خبر

فارسی «بی‌سانسور» روایتی از سقوط افغانستان چاپ شد

راه مدنیت: کتاب «بی‌سانسور»، روایتی از سقوط افغانستان، نوشته عمر داوودزی است. این کتاب را سید اکرم بارز به فارسی ترجمه کرده و توسط انتشارات امیری در تهران چاپ شده است.

عمر داوودزی، یکی از دست‌اندرکاران سیاست و قدرت در بیست‌سال اخیر بود و در سمت‌های کلیدی حکومت‌های حامد کرزی و محمد اشرف ‌غنی ایفای وظیفه کرده است.

در این کتاب، نویسنده ‌‌به رویدادها و تحول‌های سیاسی- امنیتی، منطقه‌ای، روش حکومت‌داری، نقش و جایگاه‌‌ او در تحول‌های بیست‌سال اخیر پرداخته ‌‌است. داوودزی در بیست‌سال نظام جمهوریت در سمت‌های ریاست دفتر حامد کرزی، ‌‌سفیر در ایران و پاکستان، وزیر امور داخله ‌‌و نمایندهٔ ‌‌خاص رییس‌جمهور پیشین اشرف ‌غنی در پاکستان کار کرده‌‌ و پیش از احراز کرسی‌‌های دولتی ‌‌به‌‌عنوان کارمند ارشد محلی سازمان ملل ‌متحد در پاکستان و عراق نیز مسوولیت داشته است.

این کتاب روایت‌‌های زیادی از شکل‌‌گیری دولت و نهادسازی در فضای پس از بن، مباحث و محتوای کنفرانس بن، پیوستن به دولت جدید که سال‌های دشوار خوانده شده، پروسه‌های سیاسی و دموکراتیک؛ مانند: انتخابات، حکومت‌‌داری و سیاست‌‌ورزی حامد کرزی، جنجال‌ها و اختلاف‌های درون‌دولتی دارد.

هم‌چنین این کتاب حاوی رازهای ناگفتهٔ زیر پوست ارگ ریاست‌جمهوری، اختلاف‌های درونی میان چهره‌های جهادی و تکنوکرات‌ها و حتا مواردی از اختلاف‌ها، سلیقه‌گرایی‌ها و کشمکش‌ها میان چهره‌های از غرب‌برگشته روی مسایل مختلف، دیدگاه و روش‌های سیاست و حکومت‌داری، فرازونشیب دیپلوماسی و روابط با ایران و پاکستان، مداخله و دست‌‌اندازی جامعهٔ ‌جهانی ‌‌به‌ویژه امریکا در روندهای سیاسی و تعیین و برکناری مقام‌های دولتی و نتایج پروسه‌های سیاسی و دموکراتیک می‌باشد.

انتخابات۲۰۰۴، ۲۰۰۹، ۲۰۱۴ و۲۰۱۹ و تحول‌های مرتبط به آن‌ها نیز از جمله یارگیری‌های سیاسی و انتخاباتی و مداخلات خارجی در این روندها جزو مباحث عمدهٔ این کتاب است.

نویسندهٔ که در سال۲۰۱۴ وزیر امور داخله/کشور بود، حکایت‌هایی از تقلب و دست‌اندازی‌ها در انتخابات جنجالی ۲۰۱۴، حمایت علنی حامد کرزی از زلمی رسول و تقلب‌های سازمان‌یافته که منجر به دامنه‌دار شدن بحران، مداخله آمریکا و ایجاد حکومت وحدت ملی شد را نیز بازتاب داده است.

تحول‌های پسا ۲۰۱۴ و دورهٔ حکومت وحدت ملی تا واگذاری و سقوط کشور به‌دست طالبان نیز از بخش‌های محوری کتاب است. در کتاب ‌‌به ‌ضعف‌‌ها و معایب حکومت وحدت ملی، عوامل شکست تلاش‌‌های دولت‌سازی، نهاد‌سازی و پروسهٔ صلح و در نهایت زمینه‌ها و بسترهای گام ‌‌‌به ‌گام سقوط و فروپاشی نظام جمهوریت پرداخته‌‌ شده است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا