خبر

نامزدان معترض: آرای کابل باطل شود

شماری از کاندیدان که به انتخابات پارلمانی سال 1397 راه نیافتند، امروز با برپایی تظاهرات خواهان ابطال آرای کابل از سوی حکومت افغانستان و کمیسیون مستقل انتخابات شدند.

به گفتۀ این نامزدان معترض به دلیل معاملات سیاسی و تجارتی آرای آن‌ها به‌نفع نامزدان قدرتمند و سرمایه‌دار حساب گردیده و به آرای پاک مردم خیانت صورت گرفته است.

تمنا زریاب پریانی، یکی از نامزدان معترض که با گرفتن نزدیک به 100 رأی، نتوانسته در انتخابات پارلمانی پیروز گردد، به روز روزنامه راه مدنیت گفت که کمیسیون مستقل انتخابات به منظور به‌دست آوردن پول و کرسی بلندتر، آرای بقیه کاندیدان را معامله نموده است: «همه آرای کابل کاملا تجارتی بود و آن چی مردم در صندق ریختند، نادیده گرفته شد و با سرنوشت ما نامزدان و مردم با عزت معامله شد.»

بانو پریانی می‌گوید که آرای کابل باید باطل اعلان گردد و انتخابات پارلمانی کابل دوباره برگزار گردد:«ببینید ما و هواداران ما جان خود را به خطر انداختیم، هر نوع مشکل امنیتی را پذیرفتیم و در انتخابات اشتراک کردیم، اما کمیسیون به رأی ما خیانت کرد. ما می‌خواهیم آرای کابل هر چی زودتر ابطال شود.»

شیما علم سروش، معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که اعتراض حق همه شهروندان افغانستان است، اما به گونه مسالمت‌آمیز که اختلال در وظایف مردم عادی و کمیسیون مستقل انتخابات ایجاد نکند.

او نیز افزود: نامزدان معترض، باید شکایات خود را به کمیسیون مستقل شکایات انتخاباتی درج کنند و نظر به بررسی و تصمیم آن‌ها، کمیسیون در لیست نهایی تغییر وارد خواهند کرد، اما آرای کابل به هیچ عنوان ابطال نخواهد گردید.

بانو سروش گفت:«برای برگزاری بار دوم انتخابات، هم ما و هم نامزدان در نخست نیاز به بودجه کافی داریم و در قدم دوم امنیت و اشتراک مردم که در موجودیت وضع کنونی و نکات ذیل، برگزاری بار دوم انتخابات ممکن نیست.»

در عین حال این نامزدان معترض می‌گویند که آن‌ها شکایات زیاد را درج کمیسیون مستقل شکایات انتخاباتی کرده‌اند، اما هیچ نوع تأثیر روی نتایج ابتدایی انتخابات نداشته است.

اما علی‌رضا روحانی، سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی می‌گوید: آن‌ها در حال بررسی شکایات درج‌شده هستند که تا هنوز بررسی‌های‌شان تکمیل نگردیده و تا دو هفته آینده بررسی‌های‌شان تکمیل خواهد شد.

در عین حال تعداد دیگر نامزدان راه‌نیافته با تحریم تظاهرات امروز می‌گویند که همه شکایات باید از راه قانونی حل گردد، نه ایجاد هرج و مرج و آرای اصلی کابل باید تثبیت گردد.

سید فرهاد هاشمی، یکی دیگر از نامزدان که نتوانستد، با گرفتن بیش از 2000 رأی به پارلمان راه بیابد گفت که با ایجاد هرج‌ومرج بستن راه‌های مردم عام نمی‌توانیم به راه حل برسیم، یگانه مرجع رسید‌گی به شکایات راه قانونی است.

به گفته آقای هاشمی، یکی کاندیدان که آرای کم دارند و می‌خواهند آبروی‌شان پیش مردم حفظ گردد و در قدم دوم نامزدان گذشته به خاطر راه یافتن دوباره به پارلمان خواهان ابطال انتخابات کابل هستند.

اما این که، آیا تظاهرات، دادخواهی و شکایات نقش در نتایج نهایی انتخابات پارلمانی کابل خواهد داشت یا خیر، زمان پاسخ خواهد داد.

تمنا بهار/ روزنامه راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا