ظریفه غفاری: جهان افغانستان را برای ایجاد یک حکومت دموکراتیک کمک کند
ظریفه غفاری، یکی از زنان فعال افغانستان، پس از دریافت جایزۀ شجاعت «لوتر» در شهر اشمالکدن آلمان، در سخنانی گفت: «این جایزه در واقع برای آن عده از زنان افغان است که از کار و تحصیل محروماند، در زیر سایه یک رژیم افراطی برای حقوقشان مبارزه کرده و زندگی میکنند.»
او با اشاره به اینکه که افغانها تروریزم را دوست ندارند؛ بل عاشق تحصیل، صلح و پیشرفت هستند، تصریح کرد:«متاسفانه افغانستان قربانی سیاستهای غلط رهبران بینالمللی در قرن 20 شد که دردش تنها برای افغانها نیست؛ بل برای مردم جهان هم است.»
به گفته وی، «دههها قبل افغانستان یک مرکز تحرک، آموزش، فرهنگ و موسیقی برای تمام جهان بود. حداقل دو سال قبل؛ دختران و پسران مصروف درس و کار بودند. متاسفانه در 31 آگوست2021، بار دیگر توسط سیاستمداران بینالمللی دموکراتیک، در یک شهر و آدرس مجهول بهنام “دوحه” فروخته شدیم.»
ظریفه غفاری با اشاره به اینکه، طی این معامله، نظام جمهوری ما به یک رژیم رادیکال تبدیل شد، حق کار، تحصیل و آزادی بیان را از ما سلب کرد و همه در خانههایمان زندانی شدیم، یادآور شد با این حال اما جهان هنوز هم سخنان ما را نمیشنود، رهبران جامعه بینالمللی هنوز هم در مورد افغانستان و مردم آن تبعیض قایل هستند و برنامه روشنی برای نجات ملت جنگزده ما ندارند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه، واقعا برای ما آزاردهنده است که مبارزه ما توسط تفنگهای غربی تهدید میشود، از مردم جهان، جوامع مدنی و جوامع غیر سیاسی خواست که به یاد زنان افغان باشند و از حقوق آنان حمایت کنند.
به گفته وی، تروریزم دشمن مشترک مردم جهان است و هیچ مرزی نمیشناسد. اگر امروز بهطور مشترک جلوی تروریزم را در افغانستان نگیرید، در مدت طولانی، همه از آن آسیب خواهند دید. بنابراین رایدهندگان ممالک غربی باید رهبرانشان را تحت فشار قرار دهند و از آنها بخواهند که برای ایجاد حکومت دموکراتیک و همهشمول در افغانستان همکاری جدی نمایند.
خانم غفاری در نهایت تاکید کرد که امروز اینجا ایستادهام تا از جهان بخواهم که صلح را در افغانستان بهجای جنگ، در دستور کار خود قرار دهند و برای تامین عدالت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای افغانها کار کنند.
قابل یادآوری است که ظریفه غفاری، فعال حقوق زنان، جایزۀ لوتر “کلام بیباک” را بهدلیل فعالیتاش بهعنوان اولین شهردار زن در یک ولایت افغانستان دریافت کرده است. این جایزه که ارزش آن 10هزار یورو است، هر دو سال یکبار توسط انجمن 16شهر لوتری آلمان -جایی که مارتین لوتر؛ کشیش اصلاحطلب در آن کار میکرد- اهدا میشود.
ظریفه غفاری از سال 2018 تا 2021 به عنوان اولین شهردار زن در ولایت میدان وردک افغانستان خدمت کرد. پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان، او به آلمان مهاجر شد.
توماس کامینسکی؛ شهردار شهر تورینگن اشمالکالدن، و لرد شهردار آدولف کسل از ورمز پس از جلسه هیات داوران در اشمالکالدن گفته بودند که تصمیم برای اهدای جایزه به ظریفه غفاری بهعنوان برنده به اتفاق آرا گرفته شده است.
جایزه شجاعت “لوتر” برای یادبود از شجاعت مدنی لوتر (1483 تا 1546) که با تزهای خود علیه فساد کلیسا، پاپ و امپراتور را به چالش کشید، به افراد شجاع اهدا میشود. سال گذشته، ورونیکا زپکالو، سوتلانا تیچانوفسکایا و ماریا کولسنیکووا از بلاروس، فعالان حقوق مدنی، به نمایندگی از جنبش دموکراسی در کشورشان جایزه لوتر را دریافت کرده بودند.
سیمین کابلی