تحلیل

حملۀ تروریستی نرم مولوی حکیم/ واکنش تند ارگ

گروه طالبان در مدت ۱۵سال اخیر جز کشت‌وخون و ویرانی کارنامه دیگری در افغانستان نداشته است. این گروه در زمان اقتدار رژیم امارت اسلامی نیز به قتل عام‌های هولناکی دست زد و ویرانی زیادی برای افغانستان به یادگار گذاشت.

هنوز یک هفته از قتل ده‌ها شهروند افغان در کابل، قندهار و هلمند نگذشته است که اینک مولوی عبدالحکیم مجاهد؛ عضو پیشین گروه تروریستی طالبان و مشاور شورای عالی صلح بر زخم یک ملت نمک پاشید و از طالبان با عنوان‌های «مقدس و فرشته» یاد کرد و دولت مرکزی را افراط‌گر خواند.

مولوی مجاهد روز پنج‌شنبه ۲۴ جدی در جلسه‌یی در انستیتیوت مطالعات استراتیژیک در کابل گفت که گروه طالبان به خاطر اعمال افراطگرایانه خود شکست خورد و اکنون حکومت وحدت ملی نیز، «تحت نام دموکراسی» افراط می‌کند.

او ارزش‌های دموکراتیک در کشور را منحوس خوانده افزود: برای همین است که مردم و ملت با دولت همکاری نمی‌کنند و از دولت حمایت نمی‌نمایند.

رفتارهای «برادرانه» و ملاحظه‌کارانۀ چندین سالۀ حکومت‌های قبل در برابر تروریستان و دهشت‌افگنان که همه روزه خون هم‌وطنان ما را می‌ریزانند، حالا موجب این شده که بخش نظامی گروه طالبان به راحتی در یک روز چهار حمله انتحاری و نظامی انجام بدهد و نزدیک به بیش از۱۰۰ تن را به خون و آتش بکشد و افرادی چون مولوی مجاهد درحالی که از آدرس حکومت امتیازهای کلان و مفت کسب می‌کند، بر زخم‌های مردم و خانواده‌های بی‌شمار قربانیان حملات طالبان نمک بپاشد.

ارگ ریاست جمهوری با نشر خبرنامه‌یی واکنش تندی در برابر اظهارات مولوی مجاهد نشان داد و گفته که:« دولت جمهوری اسلامی افغانستان ضمن احترام و داشتن تعهد قوی به اصل آزادی بیان، به هیچ فرد اجازه نمی‎دهد که با استفاده از آزادی بیان، قاتلان هم‌وطنان ما به خصوص زنان و کودکان، ویران‎گران اماکن مقدس وعام‎المنفعه و در مجموع ویرانگران کشور را فرشتگان صلح خطاب کند.»

در این خبرنامه تاکیده شده: «گروه‎های تروریستی که هر روز به اشاره بیگانگان، به‎خاطر ویرانی کشور، به شهادت رساندن و زجر و آزار مردم فعالیت‏های تروریستی و شوم انجام می‏دهند، آنان به‏ جای صلح، مستحق نابودی می‎باشند که نیروهای امنیتی و دفاعی شجاع ما برضد آن‏ها در سنگرهای دفاع از وطن مبارزه برحق می‌نمایند.»

واکنش تند ارگ در برابر اظهارات مولوی مجاهد در خور تامل است، ولی این گونه حملات پروپاگندایی علیه دولت و در حمایت از تروریزم اولین بار نیست و بی‌تردید آخرین مورد نیز نخواهد بود.

اعضای پیشین طالبان که بدون شک در قتل‌‌عام‌های نیمه دوم دهۀ هفتاد در ولایت‌های مختلف کشور به‌خصوص بلخ، بامیان، پروان، پنجشیر، کابل و … دست دارند با مصونیت کامل در کابل زندگی مرفه و آرام دارند و اکثر آن‌ها در نهادهای معتبر ملی در جایگاه‌هایی رفیع از امتیازهای نجومی برخوردارند.

این در حالی‌ است که عطامحمد نور؛ سرپرست ولایت بلخ نیز واکنش تندی علیه موضع‌گیری مولوی مجاهد نشان داد و از حکومت وحدت ملی خواسته که آقای مجاهد بازداشت گردد.

آقای عطا در صفحه فیسبوک خود نگاشته: «از حكومت افغانستان و شخص رييس جمهورى محترم كشور مي‌طلبم كه با توجه به احكام قوانين كشور، حفظ امنيت ملى، احترام به شهيد صلح، قهرمان ملى، حرمت به نيروهاى امنيتى و قداست نبرد آنان، عبدالحكيم مجاهد را دستگير و به پنجه قانون بسپارند.»

انتظار می‌رود حکومت وحدت ملی از مولوی مجاهد به‌طور شفاف بازجویی کند و از وی بخواهد که در برابر مردم افغانستان و هزاران خانوادۀ داغداری که اعضای فامیل‌شان را در نتیجه حملات طالبان از دست داده‌اند در قبال اظهارات‌اش توضیح دهد.

هنوز مراسم عزاداری ده‌ها خانواده که در سه‌شنبه خونین هفته پیش عزیزان خود را از دست داده‌اند پایان نیافته و هنوز ده‌ها تن دیگر از هموطنان بی‌گناه ما که در حملات پی هم سه‌شنبه خونین جراحت برداشته‌اند در شفاخانه‌ها ضجه می‌زنند، چگونه است که آدمی مثل مولوی مجاهد، طالبان را فرشته‌های صلح و مقدس خطاب می‌کند؟

واکنش ارگ در برابر اظهارات مولوی حکیم قابل قدر است و درعین زمان وظیفه و مسوولیت حکومت است که اجازه ندهد حریم ملی و خطوط اساسی مردم را اوباش‌های دهشتگر پامال نمایند.

اما به‌طور کلی آنچه از هفتۀ قبل به بعد در افغانستان در جریان است، نمایانگر حرکت‌های تروریستی سامان‌یافته سخت و نرم است. طالبان با پی‌ریزی چهار حمله در یک روز ملتی را به ماتم می‌نشاند و مولوی حکیم با حملات نرم تروریستی برای ایجاد یک بستر جدید تلبغیاتی علیه ملت جوسازی می‌کند.

حکومت وحدت ملی مسوول و مکلف است که اگر توانایی مقابله با حملات سخت انتحاری را ندارد به چنین حملات نرم تروریستی رسیدگی کند و مردم نیز باید فصل جدیدی از مبارزه در برابر تروریزم و دهشت‌افگنی را تفکیک کرده باشند.

محمود کریمی

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا