رهبر شاخۀ خراسان داعش کشته شد
راه مدنیت: منابع رسمی کشته شدن «ابوسعید ارهابی» رهبر شاخه خراسان داعش، در شرق کشور را تایید کردند.
عطاءالله خوگیانی، سخنگوی ولایت ننگرهار یکشنبه به رسانهها گفت که رهبر داعش در افغانستان با ده نفر دیگر از همراهانش، شب گذشته در یک حمله هوایی مشترک نیروهای امنیتی کشور و نیروهای حمایت قاطع کشته شدند.
او میگوید که این رهبر داعش باشنده اصلی اورکزی ایجنسی پاکستان بود.
شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری نیز در صفحۀ فیسبوکش کشته شدن رهبر داعش در افغانستان را تایید کرده است.
این چهارمین رهبر داعش در افغانستان است که کشته میشود.
اولین رهبر این گروه به نام حافظ سعید خان در اسد سال ۱۳۹۵ و دومین رهبر این گروه به نام عبدالحسیب در ثور ۱۳۹۶ در ولایت ننگرهار و سومین رهبر این گروه به نام ابوسید در سرطان ۱۳۹۶ در ولایت کنر کشته شده بودند.
سه هفته پیش یک گروه 250 نفری داعش با فرمانده خود، در شمال کشور به نیروهای امنیتی کشور پیوستند.
هفته پیش حمله انتحاری داعش در غرب کابل، به یک مرکز آموزشی بیش از 60 کشته و نزدیک به 80 زخمی برجا گذاشت.
در یکونیم سال اخیر داعش بیش از ده حمله انتحاری مرگبار در افغانستان را سازماندهی کرده که صدها کشته و زخمی بهجا گذاشته است. حمله به مسجد امام زمان در شمال کابل، حمله به مسجد امام زمان در غرب کابل، حمله به مرکز تبیان در غرب کابل و حمله به مسجد امام زمان در شهر گردیز از حملات خونباری بودهاند که داعش مسوولیت آنها را به دوش گرفته است.
حملات موشکی شهر کابل در روز عید قربان را نیز داعش به عهده گرفت.
شاخه خراسان گروه داعش، در جنوری ۲۰۱۵ در افغاستان اعلام موجودیت کرد. این گروه تروریستی فعالیتهایش را با گروگانگیری مسافران و قتل آنان در جنوب افغانستان آغاز کرد.
با توجه میزان فعالیتهای تروریستی که داعش در افغانستان داشته و همواره نهادهای ملکی را هدف قرار داده است، مردم حکومت را به بیتوجهی به مساله داعش متهم میکنند، اما شاهحسین مرتضوی در صفحه فیسبوک خود نگاشته که کشتهشدن رهبر داعش در افغانستان، «قاطعیت» حکومت در مبارزه با تروریسم را نشان میدهد.
او اضافه کرده که كشته شدن ابوسعيد اوروكزی؛ امير داعش در ولايت ننگرهار نشانگر قاطعيت حكومت در مبارزه با تروريزم است. داعش در افغانستان ضربات سختي را متحمل شده است.
با آنکه حملات نیروهای حکومتی چندان بر داعش متمرکز نبوده و هرازگاهی نیروهای دفاعی عملیاتهایی را علیه این گروه راهاندازی کردند، اما داعش ضربات سختی را متحمل شده است. آنها در کمتر از سه سال بیش از سه فرمانده خود و صدها ملیشه را از دست دادهاند.
کارشناسان علت تحمیل این شکستها به داعش را نبود جایگاه اجتماعی این گروه تروریستی در افغانستان میدانند. مردم افغانستان قرنهاست که شیعه و سنی در کنار هم با صلح و مسالمت کامل زندگی میکنند. داعش، گروه تندرو مذهبی که با عنوان بدنامترین گروه تروریستی در جهان مشهور است، نتوانسته جایگاهی در جامعه افغانستان باز کند و از این روست که با ضربات سختی مواجه میشود.