خبر

اتحادیه اروپا: از صلح پایدار حمایت می‌کنیم

راه مدنیت: رییس‌جمهور غنی و فدریکا موگرینی، مسوول روابط خارجی و نماینده خاص اتحادیه اروپا در نشست خبری روز سه‌شنبه (6حمل 1398) در مورد برگزاری لویۀ جرگه مشورتی صلح، مذاکرات صلح، انتخابات و گسترش همکاری‌ میان افغانستان و اتحادیه اروپا صحبت کردند.

فدریکا موگرینی، مسوول روابط خارجی و نماینده اتحادیه اروپا گفت که آن‌ها در تلاش تأمین صلح پایدار در افغانستان هستند.« ما به دنبال صلح در افغانستان و منتظر برآیند‌های مثبت در این زمینه هستیم. این یک فرصت برای افغان‌هاست که آیندۀ خود را در دست خود بگیرند. صلحی که پایدار باشد، شرایط خاص خود را دارد و باید شرایطی باشد که منتج به نتیجه شود.»

به گفته خانم موگرینی، در گفتگوهای صلح ابتدا باید آتش‌بس میان دولت افغانستان و گروه طالبان صورت بگیرد و در قدم دوم گروه فراگیر از همه افغانستان ایجاد شود تا در مذاکرات صلح اشتراک کنند.

وی افزود که پروسه صلح باید به صورت جهانی مورد تایید قرار بگیرد تا از مخالفت‌های آینده در این روند جلوگیری شود.

آقای غنی تلاش‌های اتحادیه اروپا را در تامین صلح و ایجاد آینده باثبات در افغانستان استقبال نمود و گفت که اجندای اتحادیۀ اروپا ثبات، ختم جنگ و پیشرفت در جهان است و این یک فرصت خوب برای افغان‌ها برای ختم جنگ چهل ساله دانست.

رییس‌جمهور غنی همچنان گفت که افغانستان در قلب آسیاست و تا قلب آسیا ثبات نداشته باشد پروسۀ بزرگ تحولی که در آسیا روی دست است انجام شده نمی‌تواند. «ثباتی را که برای 40 سال آینده می‌خواهیم باید با نتیجۀ قانون‌مندی و حاکمیت قانون باشد، چون تنها از روی حاکمیت قانون و سهم وسیع تمام مردم و خاصتا زنان افغانستان است. ثباتی که از راه گلوله، زور و تهدید باشد فصل آغاز ناآرامی دیگر است.»

خانم موگرینی گفت که اتحادیه اروپا از رهبری پروسه صلح به دست افغان‌ها با حفظ دست‌آوردهای 18ساله حمایت می‌کند. «اتحادیۀ اروپا در موارد همچون آتش‌بس قبول‌شده توسط طالبان و آغاز مذاکرات با حکومت افغانستان، ایجاد گروه مذاکراتی همه‌شمول که از تمام اقشار جامعه نمایندگی کند، به‌شمول نمایندۀ زنان، حفظ و تقویت دستآوردهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ۱۸سال گذشته به‌ویژه دستآوردها در خصوص حقوق زنان، دختران، اطفال و اقلیت‌ها در کنار افغانستان قرار دارد.»

وی افزود که شمولیت کشورهای ایالات متحده امریکا، روسیه، چین، ایران و کشورهای آسیای میانه نقش بارز در پروسه صلح دارد.

به گفته وی:«موضوع اصلی صلح است، ولی تنها روی این موضوع بحث نخواهد شد؛ بل امنیت و توسعه افغانستان نیز در اجندا گنجانده شده است.»

آقای غنی از اجندای پنج‌فقرۀ اتحادیۀ اروپا در همکاری و تقویت دولت‌داری در افغانستان استقبال کرده و می‌گوید که مبنای سیاست خارجی افغانستان، ایجاد دیدگاه مشترک با همکاران و تغییر دیدگاه بی‌طرف به مثبت و دیدگاه منفی به بی‌طرف و مثبت می‌باشد.

نماینده اتحادیه اروپا همچنان گفت که اتحادیه اروپا به تعهدات‌اش در کنار افغان‌ها ایستاده است و در تلاش برقراری صلح و ایجاد آینده باثبات در افغانستان هستند.

غنی از نماینده اتحادیه اروپا تقاضا کرد که در کنفرانس سوم کابل که به‌منظور ایجاد آینده باثبات و مهم در کابل برگزار می‌گردد، اشتراک کرده و نظریات خود را شریک بسازد.

مسوول روابط خارجی اتحادیه اروپا در حالی به کابل آمده و از مذاکرات صلح که در آن تمام جریان‌های سیاسی افغانستان حضور داشته باشند، اعلان حمایت کرد که پندی پیش مذاکرات چهارجانبه میان نمایندگان امریکا، روسیه، چین و اتحادیه اروپا نیز برگزار شده بود.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا