خبر

علمای افغانستان:«حملات انتحاری، ترور و هراس‌افگنی در اسلام حرام است»

علمای کشور روز دوشنبه 14جوزا در خیمه لویه جرگه با تجمعی بزرگ، علیه حملات انتحاری، هراس‌افگنی و تروریزم فتوای مشترک صادر کردند.

عالمان دین در فتوای صادرشدۀ این نشست تصریح کرده‌اند که بیش از 99درصد شهروندان افغانستان مسلمان هستند و جنگ علیه مسلمانان بی‌گناه و برداشتن اسلحه به نام دین اسلام، عمل ناروا و غیرشرعی است و در صورت اتفاق نزاع میان مسلمانان، این مساله باید از طریق گفتگو و مذاکره حل گردد.

با باور عالمان دین، گفتگوهای مستقیم میان حکومت و گروه‌های مخالف مسلح برای دریافت راه حل مشکلات کنونی امنیتی افغانستان می‌تواند کارساز باشد.

در این اعلامیه، به‌طور جدی از گروه “طالبان” خواسته شده به طرح صلح حکومت که چندی پیش توسط آقای غنی رییس‌جمهور کشور اعلام شد، جواب مثبت بدهند و مذاکرات را با حکومت شروع کنند.

به گفته عالمان دین:« جنگ جاری افغانستان با انواع مختلف آن از نظر شریعت و نصوص دینی نارواست و این جز ریختن خون مسلمان چیزی دیگری شمرده نمی‌شود. بنابراین به توقف هرچه سریع‌تر جنگ فتوا می‌دهیم.»

در فتوای صادرشده، انتحار، انفجار، کشتن شهروندان بی‌گناه، نفاق، هراس‌افگنی، انواع مختلف فساد، قطاع‌الطریقی، اختطاف و هر نوع خشونت علیه مسلمانان جزو گناهان کبیره در اسلام محسوب گردیده و حرام دانسته شده است: «در مورد انتحار و حملات خودکش، علمای دینی جهان اسلام فتواهای خود را صادر و این عمل را بر اساس دلایل شرعی و نصوص دینی حرام شمرده‌اند، ما هم به تایید این فتواها با آنها ملحق شده و به قاطعیت می‌گوییم که حملات انتحاری در اسلام حرام است؛ زیرا در نتیجه این حملات چندین گناه کبیره یکجا با هم انجام می‌شوند.»

در اعلامیه افزوده شده هر نوع فساد اخلاقی، مالی و سیاسی، ابتذال، فحشا، بی‌تفاوتی و اهانت در برابر معتقدات دین اسلام از دید آنها قابل پذیرش نبوده و حکومت باید در این موارد به انتقادها و پیشنهادات‌شان برای بهبود وضعیت کشور گوش فرا دهد.

همچنان در این اعلامیه تاکید شده که تفرقه، نفاق‌افگنی، تعصب، تبعیض و ایجاد فاصله میان مسلمانان در مغایرت با احکام الهی است، شهروندان و حکومت باید در قسمت جلوگیری از این گونه اعمال قاطعانه عمل نمایند و اخوت و برادری را جایگزین آن نمایند: «ایجاد تفرقه، تعصب و تبعیض در میان مسلمانان به اساس قوم، زبان و مذهب و انجام اعمال مشابه آن در مغایرت با اساسات دین مبین اسلام قرار داشته و انجام‌دهندگان چنین اعمال، سرپیچی از احکام اسلامی شمرده می‌شود و ارتکاب این نوع اعمال و یا وسیله‌شدن برای آن ممنوع بوده و قابل مجازات پنداشته می‌شود.»

اعضای این نشست از نهادها، علما و مجتهدان سرشناس جهانی خواستند تا از فتوای آنها حمایت نموده و برای جلوگیری از جنگ و خون‌ریزی مسلمانان عمل نمایند.

این نشست با اشتراک بیش از دوهزار عالم دین از سراسر کشور در مورد پایان بخشیدن به‌جنگ و رسیدن به صلح و حرام دانستن حملات تروریستی در حالی برگزار گردید که در اثر حمله انتحاری در دروازۀ ورودی پوهنتون پولی‌تخنیک کابل بیش از 15 نفر کشته و زخمی شدند.

تمنا بهار/ راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا