نمایشگاه گروهی بانوان «جوانه»
۱۱ بانوی جوان با هم یکجا شدهاند و نمایشگاهی را تحت عنوان «نخستین نمایشگاه کتاب و هنر» به توافق هم برگزار کردند.
این بانوان میگویند که آنها این نمایشگاه را برای گسترش فرهنگی کتابخوانی، همدیگرپذیری و گسترش کار گروهی در میان همه اقشار جامعه بهخصوص بانوان ایجاد کردهاند.
سمیه عطایی یکی از اعضای این گروه 11 نفری میگوید که آنها پس از دوهفته تلاشهای شبانهروزی و روبرو شدن با چالشهای فراوان نمایشگاه «کتاب و هنر» را برگزار کردهاند.
او در پاسخ به اینکه چگونه با هم جمع شدند تا این گروه را ایجاد کردند میگوید:«یکی از برنامههای بزرگ حکومت توانمندسازی بانوان جوان تحت برنامه رهبری «جوانه» بود که ما هم شامل همان برنامه بودیم و پس از سپری نمودن برنامه سهماهه «جوانه» باید حاصل آموختههای ما را به نمایش میگذاشتیم و ما هم گردهم جمع شدیم و این نمایشگاه را ساختیم.»
او در ادامه میافزاید که آنها در برگزاری این نمایشگاه به مشکلات زیادی برخوردند و یکی از مشکلات عمده آنها جمعآوری کتاب از سوی ناشران بود که بیشتر ناشران حاضر به نمایش گذاشتن کتابهایشان در این نمایشگاه نمیشدند.
نوید بیات، دانشجوی رشته قابلگی و عضو دیگر این گروه میگوید: کار گروهی بانوان در جامعه مردسالار مثل افغانستان بسیار دشوار است، اما آنها این اصل را میخواهند در میان جامعه افغانی رایج بسازند: «بهخاطر زن بودن ما، هیچ کس به ما اعتماد نمیکرد و میگفتند که زن چی باشد و کارش، اما با برگزاری این نمایشگاه ثابت ساختیم که ما میتوانیم این کار را بکنیم و بانوان افغان بانوان توانا هستند.»
از او پرسیدم چرا آنها خواستند در منطقه کمتر مطبوعاتی کابل «دشت برچی» این برنامه را بگیرند؟
خانم بیات در پاسخ گفت که «دشت برچی»از جمله نقاط کمتوجه برای جامعه رسانهیی و هنری است و ما برگزاری این نمایشگاه در نقطه نسبتن دور کابل خواستیم همه را با این بخش آشنا بسازیم.
انیسه یوسفی که مادر طفل 6 ماهه است حکایتهای امیدوارکننده برای بانوان متاهل و خانهنشین دارد و با پیوستن به این برنامه و این گروه میخواهد ثابت بسازد که مادر خوب هم در داخل و در خارج از خانه مؤثر تمام شده میتواند. «برخی فکر میکنند که ما نمیتوانیم هم در خانه کار کنیم و هم در بیرون، اما من با وجودی که طفل 6 ماهه هم دارم، هم کار میکنم و هم درس میخوانم و هم در برگزاری این نمایشگاه سهم دارم.»
وحیده بیات طراح اصلی این نمایشگاه میگوید که او سه کتاب را آماده چاپ نموده است و اما قبل از چاپ کتابهایش میخواهد علاقمندی شهروندان را به فرهنگ کتابخوانی ملاحظه کند و از همین راه تواناییهای خود را به شهروندان به نمایش بگذارد.
وحیده همچنان گفت: «شما خود میدانید که چاپ کتاب به حمایت مالی ضرورت دارد که من از همین جا از کسانی که توانایی دارند، میخواهم من را در زمینه چاپ کتابهایم همکاری نمایند.»
به گفته این بانوان علاقمندی بانوان به این نمایشگاه از روز نخست تا اکنون به طور چشمگیر بیشتر شده است.
قابل یادآوری است که این بانوان پس از سپری نمودن برنامه سه ماه رهبری «جوانه» دست به ایجاد چنین نمایشگاه زده است.
حوزه سیزدهم و یا دشت برچی از نواحی پرجمعیت کابل اما کمتر توسعهیافته میباشد. ازدحام جمعیت، راهبندان ترافیکی و سرقتها و راهگیریها همچنان مورد نگرانی شهروندان این نواحی است.
گزارش: تمنا بهار