داکتر عبدالله: روند برکناری وزرا خجالتآور است
عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی که امروز در نشست شورای وزیران صحبت میکرد روند برکناری وزرای حکومت وحدت ملی را خجالتآور خواند و گفت: در حکومت وحدت ملی برکناری وزرا از طریق شبکههای اجتماعی اعلان میگردد و خود او نیز این برکناریها خبر نمیشود و این تصمیمها را از طریق شبکههای اجتماعی خبر میشوند.
سه روز پیش سه عضو کابینه حکومت وحدت ملی از سوی محمداشرف غنی رییسجمهور برکنار و به جای آنان افرادی جدید به عنوان سرپرست وزارتخانههای انرژی و آب، تکنالوژی معلوماتی و مخابرات و تحصیلات عالی به عهده گرفتند. به قول رییس اجرایی خود این وزرا نیز از برکناریشان اطلاع نداشتند و از طریق شبکههای اجتماعی خبر شدند که از کار برکنار شدند.
آقای عبدالله برکناریها و تعیینات جدید را یک بازی سیاسی از سوی ارگ خوانده گفت: در وضعیت حساس سیاسی این تغییرات بسیار مهم است و حامل پیام بسیار روشن است که همه مردم افغانستان با چشم باز و گوش شنوا آن را میدانند. ظاهراً هدف رییس اجرایی حکومت آغاز مبارزات انتخاباتی رییسجمهوری به گونه غیر مستقیم است که آغاز کردهاند.
او افزود: تعیینات جدیدی که صورت میگیرد بهخصوص وزرا بسیار مهم است. در چهار ماه که باقی مانده از عمر حکومت مشکل است که افراد جدید با اداره آشنا شوند و کار را بهگونه درست انجام دهند. این برنامه از پیش طراحیشده میباشد و تصمیمها سیاسی است.
عبدالله عبدالله در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۴ اصلیترین رقیب اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان بود و پس از مطرح شدن ادعاهای تقلب گسترده در آن انتخابات با میانجیگری امریکا حکومت وحدت ملی با مشارکت آقایان غنی و عبدالله ایجاد شد.
این در حالیست که روز گذشته تیم انتخاباتی حنیف اتمر تغییرات در کمیسیون انتخابات را یک عمل سیاسی خوانده گفته بود که تغییرات در قوای بشری کمیسیون انتخابات میتواند حامل پیام بسیار روشن باشد که همه از آن آگاه اند و میدانند پشت پرده چی برنامههای جریان دارد.
در جستجوی صلح
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی از برنامههای صلح حمایت کرده و افرود: از هر نوع برنامهیی که برای صلح افغانستان باشد باید حمایت شود. او گفت: افغانستان نیازمند صلح است و باید مردم افغانستان شاهد روزهای آرام باشند. رییس اجرایی در حالی خواستار حمایت از برنامههای صلح شد که در سه ماه گذشته چندین نشست میان سران گروه طالبان و نماینده امریکا برای صلح افغانستان در قطر برگزار شده است.
سران گروه طالبان تاهنوز به خواستهای حکومت برای صلح در کشور جواب مثبت نداده و همواره تاکید دارند که آنان با طرف اصلی بازی یعنی امریکا گفتگو میکنند نه حکومت افغانستان.
زلمی خلیلزاد چهارشنبه گذشته با حضور در کمیتۀ روابط خارجی سنای امریکا از چگونگی گفتگوهایش با ملا برادر، معاون سیاسی طالبان و تیم گفتگوکننده این گروه، پشت درهای بسته توضیحات داده است.
چگونگی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، تضمین گروه طالبان برای پیکار با گروههای هراسافگن، گفتگوهای بینلاافغانی و چگونگی برقراری آتشبس از مسایل مهم مورد بحث در این گفتگوها گفته شدهاند؛ مواردی که امریکا نیز آن را تایید کرده اما جزئیات بیشتر در این مورد به خبرنگاران نداده است.
جنجال بر سر کرسی مجلس
رییس اجرایی جنجالهای آخر در مجلس نمایندگان را غیر قانونی خوانده اظهار داشت: ریاست پارلمان همانند انتخابات پارلمانی به مشکل خورده است. این مشکل باید از راه قانونی حل شود. اگر جای قانون را زورگویی بگیرد، باز این روند هیچ نتیجۀ مثبت برای کشور نخواهد داشت.
اولین جلسه دور هفدهم پارلمان دوهفته پیش با تنش آغاز شد. روز شنبه (۲۸ ثور) ۲۴۷ نماینده در مجلس عمومی مجلس نمایندگان حضور داشتند که ۱۲۳ نفر به میر رحمان رحمانی رای دادند و رییس موقت پارلمان افغانستان نیز او را به عنوان رییس جدید اعلام کرد.
صبح روز بعد زمانی که که قرار بود جلسه به صورت رسمی آغاز شود، شماری از نمایندگان که بیشترشان نمایندگان زنان بودند، با حضور در جایگاه هیأت رییسه به آقای رحمانی اجازه حضور و نشستن در کرسی ریاست مجلس را ندادند و انتخابات را غیرقابل قبول خواندند. دوازده روز از انتخاب رییس مجلس گذشته است اما تا هنوز اقای زحمانی نتوانسته است که بر کرسی مجلس تکیه بزند.
اتهام سکس در بدل چوکی پارلمان
عبدالله عبدالله خواهان تحقیق در مورد اتهامات سکس در بدل کرسی مجلس از سوی برخی حلقات در ارگ ریاست جمهوری شده گفت: این قضیه باید بهگونه جدی و بهدور از برنامههای سیاسی مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته رییس اجرایی اتهاماتی هم در مورد انتخابات پارلمانی وجود داشته است که باید مسوولان آن را بررسی کنند تا اصل قضیه برای مردم مشخص شود.
روز گذشته هارون چخانسوری؛ سخنگوی محمداشریف غنی اتهامات سکس در بدل کرسی مجلس را رد کرد و آن را یک بازی سیاسی غیر اخلاقی عنوان کرد.
بسمالله نادری/ راه مدنیت