«از هر پنج زن نظامی، چهار زن مورد اذیتوآزار جنسی قرار گرفتهاند»
راه مدنیت: مرکز خبرنگاری تحقیقی «پیک» در آخرین نظرسنجی خود دریافته که از هر پنج زن که در صفوف نیروهای امنیتی افغانستان مصروف اجرای وظیفه هستند، چهار تن آنان از سوی همکاران مرد مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفتهاند.
نظر به این گزارش تحقیقی، بیش از نیم زنان اشتراککننده گفتهاند که مورد آزار و اذیت جنسی و تبعیض آمرانشان قرار گرفتهاند: «برخورد آمران و همکارانشان در محل کار و وظیفه، توهینآمیز بوده، بیشتر از ۳۰درصد گفتهاند که آنها را ضعیف (جنس دوم) میدانند و از هر پنج زن، تنها یک زن گفته است که برخورد آمران و همکارانشان بهگونۀ عادی و بدون هرگونه آزار و اذیت بوده است.»
بیش از 40درصد زنان که در این نظرسنجی اشتراک کردهاند، یگانه نانآور خانههایشان هستند که یکی از دلایل عمدۀ پیوستن بانوان به صفوف اردو و پولیس ملی تامین معیشت است، اما مقاماتی که آنها را به وظیفه استخدام میکنند، از این مساله بهعنوان نقطه ضعفشان استفاده کرده و در بدل استخدام، از آنان تقاضای جنسی صورت میگیرد.
تعدادی از این خانمها گفتهاند که اگر صدایشان را بلند کنند و یا هم شکایت درج کنند، از وظیفه برکنار میشوند و فرزندان و خانوادههایشان گرسنه میمانند.
در کنار مشکلات و آزار و اذیتهای جنسی بانوان نظامی، اجازه ندادن خانوادهها برای اجرای وظیفه در این بخش، یکی از مشکلات عمده این بانوان است که از هر چهار زن فقط یکی آنها از رضایت فامیلشان حرف زده است.
نظر به این تحقیق پیک، حنیفه یکی از بانوان است که بهخاطر تعیین بست در وزارت داخله، یکی از کارمندان این وزارت او را به بهانۀ خواهرخواندگی فریب داده و چهار سال متواتر مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است: «بهشکایت رسیدگی نمیشود، فقط رسوا میشوی و بس. میخواهم خودکشی کنم تا این قصه تمام شود.»
خبرگزاری پیک این تحقیق را میان بیش از 100 زن که در صفوف اردو و پولیس ملی در ولایات کابل، بدخشان، هرات و کندز ایفای وظیفه میکنند در سه ماه اخیر به گونه رو در رو و کتبی انجام داده است.