خبر

کلاه‌برداری «فور اکس» از صرافان و سرمایه‌گذاران

راه مدنیت: شماری از سرمایه‌گذاران افغان که در شرکت فور اکس سرمایه‌گذاری کردند از یک بحران مالی در کشور خبر داده گفته‌اند که هزاران حساب افغان‌ها در این شرکت مسدود شده است.

شماری از سرمایه‌گذاران و صرافان بازار انلاين “فور اكس” در گردهماىی كه در پيوند به مسدود شدن حساب‌هاى بانكى كاربران بازار “فور اكس” برگزار شده بود، ادعا دارند  كه فريبكارى‌هاى بازار”فور اكس” حتا بيشتر از بحران كابل بانك مي‌باشد.

سرمایه‌گذاران افغان شرکت صرافی البشیر را شریک جرم فور اکس خوانده گفتند: اگر سرنوشت ميليون‌ها دالر پول‌شان را كه به شركت البشير براى كار در اين بخش داده بودند، معلوم نشود، در برابر بانك مركزى و لوى سارنوالى دست به تظاهرات خواهند زد.

عده‌یى از استفاده‌كنندگان بازار سهام انلاين “فور اكس” روز گذشته در برابر شركت صرافى البشير، دست به تظاهرات زدند. اين معترضان مي‌گويند كمتر از يك هفته مي‌شود كه تمام حساب‌هاى كاربرى‌شان مسدود شده و از سرنوشت ميليون‌ها دالر پول‌شان معلومات ندارند.

بانك مركزى اما مي‌گويد، به زودى در اين مورد بررسى‌هاى خود را آغاز خواهيم كرد. از یک ماه به این سو خبر ورشکسته شدن این شرکت به رسانه‌ها درز کرده و تاهنوز بانک مرکزی هیچ اقدامی برای بررسی بحران مالی انجام نداده است. تلاش کردیم نظر این نهاد را نیز داشته باشیم که موفق نشدیم.

فور اکس بازار فروش آنلاین نفت، طلا و ارزها در جهان است. این بازار یکی از بزرگ‌ترین بازارهای جهانی است که روزانه به ارزش ده‌ها میلیارد دالر معامله‌های تجارتی در آن انجام می‌شود. در بیش از چهارده سال گذشته، کسانی‌که از طریق بازارهای فور اکس در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده‌اند، صدها ملیون دالر خسارت‌مند شده‌اند.

این سرمایه‌گذاران می‌گویند که میلیاردها دالر به همین بهانه از افغانستان بیرون کشیده شد هاست. معامله‌های بازار فور اکس در افغانستان چهارده سال پیش به‌گونۀ فریب‌کارانه نخست در میان تاجران و صرافان و سپس در میان جوانان تازه‌کار و حتی افراد بی‌سواد و کم‌عاید از سوی شرکت ویژن به‌گونه علنی ترویج شد.

احمد بشیر، یکی از سرمایه‌گذاران در بازار فور اکس است که به گفتۀ خودش از پنج سال بدینسو در این بخش کار می‌کند. او‌ پذیرفت که تاکنون ده‌ها هزار دالرش را در این بازار از دست داده‌است: بروکرهایی‌که فعالیت دارند در این عرصه تمامی‌شان اصلی نیستند و شمار زیاد آنان کلاه‌برداران استند. او یکی از نظاهرات‌کنندگانی است که در شرکت فوراکس نزدیک به ده هزار دالر ضرر کرده است.

شماری از صرافان و سرمایه‌گذاران می‌گویند، درعقب این خدمات فریب‌کارانه فور اکس در سال‌های گذشته و نیز اکنون بازرگانی به‌نام بشیر گل‌زاده قرار دارد. این شخص در سال‌های گذشته شرکت ویژن و اکنون شرکت‌های دیگری به‌نام‌های اف اکس زون و یونی فکس را به‌کار می‌گیرد.

احمدشاه هوتک، نماینده بشیرگل‌زاده، هرچند می‌پذیرد که آنان بنیادگذار خدمات فوراکس در افغانستان استند، اما می‌گوید با شرکت‌هایی که در حال حاضر در این بخش کار می‌کنند پیوندی ندارند: شرکت خدمات ملی ویژن به اجازۀ وزارت تجارت و بانک مرکزی فعالیت خود را شروع کرد و به درخواست آنان فعالیت‌های خود را مسدود ساخت.

تمنا بهار

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا