانه به ۲.۹میلیون لیتر شیر نیاز دارد. همچنان برای تامین نیازمندی‌های مردم نیاز است که نزدیک به یک میلیون لیتر شیر وارد شود.

به گفته وزارت زراعت، آب‌یاری و مال‌داری افغانستان یک کشور زراعتی با ظرفیت بلند برای پرورش گاو است و هم‌اکنون حدود چهار میلیون گاو و نزدیک به بیست میلیون بز و گوسفند در کشور وجود دارند.

با این حال، نزدیک به ۸۰درصد از جمعیت کشور دهقان هستند، اگر حکومت به کشاورزی و تولیدات لبنیات داخلی توجه کند، افغانستان نه‌تنها که نیازمندی‌های باشندگان کشور را از طریق محصولات زراعتی برطرف می‌سازد، بل می‌تواند به‌عنوان یک کشور صادرکنندیی لبنیات و محصولات کشاورزی نیز مطرح شود.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا