زیبایی صورت حتا با پول قرض!
راه مدنیت: زیبا ساختن صورت و تغییرات جلدی با استفاده از روشهای نوین طبابت در سالهای اخیر در افغانستان افزایش یافته است.
بیشتر بانوان و مردان برای تغییرات در چهره و جلدشان به مراکز درمانی و زیبایی صورت مراجعه میکنند.
در سالهای اخیر به تعداد مراکز زیبایی جلدی در افغانستان افزوده شده است. مراجعهکنندگان زیاد شدهاند، اما هزینه پرداخت آن نسبت به سالهای گذشته به دلیل بیشتر شدن مراکز زیبایی کاهش یافته است.
داکتر وهاب درویش، مسوول یک کلینیک جلدی میگوید که در یک ماه حدود ۱۵۰تن از بانوان و آقایان برای تغییرات در صورتشان و زیبا ساختن آن نزد آنان مراجعه میکنند که بیشترشان بانوان بین سن ۲۵ـ ۵۰ ساله هستند.
وحیده صمدی، که روانشناس است باور دارد، میان اختلالات روانی و مشکلات جلدی رابطه مستقیم وجود دارد. بسیاری از اختلالات روانی سبب تغییرات در جلد میشود.
اما مشکلات جلدی که فرد با دیدن آن متاثر میشود باعث ابتلا به مشکلات روحی از جمله استرس، اضطراب و افسردگی در فرد میگردد.
روانشناسان تاکید میکنند که توجه بیش از حد فرد به جلد، نشانگر عدم اعتماد به نفس فرد است.
شماری از دختران باور دارند که داشتن صورت زیبا، فرد را خشنود نموده، سبب کاهش نگرانیهای روانی او میشود.
نیلاب احمدی که مدتی است برای زیبایی صورتش به یکی از مراکز زیبایی جلدی مراجعه میکند، میگوید بیشتر افراد زمانیکه دچار مشکل جلدی میشوند، آن را جدی نمیگیرند، وقتی مشکلشان جدی شد به درمان آن میپردازند که از نظر روانی تاثیر منفی بالایشان میگذارد.
برداشتن پفی چشم، جراحی بینی، تغییرات در لبها و گونهها، مواردیاند که بیشتر خانمها برای آن به مراکز درمانی زیبایی میروند.
داکتر درویش میگوید که بیشتر مردها برای بلند کردن ابرو و از بین بردن پفی چشمشان مراجعه میکنند.
بیشتر افراد مراجعهکننده به مراکز درمانی زیبایی را افرادی از خانوادههای متوسط تشکیل میدهد.
او تایید میکند که حتا بانوان و آقایانی که پولی برای زیبایی صورتشان ندارند، به آنها مراجعه میکنند و با پول قرض برای زیباسازیشان تلاش میکنند.
به گفته داکتر وهاب، زیبا ساختن صورت با دستگاههای مختلف باعث عوارض جلدی نمیشود، بل جلد را زیبا نیز میسازد.
لیما یک تن از شهروندان که در آلمان زندگی میکند به این باور است که هنوز هم امکاناتی برای مراکز مراکز زیباسازی جلدی ضروری است، وجود ندارد. افراد پولدار به کشورهای دیگر برای عمل زیبایی صورتشان مراجعه میکنند.
افغانستان کشوریست که به علت ناامنی، جنگهای دوامدار، انفجار و انتحار افراد زیادی قربانی این رویدادها شدهاند و در نتیجه باعث سوختگی در چهره و بدنشان شده است.
داکتر وهاب، تاکید کرد افرادی که در رویدادهای مختلف قسمتی از بدنشان زخمی و در نتیجه حالت اولی جلدشان را از دست دادهاند، نزد آنها مراجعه نموده، با استفاده از جراحی پلاستیک میتوانند دوباره حالت اولی چهره و یا بدنشان را برگردانند.
اما پزشکان جلدی باور دارند که بیشتر افراد به دلیل عدم استفاده از کریمهای ضد آفتاب، سگرت کشیدن، استرس و عدم تغذیه مناسب، به مشکلات جلدی روبهرو میشوند و موجب کشیدگیها، چین و چروک در چهرهشان میشود.
اما داکتران توصیه میکنند که آنها قبل از مراجعه به مراکز زیبایی باید برای جلوگیری از پیری زودرس، از کریمهای ضد آفتاب استفاده کرده و تغذیه مناسب داشته باشند.
با این حال، برای علاقمندان زیبایی راههای دیگر معالجه وجود دارد.
محمد شیرزاد، یکتن از داکتران طب سنتی با استفاده از سم مار و گژدم به درمان بیماریهای پوستی میپردازد. او هم مراجعان زیادی دارد.
با وجود مشکلات زیاد اقتصادی شهروندان و نبود کلینیکهای مجهز زیبایی، متقاضیان زیباسازی کم نیستند.
به نظر میرسد همگام با پیشرفتهای جهانی و زندگی مدرن، علاقمندان زیباسازی نیز روزبهروز زیادتر میشوند.
مرسل منیر