گزارش

دولت آلمان برخی وعده‌های پذیرش را پس می‌گیرد

راه مدنیت:‌ وبسایت «تاگِس‌شاو*» در گزارشی نوشته است: وقتی فاطمه احمدی صندوق ورودی ایمیل خود را باز می‌کند، دنیای او فرو می‌ریزد؛ یک‌سال پس از اینکه آلمان او را در معرض خطر شناسایی کرده و وعدهٔ پذیرش به او داده شده بود، اکنون این وعده به‌طور ناگهانی پس گرفته شده است.

به نوشتهٔ این نشریه، ظاهرا او پس از یک مصاحبه به اصطلاح امنیتی، رد شده است. چنین مصاحبهٔ امنیتی حتی در زمان پذیرش او برنامه‌ریزی نشده بود. وزارت کشور فدرال در پاسخ به سوالی گفته که «ممکن است یافته‌هایی در هر مرحله از روند ایجاد شود که با پذیرش در تعارض باشد.» بنابراین مبنای تعهدات پذیرش لغوشده می‌تواند یافته‌های جدیدی باشد که از یک “بررسی امنیتی” دقیق حاصل می‌شود.

بر اساس گزارش وبسایت شبکه یک تلویزیون آلمان، تاگس‌شاو، از تابستان 2023، مقام‌های پلیس فدرال و ادارهٔ حفاظت از قانون اساسی، مصاحبه‌های چند ساعته‌ای با متقاضیان افغان در اسلام‌آباد پایتخت پاکستان انجام داده‌اند تا مشخص کنند که آیا این افراد می‌توانند تهدیدی برای آلمان باشند یا خیر.

تاگس‌شاو با بیان این نکته که نتیجهٔ وعدهٔ پس‌گرفته‌شده مثلا در مورد فاطمه احمدی چه می‌شود، نوشته: فاطمه احمدی در آستانهٔ اخراج از پاکستان به افغانستان است. این زن مجرد 30ساله قبل از حکومت طالبان برای دولت افغانستان کار می‌کرد. او مسوول هماهنگی سازمان‌های کمک‌رسانی در ولایت بامیان بود.

این رسانهٔ آلمانی افزوده که «بر اساس تحقیقات مجلهٔ پانوراما ARD، بسیاری از خانواده‌های افغان در معرض خطر در حال حاضر وضعیت مشابهی را تجربه می‌کنند: پس از دریافت تاییدیه پذیرش در آلمان ماه‌ها پیش، در برخی موارد بیش از یک‌سال، مقام‌های آلمانی اکنون این تعهدات را پس می‌گیرند.

وزارت داخلهٔ فدرال آلمان بنا به درخواست این رسانه که دقیقا چه تعداد از افراد تحت تأثیر این برنامه قرار گرفته‌اند، گفته که «از نظر آماری ثبت نشده است.»

به‌نقل از این گزارش و بر اساس تحقیقات پانوراما، بررسی‌های امنیتی همچنین، سوالاتی را مطرح می‌کنند که ارتباط امنیتی آن‌ها مشکوک است. بنابراین از متقاضیان خواسته می‌شود که نظرشان را در مورد جنگ غزه یا جنگ در اوکراین بیان کنند.

در گزارش این رسانه آمده که همین‌طور سوال‌های خصوصی نیز پرسیده می‌شود، مانند اینکه: اگر پسری در آلمان همجنس‌گرا باشد چگونه با او رفتار کنیم یا اگر همسرش خیانت کرد، چگونه با او رفتار کند. همچنین از والدین پرسیده می‌شود که اگر دختران‌شان در کلاس‌های شنا در آلمان بیکینی بپوشند چه احساسی خواهند داشت.

تاگس‌شاو  می‌نویسد اما هنگامی که از وزارت داخله فدرال پرسیده شد که این سوالات تا چه حد به امنیت مربوط می‌شوند، جواب این بوده که محتوای بررسی‌های امنیتی کاملا محرمانه است؛ زیرا بر منافع امنیتی جمهوری فدرال تاثیر می‌گذارد.

در این گزارش به نقل از هانس هرمان دوبه؛ کارشناس کمیسیون مطالعات بوندستاگ برای افغانستان که به مدت دوازده سال مسوول همکاری‌های انکشافی در افغانستان بوده، آمده است: «عقب‌نشینی از وعده‌ها و نوع بررسی‌های امنیتی، بیش از هر چیز نشانهٔ آن است که پذیرش افغان‌های در معرض خطر دیگر از نظر سیاسی مطلوب نیست.»

وزارت داخله فدرال گفته است که در حال حاضر 3022 افغان آسیب‌پذیر در پاکستان منتظر هستند که آلمان قبلا وعدهٔ پذیرفتن آن‌ها را داده است.

نانسی فایزر، وزیر داخله فدرال، در پاسخ به این سوال که آیا او به وعدهٔ خود به افغان‌هایی که نیاز به حمایت دارند وفا کرده است، پاسخ داد: «در مورد برنامهٔ پذیرش فدرال، به‌طور خاص، آن‌طور که انتظار می‌رفت تعداد زیادی از آن‌ها نیامدند، اما در این مورد نیز تصمیم‌گیری پس از بررسی‌های امنیتی است. من مسوول وضعیت امنیتی در آلمان هستم، که البته هم‌چنان در اولویت است.

گفتنی است که دولت فدرال آلمان می‌خواست که از پایان سال2022 هر ماه 1000 فرد در معرض خطر از افغانستان را بپذیرد، اما به‌نظر می‌رسد این برنامهٔ پذیرش حالا با شکست مواجه شده است. در حالی که باید این برنامه به همان شکلی که پلان شده بود اجرا می‎‌شد اما در عوض، چنانچه دیده می‌شود برخی از وعده‌ها پس گرفته می‌شوند و این روزها شمار بسیار کمی از رقم یادشده، پذیرش آلمان را دریافت می‌کنند.

یادداشت: *تاگس‌شاو یکی از رسانه‌های آلمان است که مربوط خبرگزاری معتبر ARD می‌شود.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا